Jump to content

Recommended Posts

Ειχα την τυχη να βρεθω στην Αιγυπτο για το Πασχα. Μετα απο 2 συντομες μερες στο Καϊρο σειρα ειχε το Sharm El Sheik συγκεκριμενα Nama Bay. Σκοπος ενας και μοναδικος: 7 μερες καταδυσεις.

Λιγα λογια για το Sharm El Sheik:

Το Sharm βρισκεται μεταξυ των κολπων Aqaba και Suez Νοτιο Ανατολικα απο το Καϊρο. Το Nama Bay ειναι ο ποιο δημοφιλης τουριστικος προορισμος στο Sharm με αρκετους ξενους και ιδιαιτερα Ρωσους. Τα πραγματα ειναι απλα: μπρος θαλασσα πισω ερημος και βουνα (Sinai). Μεση θερμοκρασια αυτη την εποχη κατα την διαρκεια της ημερας 29-30 βαθμους κελσιου ενω το βραδυ τα πραγματα ειναι ποιο χαλαρα με 4-5 βαθμους χαμηλοτερα. Στο Sharm και γενικοτερα στην Αιγυπτο ο Ηλιος ειναι αρκετα εντονος. Κατα την διαρκεια της ημερας το βρηκα σχεδον αδυνατον να βγω εξω χωρις γυαλια ηλιου. Περα απο της καταδυσεις και της εκδρομες στην ερημο το Sharm εχει να προσφερει νυχτερινη ζωη σε μορφη εστιατοριων, καφετεριες, μπαρ και club. Το λυπητερο ειναι πως εχουν χτισει και αρκετα Casino στην περιοχη και ευτηχως απαγορευεται η εισοδος στους Μουσουλμανους. Εαν αποφασισει καποιος να μεινει στο Nama Bay να αποφυγει τα ξενοδοχεια τα οποια βρισκονται κοντα στο Pacha Club μιας και “βαραει” μεχρι τις πρωτες πρωινες ωρες (Εκτος και αν αυτος ειναι ο σκοπος των διακοπων). Για μας που ειχαμε καθημερινα εγερτηρια κατα μεσο ορο 7πμ επρεπε να το αποφυγουμε. Καλη επιλογη ειναι το Maritim Jolie Ville το οπιο εχει και 4-5 mini υφαλους μπροστα στην παραλια του στα 5μ.

Η θαλασσα:

Η θαλασσα στην συγκεκριμενη τοποθεσια θυμιζει αρκετα την Ελλαδα. Διαυγες, καταγαλανα νερα με την θερμοκρασια κοντα στους 23 βαθμους στην επιφανεια και γυρω στα 20-22 στα 20-30μ. Οταν ομως βουτηξεις το κεφαλι σου κατω απο το νερο τα πραγματα αλλαζουν. Οπως ισως αρκετοι γνωριζετε η Ερυθρα θαλλασα ειναι πλουσια σε flora και fauna. Το φαινομενο αυτο γινεται ποιο εντονο στο σημειο που συναντιουνται οι 2 κολποι (Aqaba & Suez) και με τα νερα που ερχονται απο τον Κολπο του Aden. Το αποτελεσμα αυτης της μιξης ειναι νερα πλουσια σε θρεπτικα συστατικα που με την σειρα τους υποστιριζουν τους υφαλλους οι οποιοι συγκεντρωνουν χιλιαδες ψαρια που με την σειρα τους προσελκυουν ψαρια ανοιχτου πελαγους.

Καταδυσεις:

Οι καταδυσεις στο Sharm ειναι ενα απο τα κυριοτερα επιχηρηματικα μοντελα των ντοπιων. Οπου και να κοιταξεις υπαρχει καποιο καταδυτικο κεντρο (Μικρο ή μεγαλο) που υποσχεται αξεχαστες εμπειριες. Προσωπικη μου επιλογη ηταν ενα απο τα δημοφιλεστερα καταδυτικα κεντρα στον κοσμο το Camel Dive. Δεν το μετανιωσα. Εχω βουτηξει σε αρκετες χωρες και ηταν η πρωτη φορα που δεν ενιωσα αναλωσιμος τουριστας. Οι ανθρωποι ειναι απλα οργανωμενοι και δινουν μεγαλη βαση στην ασφαλεια. Κατα 99% πριν βουτηξετε στα ποιο προχωρημενα σημεια θα σας ζητηθει να κανετε 2 local βουτιες για να δουνε το επιπεδο του καθε δυτη και να ρυθμιστει ο εξοπλισμος ευκολα, σε ηρεμα νερα. Απο τις 7 ημερες συνολικα στο Sharm αν αφαιρεσει καποιος την πρωτη μερα αφιξης και την προ τελευταια μενουν ουσιαστικα 5 οφελιμες ημερες για καταδυση. Συνηθως καθε μερα εχει 2 βουτιες αναλογα με τον προορισμο. Σε μερικες περιπτωσεις εχει και 3. Αν καποιος ξεκουραζεται κανονικα δεν ξενυχταει και πινει τοτε ειναι πολυ πιθανο να μπορει να βουτηξει και τις 5. Διαφορετικα θα προτεινα 2 + 2 με μια ημερα διαλειμα στην μεση. Αν και οι υφαλοι προστατευονται απο διαφορους οργανισμους η επιβλεψη ειναι λιγο χαλαρη. Δεν ηταν λιγες η φορες που τσακωθηκα με τουριστες στους κοντινους υφαλους επειδη παταγαν ή κρατιοντουσαν απο κοραλλια για να βγαλουν φωτογραφιες ή ταϊζαν τα ψαρια (Ζω για την ημερα που καποιος απο αυτους θα ακουμπησει ενα απο τα πολλα Fire Corals και απλα ελπιζω να ειμαι εκει να βγαλω φωτογραφιες). Στις καταδυσεις απαγορευονται δια ροπαλου τα γαντια και τα μαχαιρια. Το μοτο ειναι Take Nothing, Leave Nothing.

Must καταδυτικα μερη:

Η Ερυθρα εχει εκατονταδες καταδυτικα σημεια (Sharm, Hurganda, Luxor Etc) μερικα απο τα ποιο δημοφιλη στο Sharm ειναι:

  • Local Sites: Near Garden, Middle Garden, Fiddle Garden, Far Garden, Ras Nasrani
  • Ras Mohammad National Park: Shark Reef, Yolanda Reef, Satellite Reef.
  • Ras Um Sid.
  • SS Thistlergorm: Reck Dive
  • Tiran: Thomas Reef, Jackson Reef, Gordon Reef
  • Dunraven: Reck Dive
  • Dahab: Blue Hole

Συνολο καταδυτικων σημειων Tiran & Local, - Ras Mohammad, Dunraven, Thistlergorm

Καθοτι νεος στις υποβρυχιες φωτογραφισεις και με πολυ βασικο εξοπλισμο τραβηξα παρα πολλες φωτογραφιες εκ των οποιον πολλες ηταν αχρηστες. Απο αυτες γυρω στις 500 αξιζαν να μεινουν στον σκληρο και περιπου 130 αξιζαν να γινουν upload στο photobucket. Αυτες μπορει καποιος να τις δει κανοντας click εδω

Σε μια απο τις βουτιες στο Shark Reef ξεκινησε η βουτια στα 100 μετρα απο το Reef με την ελπιδα να δουμε σφυροκεφαλους. Μιας και ειναι ακομη εκτος εποχης δεν ειδαμε ουτε δειγμα αντι γι αυτο ομως τραβηξαμε σε βιντεο Jelly Fish το οποιο κολυμπουσε στα ανοιχτα με 4 γαριδες λαθρεπιβατες πανω του! Δεν ειχα καν ιδεα οτι γινεται αυτο. Οταν ειναι ετοιμο θα το ποσταρο.

Links:

Ηδη κανονιζω την επομενη επισκεψη :D

Link to comment
Share on other sites

Τα εδωσες ολα .

Αυτα ειναι ... .Μπραβο σου .

Να τα ακουνε οι φιλοι του καφε και της ξαπλας . :D

Link to comment
Share on other sites

Aυτή η ομάδα της σχολής extreme divers που βούτηξε πριν ένα χρόνο στο Sharm

post-399-1209996952_thumb.jpg

Μου έχουν δώσει πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ το οποίο ευελπιστώ κάποια

στιγμή να βρώ χρόνο να το ανεβάσω στο αζ

Έγινε επεξεργασία - PPAP
Link to comment
Share on other sites

μπράβο filrou

πολύ καλη παρουσίαση και φωτογραφίες ..

και του χρόνου !

Link to comment
Share on other sites

PPAP > :excl:

Saltaso > Και φετος παλι με το καλο... :D

Link to comment
Share on other sites

πολυ ομορφες οι φωτογραφιες σου φιλε filrou!!!ειχα και γω την τυχη να βουτηξω και να δω τα αγαπημενα μου ψαρια απο κοντα,οταν ειχα παει για γαμηλιο ταξιδι με την γυναικα μου στον Mαυρικιο..πραγματικα αξεχαστη εμπειρια!με την πρωτη ευκαιρια θα ηθελα να παω για αλλη μια φορα.....ηταν τοσα πολλα τα πραγματα που ηθελα να δω.βασικα ολη μερα στην θαλασσα την βγαλαμε :D θα ανεβασω καποια στιγμη φωτο,αλλα ειναι λιγο θολες :excl:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Τελειες!!! :buttrock:

Για Snorkelling σε ποια σημεια απο αυτα που ονοματιζεις αξιζει???

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστουμε που τα μοιραστηκες μαζι μας. :buttrock:

ΥΓ Αυτος ερωτευτηκε τα βατραχοπεδιλα? ^_^http://s158.photobucket.com/albums/t100/fi...nt=IMG_0622.flv

http://i158.photobucket.com/albums/t100/fi...ea/IMG_0617.jpg

http://i158.photobucket.com/albums/t100/fi...ea/IMG_0620.jpg

Έγινε επεξεργασία - delta66
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστουμε που τα μοιραστηκες μαζι μας. ^_^

ΥΓ Αυτος ερωτευτηκε τα βατραχοπεδιλα? :rasp:http://s158.photobucket.com/albums/t100/fi...nt=IMG_0622.flv

http://i158.photobucket.com/albums/t100/fi...ea/IMG_0617.jpg

http://i158.photobucket.com/albums/t100/fi...ea/IMG_0620.jpg

Το αντιθετο επεσε :buttrock: γιατι τα θεωρουσε ανταγωνισμο.

"προσοχη Tiran" ?? τι δηλαδη?

Tiran εχει ισχυρα ρευματα και θελει λιγο παραπανω προσοχη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...