Jump to content

Cure Μεσογειακού βράχου


Recommended Posts

Παιδια εχει ενα 4τραημερο τωρα προσπαθω να κανω cure zωντανο μεσογειακο βράχο για να μπει στο 4 βδομάδων θαλασσινο μου ενυδρειο!Καθε μερα τις βγαζω τις τρίβω ωραία κομμάτια είναι γεμάτα κοραλίνι αλλα ειναι γεμάτα σκουλίκια! Το ιδιο βιολί!!!! Τις εχω σε ενα μεγαλο καλαθο αχρήστων με θαλασσινο νερο και ενα κυκλοφορητή!Τι να κανω? ειναι και ζέστες τωρα και το νερο καποτε βράζει μεσα στον κουβά ! Στο ενυδρειο δεν τις βαζω γιατι μιλάμε για 750 λιτρα και δεν υπαρχει δυνατοτητα συχνων αλλαγων απο εκεί !

Καμία συμβουλή ???????? Ειμαι καινουργιος στο θαλασσινο, ψαρια δεν έχω μονο λιγες ανεμώνες κοκκινες κυπριακές

Link to comment
Share on other sites

για πιο λογω τις κουραρεις?μετα την συλλογη απο την θαλασσα αν τις ειχες σε νερο μπορουσες να τις βαλεις αμεσως.τις πετρες τις κουραρουμε γιατι απο εκει που ερχονται ειναι εκτος νερου και πεθαινουν πολλοι ζωντανοι οργανισμοι .

Link to comment
Share on other sites

η εντονη μυρωδια δειχνει οτι ψοφησαν διαφοροι οργανισμοι που μαλλον φταιει η υψηλη θερμοκρασια μεσα στον κουβα.τωρα για τα σκουληκια που λες δεν μπορω να καταλαβω? τι σκουλικια ειναι? βγαινουν μεσα απο την πετρα?και την κοραλλινη γιατι την τριβεις?

Link to comment
Share on other sites

Η πετρες εχουν πολλες τρύπες μικρες και απο μέσα βγαινουν σκουλήκια αυτά τρίβω καθε μέρα και κάτι πρασινάδες που είχε απάνω!

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με αυτά που περιγράφεις, η όλη σου προσπάθεια είναι να νεκρώσεις το βράχο και κατόπιν να τον βάλεις στο ενυδρείο σου να ξαναζωντανέψει.

Από τη στιγμή που τον έβγαλες από τη θάλασσα και τον μετέφερες ζωντανό, χωρίς να χάσει την υγρασία του και χωρίς να εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες, τότε έπρεπε να τον τοποθετήσεις στο ενυδρείο για να κάνει τον κύκλο της "brake in" περιόδου, η οποία εξαρτάται από την ποσότητα. Μικρές ποσότητες βράχων δεν θα διαταράξουν την ισορροπία ενός στρωμένου συστήματος.

Όσον αφορά τα σκουλήκια, θα πρέπει να γνωρίζεις, ότι αυτά αποτελούν τον κύριο παράγοντα της βιολογικής λειτουργίας του ζωντανού βράχου. Δεν καταλαβαίνω γιατί προσπαθείς να τα εξολοθρεύσεις.

Τώρα το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να τοποθετήσεις το βράχο σε μια μεγάλη δεξαμενή, με καλή οξυγόνωση και κυκλοφορία, να μην τον ξανατρίψεις και να τον αφήσεις στην ησυχία του, για ένα μήνα τουλάχιστον. Αλλάζεις νερά όταν οι τιμές των νιτρικών αυξηθούν πάνω από τα 15ppm και όταν μηδενιστούν η αμμωνία και τα νιτρώδη μπορείς να τον τοποθετήσεις στο ενυδρείο σου με μια μεγάλη ποσότητα άνθρακα, αντί-φως και καλό skimming.

Καλή συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...