Jump to content

Πρώτες βοήθειες?


Recommended Posts

Καλησπέρα, σήμερα το πρωί βρήκα στον κήπο ένα πουλάκι που δεν μπορούσε να πετάξει και αφού είδα οτι κρεμόταν ελαφρά η μία του φτερούγα, το έπιασα χωρίς να προβάλλει μεγάλη αντίσταση και το έχω σε ένα πλαστικό κλουβί γάτας. Του έδωσα λίγο νερό με σταγονόμετρο αφού έψαξα λίγο σε κάποιες σελίδες και λένε να μην ταιστεί αφού συνήθως κινδυνεύουν περισσότερο από αφυδάτωση και η τροφή μάλλον κακό θα κάνει.

Έχει κανείς κάποιες γνώσεις περί του θέματος? Επίσης όποιος μπορεί να κάνει κάποια αναγνώριση για το είδος του πουλιού θα βοηθήσει πολύ. (καναρίνι?)

Ορίστε και φωτο:post-3972-1218026135_thumb.jpg post-3972-1218026154_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πρεπει να ειναι ΄'φλωρι' μιξη καναρινι με καρδερινα αν δεν κανω λαθος η αν καποιος το γνωριζει σιγουρα ας με διορθωσει.Καπου στην Καλλιθεα ειναι ενα κεντρο περιλθαψης,δυστυχως δεν θυμαμε που ακριβως :buttrock:

http://www.ornithologiki.gr/gr/oiwnos/i4/grinjur.htm

Link to comment
Share on other sites

22970 31338

καποιο χρησιμο τηλ..

Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ πολύ, το έχω τσεκάρει το σαιτ, ρωτάω για λίγο πιό συγκεκριμένα (π.χ τροφή? τι πως και πότε?) γιατί αυτοί μιλάνε περισσότερο για πιό μεγαλόσωμα πουλιά.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου Γιωργο.Το πουλι ειναι ειναι η φλωρι,το οποιο ειναι αγριοπουλο η φλωροκαναρο,δηλαδη ζευγαρωμενο φλωρι με καναρα.Αν δεν εχει κατι σοβαρο η γτερουγα θα τη βγαλει καθαρη.Τωρα για τροφη,δοκιμασε ανακατεμενο καναβουρι με κεχρι και λιγη βιταμινη.Αν πας σε μαγαζι με πουλια και τους ζητησεις τροφη για αγριοπουλα ξερουν.Μακαρι να τη βγαλει και να ειναι αρσενικο να δεις κατι συναυλιες......... :buttrock:

Link to comment
Share on other sites

Κατά 99% ειναι φλωροκάναρο! Το καλύτερο θα ήταν για αρχή να του βρεις ένα μικρό κλουβί για πουλιά. Το πλαστικό κλουβί της γάτας δεν είναι και ότι καλύτερο για τον μικρό τραυματία σου! Δες αν στη κοιλιακή του χώρα είναι εμφανή τα κόκαλά του. Αν συμβαίνει αυτό τότε μπορεί να είναι και υποσιτισμένο. Τα φλωροκάναρα συνήθως το σκάνε από κλουβί και δεν υπάρχουν ελευθερα στην φύση. Αυτό σημαίνει ότι έχει μάθει στην ετοιμη τροφή που του παρείχε ο πρώην ιδιοκτήτης του. Για τροφή δες να πάρεις κάποιο μίγμα για ωδικά πτηνά με περισσότερες βιταμίνη καθώς να πάρεις και κίτρινι βιταμίνη και να την έχεις σε ξεχωριστή μικρή ταϊστρα. Φρόντισε επειδή είναι καλοκαίρι να του αλλάζεις δύο φορές την ήμερα το νερό του. Τέλος υπάρχει και μία αντιβίωση που διαλείεται στο νερό του. Δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομα της. Θα το τσεκάρω και θα στο γράψω.

--> Μία φωτογραφία που θα το δείχνει φάτσα θα κάνει πιο ευκολη την αναγνώριση του είδους του. Το καρδερινοκάναρο έχει και κοκκινο χρώμα οπότε μάλλον δεν είναι. :buttrock:

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ποντάρω ότι είναι θηλυκός φλώρος. Αν έχει σπασμένη φτερούγα τα πράγματα είναι δύσκολα αν δεν κατέχεις το αντικείμενο.

Πολύ πουλάδες γιατρεύουν της σπασμένες φτερούγες μόνοι τους και αυτό όχι πάντα με την αναμενόμενη επιτυχία.

Λύσης:

Ή απευθύνεσαι σε κάποιον γνώστη να το κάνει καλά αν είναι αυτό εφικτό.

Ή αγοράζεις ένα κλουβί και το κρατάς για παρέα.

Ή το αφήνεις στο δάσος όπου αργά ή γρήγορα θα γίνει λεία κάποιας νυφίτσας κτλ.

Ή το κάνεις ευθανασία (λίγο βάρβαρο αυτό)

Η επιλογή δική σου.

Καλά ξεμπερδέματα :buttrock:

Link to comment
Share on other sites

Φαινεται πολυ νεαρο,και αν κρινω απο την εποχη που πολλοι ζευγαρωνουν,μαλλον κοπανιστο φλωροκαναρο ειναι

Link to comment
Share on other sites

Oρίστε και φατσούλα: post-3972-1218043594_thumb.jpg

Ευχαριστώ όλους! Δηλαδή το καλύτερο θα ήταν να το κρατήσω? περίεργο...τις προάλλες χάζευα μια σελίδα για τα καναρίνια και σκεφτόμουν οτι θα μπορούσε να ήταν καλή παρέα και ψήθηκα για λίγο να πάρω ένα... θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο για αυτό.

Link to comment
Share on other sites

είναι η φλωράκι ή φλωροκάναρο,αλλά είναι μωρό και μάλλον δεν τρώει ακόμα μόνο του. τρίψε του λίγο βρασμένο σφιχτό αυγό και δες αν μπορεί να φάει μόνο του. Αν τσιμπάει λίγο φαγητό βάλε του και νερό και θα τα καταφέρει μόνο του.Αν δεν μπορεί να φάει θα το καταλάβεις γιατί όταν θα πεινάει θα αρχίσει να φωνάζει ζητώντας φαγητό.Τότε θα πρέπει να πάρεις από ένα pet shop κρέμα που ταίζουν τα μωρά καναρίνια ή τους παπαγάλους,και με μία σήριγγα από το φαρμακείο θα το ταίσεις εσύ. Αν θες περισσότερη βοήθεια πάρε με τηλ. σου το στέλνω με π.μ

Link to comment
Share on other sites

Ειναι οντως μικρο, ισως (οπως ηδη σωστα γραφτηκε) να μην τρωει. Σε αυτην την περιπτωση ειναι αρκετα δυσκολο, αν δεν εχεις εμπειρια να το ταισεις εσυ με συριγγα. Δωστου κελαιδινη που εχεις ελαφρα κοπανισει π.χ. με ενα μπουκαλι η με γουδι και αυγοτροφη (αυτο που αποκαλουν βιταμινες), καθως και νερο σε ποτιστρα (οχι σε μπωλακι, γιατι μπορει να πνιγει). Παρακολουθησε αν θα φαει. Σε περιπτωση που τρωει αστο να δυναμωσει 1 εβδομαδα και παρε την αποφαση αν θα το αναλαβεις. Κανονικα το σπασμενο φτερο θελει δεσιμο, απο εμπειρο ατομο. Καλη τυχη.- ^_^:buttrock:

Έγινε επεξεργασία - diskus fan
Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου για ριξε μια ματια στην γειτονια και δες απο ποιον την κοπανισε . Εγω δεν διεκρινα προβλημα στις φτερουγες οσο φαινονται απο τις φωτο. Ισως ειναι πολυ μικρο ακομα για να πεταει. Παντος για τροφη βαλτου βρασμενο αυγο και νερακι. Θα φαει μονο του. δεν φαινεται τοσο μικρο ωστε να χρειαζεται ταισμα.. καλη τυχη με τον φιλαρακο σου.

Link to comment
Share on other sites

  • 13 years later...

Καλησπέρα στην ομάδα έχω ένα πρόβλημα μ έφεραν μια καρδερίνα αρσενική μικρή σχεδόν χρόνο δεν έχει κλείσει στην μεταφορά μάλλον τ είχαν σε κουτάκι μάλλον χτύπησε με αποτέλεσμα το δεξί φτερό να είναι σαν πεσμένο ίσως σπασμένο τρώει κανονικά νερό ολλα τ μπορώ να κάνω γ το μικρούλι μας

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...