Jump to content

Νέος στο Forum.


Recommended Posts

Για σας είμαι νέος στο forum και βλέπω ότι γίνετε πολύ καλή δουλειά και αυτό είναι πολύ καλό. Σας στέλνω πληροφορίες σχετικά με το ενυδρείο μου για να μου απαντήσετε σε μερικές ερώτησης.

Ενυδρείο 1500 Λίτρων

Σύστημα καθαρισμού TUNZE SYSTEM KIT 20 (800-1500L)

Θερμοκρασία στους +27ο C με σύστημα ψήξεις.

Ερώτηση: Έχοντας το ενυδρείο 10 μήνες σε λειτουργία στους 3 με 4 μήνες τα ψάρια μου αρρωσταίνουν και ψοφάνε. Αυτό συμβαίνει στο διάστημα μιας εβδομάδας βγάζοντας εξανθήματα πρήζονται τα μάτια τους χάνοντας το χρώμα τους. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει πρόβλημα στο ότι η στάθμη του νερού μου για να δουλέψει η υπερχείλιση σε κάποια σημεία ακουμπάει στο επάνω μέρος του τζαμιού και έτσι δεν αφήνει κενό αέρος.

Υ.Σ. Σας παρακαλώ αν γίνεται θέλω να μου στείλετε τις σωστές μετρήσεις νερού για ένα υγειές ενυδρείο.

Σας ευχαριστώ. :buttrock:

Link to comment
Share on other sites

Τα 1500 λίτρα που διαθέτεις, όπως τα ξαναείπαμε, είναι παραπάνω από ιδανικά για να φτιάξεις ένα σωστό Μεσογειακό σύστημα.

Ο τρόπος λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος είναι ακριβώς ίδιος με οποιοδήποτε φυσικό σύστημα τροπικού υφάλου.

Άρα μπορείς να αντλήσεις πολλές πληροφορίες από τα θέματά μας, για το σωστό στήσιμο και τα απαραίτητα εργαλεία που απαιτούνται.

Αν αντιλήφθηκα σωστά, το ενυδρείο σου διαθέτει υπερχείλιση η οποία καταλήγει σε κάποιο έτοιμο sump της Tunze, με σύστημα φίλτρανσης για την επεξεργασία του νερού. Δεν μας αναφέρεις όμως αν υπάρχουν φυσικά υλικά, όπως βράχος και άμμος, που εκτός από τη δημιουργία ενός φυσικού περιβάλλοντος για τους άγριους οργανισμούς, εξασφαλίζουν το μεγαλύτερο μέρος της βιολογικής λειτουργίας.

Η σωστή κυκλοφορία του νερού, με τους κατάλληλους κυκλοφορητές στις σωστές θέσεις, είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία και απόδοση των παραπάνω υλικών.

Οι μετρήσεις σου πως είναι?? Διατηρούνται σταθερές, ώστε να μιλάμε για ένα ώριμο σύστημα?? Πως εξασφαλίζεις τη διατροφή των ψαριών??....

Μια φωτογραφία θα βοηθήσει πολύ, για να μπορέσουμε να βγάλουμε συμπεράσματα.

Link to comment
Share on other sites

Υ.Σ. Σας παρακαλώ αν γίνεται θέλω να μου στείλετε τις σωστές μετρήσεις νερού για ένα υγειές ενυδρείο.

http://www.reefkeeping.com/issues/2004-05/rhf/index.php

αυτές είναι οι παράμετροι για τα νερά των τροπικών υφάλων ..

στη μεσόγειο δεν επικρατούν οι ίδιες ακριβός συνθήκες ..

η θερμοκρασία νερού είναι χαμηλότερη και η salinity υψηλότερη

.. ίσος να αλλάζουν και άλλες παράμετροι όπως το ασβέστιο η το μαγνήσιο .. αλλά σε αυτή τη φάση αυτό που σε ενδιαφέρει είναι η ανάπτυξη των απαραίτητων βακτηρίων για την ολοκλήρωση του κύκλου αζώτου ..

αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ενυδρείο πρέπει να στρώσει για να μην πεθαίνουν τα ψαράκια και για να γίνει αυτό αρχικά πρέπει να προμηθευτείς τεστ για την αμμωνία , τα νιτρώδη ΝΟ2 και τα νιτρικά , έτσι θα δούμε τι συμβαίνει στο ενυδρείο σου και τι χρειάζεται να γίνει ..

καλό θα ήταν να ανέβαζες φωτογραφία του ενυδρείου ..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...