Jump to content

νεο


kosa

Recommended Posts

javascript:emoticon(':D')

smilieσε αναμονη του στρωσηματος στο μεγαλο θαλασσινο μου περασε η ιδεα ενο μινι reef σε ενα 60 λιτρο που καθεται με δικα μας βραχακια καβουρακια σαλιγκαρακια ε τσι λοιπον το σαββατο που μας περασε αποφασησαμε να βουτηξουμε για συλλογη ολων αυτον φυσικος αυτουργος μαζι με εμενα και η μικρη κορη ηθικος κανεισ ( ρε ολοι εναντιον θα ψοφησεται απο το κρυο και καλα εσυ το παιδι!! τοσο μυαλο εχεις κλπ) βρηκαμε λοιπον και βραχακια και αχινους και καβουρακια και ανεμωνες και σαλιγκαρακια και γαριδουλες ( η χαρα της μικρης) το στησαμε λοιπον με 1 φιλτρο το σερα 900 σκιμερακι το prizm και νερακι απο το φυσικο τους περιβαλλον .

μονο που θα θελαμε να ξερουμε τι να τα ταισουμε :D

post-364-1138128319_thumb.jpg

post-364-1138128586_thumb.jpg

post-364-1138128686_thumb.jpg

post-364-1138128725_thumb.jpg

post-364-1138128778_thumb.jpg

post-364-1138128842_thumb.jpg

post-364-1138129090_thumb.jpg

post-364-1138129337_thumb.jpg

post-364-1138129423_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλή η ιδέα σου.

Θα έλεγα να μην το ξεστήσεις όταν ετοιμαστεί το μεγάλο.

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ηρθες στην παρέα μας.

:D

Πραγματικά πολύ όμορφες photo και το ενυδρείο σου μέσα από σωστές κινήσεις μπορεί να πάει πολύ καλά.

Η θάλασσα μας παίζει με salinity μεταξύ 1.028 και 1.030.Αν στο μέλλον θελήσεις να κατασκευάζεις εσύ το νερό θα πρέπει να παίζεις σε αυτές της τιμές με minimum to 1.026 όπου και είναι το κατώτερο όριο. Θα πρέπει να προσέξεις και την θερμοκρασία να την κρατάς σε χαμηλά επίπεδα. Αυτήν την στιγμή η θάλασσα μας στον Σαρωνικό είναι μεταξύ 14-15 C.

Να σε ρωτήσω κάποια πράγματα.

Το ενυδρείο έχει στρώσει?

Τι υπόστρωμα έχεις χρησιμοποιήσει?

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο υπέροχο ενυδρείο. Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα σου και να αρχίσουν να αυξάνονται τα μεσογειακού τύπου ενυδρεία.

Τώρα σχετικά με το τάισμα να ξέρεις ότι τα ψαρεμένα ψάρια είναι αρκετά δύσκολο στην αρχή να δεχθούν τροφή μέσα στο ενυδρείο. Μπορείς να δοκιμάσεις όμως να ταίσεις ζωντανή αρτέμια που είναι εύκολο να την φτιάξεις ή ζωντανά σκουλίκια αν μποέσεις και βρείς. Στην συνέχεια μπορείς να δοκιμάσεις τις διάφορες κατεψυγμένες τροφές που κυκλοφορούν είτε σε σκουλίκι, είτε σε πλανκτόν, είτε αρτέμιες ή δάφνιες. Ακόμα μπορείς να ρίχνεις και τροφές σε μορφή flakes ή gran σιγα σιγά για να τα συνηθήσουν. Επίσης κυκλοφορούν στο εμπόρια φύλα από φύκια που μπορείς να τα βάλεις μέσα με μανταλάκι και θα τα τιμήσουν δεόντως. Το πάν είναι να αρχίσουν να τρώνε. Από εκεί και πέρα δεν θα έχεις πρόβλημα σε διάφορες τροφές και θα δείς ποια προτιμάνε περισσότερο. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις και γαρίδες, μύδια ή καλαμάρι ψιλοκομένο που τα βρίσκεις εύκολα σε σουπερμάρκετ. Επίσης πολύ καλή τροφή για μεσογειακά ψάρια είναι και τα αυγά από αχινό αλλά τέτοια εποχή ποιός βουτάει για να τους μαζέψει.

Κράτα μας ενήμερους για την πορεία του ενυδρείου σου και με το καλό να ετοιμαστεί το καινούριο σου.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να δοκιμάσεις όμως να ταίσεις ζωντανή αρτέμια που είναι εύκολο να την φτιάξεις....

10178[/snapback]

Πως τις φτιάχνει κανείς.. Γιάννη ;

Έγινε επεξεργασία - SW1IXC
Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχας μπραβο για το ενυδρειο σου αλλα και γιατι το μοιραζεσαι με την κορη σου! Μην ακους κανεναν...τα παιδια αντεχουν :D

Οπως γνωριζεις η βιβλιογραφια για το Μεσογειακο Ενυδρειο ειναι ανυπαρκτη, κατι που κανει το συγκεκριμενο topic του aquazone ιδιαιτερα σημαντικο αφου μεσα απο εδω μπορουμε να μαζεψουμε εμπειριες που θα βοηθησουν τους επομενους! Θα ηταν πολυ ενδιαφερων να μας ενημερωνεις για το τι συμβαινει στο ενυδρειο σου καθημερινα ακομα και για πολυ απλα θεματα! Εκτος απο τα ψαρια καλο ειναι να προσπαθησεις να ταισεις και τις ανεμονες σου με κοματακια καλαμαρι, γαριδα κτλ

Link to comment
Share on other sites

Πως τις φτιάχνει κανείς.. Γιάννη ;

10188[/snapback]

Χρειάζεσαι αυγά αρτέμιας που μπορείς να βρείς σχεδόν σε όλα τα ενυδρειακά μαγαζιά, νερό, αλάτι, αεραντλία και έναν breeder που φτιάχνετε εύκολα και σαν DIY.

Σε 24-48 ώρες θα έχεις αρτέμιες έτοιμες για τάισμα.

Link to comment
Share on other sites

Τις ανεμονες μπορεις να τις ταιζεις κομματακια γαριδας κατεψυγμενης, οχι παραπανω απο ενα κομματακι ανα ανεμονη και οχι παραπανω απο δυο φορές ην εβδομαδα, αφου τα εχεις ξεπλυνει καλα για να φυγουν τα συντηρητικα.Εμεις αυτο τις ταιζαμε και πηγαινανε μια χαρά.Γι περισοτερες πληροφορίες http://www.malawicichlidhomepage.com/aquai...rinetank25.html

Link to comment
Share on other sites

Για τις αρτέμιες δεν στα άρθρα γλυκού νερού πως τις φτιάχνεις

Link to comment
Share on other sites

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΣΝΕΜΟΝΕΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΣΑΡΑΚΙ ΑΦΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΝΕΜΟΝΕΣ ΤΑΟ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΟΠΩΣ ΣΥΝΙΘΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΛΕΩ (ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΟΡΜΟΥ ΤΟΥ) ΣΥΝΙΘΙΖΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΡΕΥΜΑΤΑ Η ΕΧΕΙ ΠΟΥ ΣΚΑΕΙ ΤΟ ΚΥΜΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΡΕΥΜΑ ΝΕΡΟΥ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΧΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΑΘΑΡΙΣΙΕΣ ΘΑ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΥΓΟΥΡΑΣ ΑΛΛΑ ΝΩΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΦΥΤΟΠΛΑΝΚΤΟΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΤΕΛΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...