Jump to content

ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΜΕΝΟΣ Sos


thanasis

Recommended Posts

Ειμαι ιδιοκτητης 5 red belly εδω και μια εβδομαδα. Ξαφνικα σημερα παρατηρησε ενας φιλος στις γωνιες απο το ενυδριο μικρα πολυ λεπτα λευκα σκουλικακια που πρεπει να τα προσεξεις παραπολυ να καταλαβεις οτι κινουνται κολλημενα στο τζαμι :buttrock: .Τι ειναι και απο τι δημιουργιθηκαν ξερει καποιος? Κατι ακομα τρεφω με αποφλυωμενη γαριδα και φυλλαρακια (ακομα ειναι μικρα τα μωρα μου). Ακομα μια ερωτηση επι ευκαιριας το set up απο προηγουμενους κατοικους του ενυδριου ηταν ξυλα και σπασμενο μαρμαρο το μαρμαρο οντως εγληματικο αυξανει την σκληρωτητα του νερου και εαν ναι τι να βαλω εκτος απο φυσικο χαλικι? Και τελευταια ερωτηση (ξερω ειμαι κουραστικος αλλα νεος στο ειδος) πως ξεχωριζουμε αρσενικα απο θυλικα και ετα απο ποσο καιρο.

Σας ευχαριστω για την υπομονη και για τυχον απαντησεις σας. ^_^

Link to comment
Share on other sites

τα σκουλικια μαλον θα ειναι καποιο ειδος πλαναριας δεν ειναι τπτ απλα μειωσε λιγο την τροφη και κανε κ μια αλαγη νερου θα φυγουν απο μονα τους αλλα περιμενε κ αλλες απαντησεις απο πιο εμπειρους

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου τα σκουληκάκια δεν πρέπει να σε ανησυχούν, είχα και εγώ ένα διάστημα χωρίς κάποιο πρόβλημα, όσο αφορά το φύλο τους είναι πολύ δύσκολο να τα ξεχωρίσεις, υπάρχουν βέβαια κάποιο τρόποι (ψάξε λίγο στο www.opefe.com) αλλά όσο και παρατηρητικός να είσαι είναι πολύ δύσκολο, εκτός εάν είσαι τυχερός και έχεις ενδείξεις για ζευγάρωμα οπότε....καλή ανατροφή στα πιρανχάκια σου :buttrock:

Link to comment
Share on other sites

καταρχην να χαιρεσαι τα ψαρακια σου!

τετοια μικρα σκουλικακια δημιουργουνται συνηθως απο τις τροφες κ πιο συχνα οταν ταιζουμε ζωντανη τροφη.

δεν ειναι κατι ανησυχιτικο. δοκιμασε με αλλαγες νερου κ θα φυγουν με τον καιρο.

για το φαγητο τους, τωρα που ειναι μικρα μπορεις να τα μαθεις να τρωνε τα παντα. δοκιμασε artemia αποξηραμενα. θα τους αρεσουν πολυ οπως και bloodworms. επισης θεωρω καλο για την αποφυγη κανιβαλισμου να αρχισεις να ταιζεις μικρα κομματακια απο φιλετο ψαριου. για παραδειγμα δοκιμασε γλωσσα. την βρισκεις ευκολα κ σε καλη τιμη κ δεν λερωνει το νερο.

το μαρμαρο δεν ακουγεται ωραιο για ενα τροπικο ενυδρειο. βαλε κανενα ξυλαρακι κ κανενα ευκολο φυτο κ εισαι οκ. κ καλο θα ηταν να μας ανεφερες τις μετρησεις σου κ τα λιτρα του ενυδρειου. τα πιρανχα μεγαλωνουν γρηγορα να εχεις υποψιν σου. κ μια φωτο απο τα ψαρια να τα δουμε!!

τωρα για σεξουαλικο διαμορφισμο μην το ψαχνεις απλα! μονο αν οι συνθηκες του ενυδρειου σου ειναι αψογες κ ερθει ο καιρος κ εισαι κ λιγο τυχερος κ εχεις ζευγαρι εχει ο θεος....!!

οτι απορια θες εδω ειμαστε :buttrock:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...