Jump to content

Νέο 240 Malawi !!!


mouroutsos

Recommended Posts

Επέστρεψα με νεότερα.Έχω πάρει 13 κιλα αραγωνίτη της Carib sea, aragamax και καπου 20 κιλά αμμο χαλαζιακή.Επίσης πείρα απο μια μάντρα ασβεστολιθικές πέτρες.

Σκάφτικα να βάλω στον πάτο κάτω από τις πέτρες αντι για το κλασικό μπλε φελιζολ , φύλλα από φελλό, είναι και πιο φυσικό σαν υλικο αλλά και στο χρώμα σε περιπτωση που το ξεθάψουν.βέβαια ειναι πιο λεπτό αλλα πολύ πυκνό και θα βαλω 2-3 φύλλα το ένα πάνω από το άλλο.

Τώρα αφού το γεμίσω (πιστεύω να πάρει κάπου στα 190 με 200 lt καθαρα) εχω ένα φιλτρο της JBL Cristal profi e900 με 900lt/h παροχή είναι δηλαδή 4,5 φορές τα λίτρα του ενυδρείου μου.

Επειδη το ενυδρείο ειναι ολο ιδιοκατασκευή πρέπει στο καπακι να προσαρμόσω το φωτισμό.Είχα πάρει μια λάμπα marin blue 30 watt της JBL επειδή μου η μπλε απόχρωση αλλα διάβασα οτι θέλει η λαμπα να εχει φάσμα στα 9000 kelvin.Ερώτηση: ο μετασχηματιστής που έχω παίρνει πάνω 2 λάμπεσ Τ8 , παίρνω σίγουρα μια για κιχλίδες , κρατάω αυτήν που έχω ή βάζω 2 ίδιες στα 9000 kelvin για κιχλίδες ????Σκέφτομαι να βάλω και moonlight ,θα έχουν πρόβλημα τα ψαράκια ???Από αύριο θα ανεβάsω και φωτογραφίες για να δείτε και το aquascaping.

Περιμένω τα σχόλιά σας και τις παρατηρήσεις σας ...Ευχαριστώ! :D

Link to comment
Share on other sites

φανταζομαι οτι εννοεις οτι πηρες ακτικινη λαμπα 30W, θα πρεπει να βαλεις και μια λευκη για να εχεις φωτισμο στο ενυδρειο σου

εαν μπει μονο η μπλε θα τα βλεπεις ολλα αλλοιωμενα

επισης οταν ειχα ρωτησει και εγω για το δικο μου για ακτινικη μου ειπαν οτι ευνοει ιδιαιτερα τις αλγες...

ειδικα σε κιχλιδες μπορεις να βαλεις οτι λαμπα σου αρεσει εσενα καθως δεν υπαρχουν φυτα και οι λαμπες ειναι πιο πολυ για να φωτιζουν το ενυδρειο για να το βλεπουμε εμεις παρα για τα ψαρια

για το moonlight οτι και να κανεις θα φροντισεις να ειναι πολυ χαμηλος ο φωτισμος και να το κλεινεις μιση-μια ωρα αφου κλεισουν οι κανονικες λαμπες\

περιμενουμε φωτογραφιες

Link to comment
Share on other sites

δηλαδή την moonlight την έχω αναμένη κανονικά ολη την ώρα και μολις σβησουν τα κανονικα φωτα μενει αναμένει για περίπου μια ώρα?

Link to comment
Share on other sites

Γεια σε όλους! Σήμερα θα πάω απο τα μαγαζιά να πάρω υγρα τεστ και καποια λάμπα.Για το στρώσιμο του νερου θα ηθελα να μου δίνατε κάποιες συμβουλές.Το φιλτρο που εχω έχει μέσα μονο μακαρονια και σφουγκάρια , η σειρα αυτη των φιλτρων εχει την δυνατοτητα να παρει και καποια προσθετα οπως άνθρακα και καποια αλλα υλικα που βοηθουν στην εξουδετερωση τησ αμωνιας ή βοηθουν με τα βακτηρια . Χρειαζεται να παρω κάποιο απο αυτά?Σκεφτομουν πριν βάλω μεσα τα ψαρακια να εβαζα ,αν εβρισκα ,ετοιμη βιολογια απο καποιον απο εσας. Σας ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Ο φελος που εχεις βαλει δεν ξερω αν ειναι ασφαλης για χρηση σε ενυδρειο. Πρωτον οι κολλες που χρησιμοποιουν πιθανον να ειναι τοξικες και δευτερον λογικα μεσα στο νερο θα σαπιζει και θα βγαζει...

Περιμενε να σου πουν τη γνωμη τους και οι εμπειροτετροι.

Παντως πριν κανεις κατι και ιδιαιτερα κατι που δεν το εχεις δει να το κανουν καλυτερα να ρωτας πρωτα για να μην εχεις μπελαδες στη συνεχεια.

Link to comment
Share on other sites

Σε μαντρες με οικοδομικα υλικα. Δεν ειναι δυσκολο, εγω θα σου προτεινα να εκανες την αλλαγη για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον Στέλιο για τον φελλό. Καλύτερα να τον αποφύγεις.

Αν δεν θέλεις να βάλεις το μπλε οικοδομικό τότε (αν μπορείς να δώσεις κάτι αλλά όχι πολλά παραπάνω)

πάρε από το Prkatiker φύλλα φελιζόλ 50x50 σε συσκευασία που έχει μέσα τουλάχιστον 5 απ' ότι θυμάμαι, τα πουλάνε για ψευδοοροφές και είναι εξαιρετικής ποιότητας, είναι πιο λεπτά από τα οικοδομικά και αυτό σου εξοικονομεί χώρο, πιο σκληρά από τα φτηνιάρικα φελιζόλ που τρίβονται και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις πολύ εύκολα.

Φιλικά

Ανδρέας

Link to comment
Share on other sites

Φιλε Αντρέα αυτο ακριβως έκανα σημερα το απόγευμα.πήρα αυτην τη συσκευασια των 5 και ειναι μια χαρα,πολυ καλη ποιοτητα και φθηνα μονο 6 ευρω.ηθελα να ανεβαζα σημερα φωτο αλλα επειδη βαζω σιλικονη στο φελιζολ για να κολλησω πανω αμμο μαλλον θα ανεβάσω αυριο βραδυ.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε Αντρέα αυτο ακριβως έκανα σημερα το απόγευμα.πήρα αυτην τη συσκευασια των 5 και ειναι μια χαρα,πολυ καλη ποιοτητα και φθηνα μονο 6 ευρω.ηθελα να ανεβαζα σημερα φωτο αλλα επειδη βαζω σιλικονη στο φελιζολ για να κολλησω πανω αμμο μαλλον θα ανεβάσω αυριο βραδυ.

Πολύ καλή αγορά , το συγκεκριμένο φελιζόλ το έχω χρησιμοποιήσει και εγώ στο δικό μου αφρικανικο.Σωστή ιδέα να το '' ντύσεις '' με άμμο.Θα πρότεινα όμως αντί άμμο ψιλό χαλίκι για γίνει πιο εύκολη η διαδικασία .

Καλή επιτυχία , Σωκράτης :D

Link to comment
Share on other sites

Σωστή η παρατηρηση σου Σωκράτη για το χαλικι,δεν το ειχα σκεφτει.πραγματι κουραστικα λιγο χθες μεχρι να το φτιαξω και δεν εγινε και κατι φοβερο αλλα τουλαχιστον δεν ειναι σκετο φελιζολ.την επομενη φορα θα χρησιμοποιησω χαλικι.

Link to comment
Share on other sites

Να λοιπον το ενυδρειακι μου ειναι ολο ιδιοκατασκευη ακομα και το επιπλακι του.

post-8239-1221601534_thumb.jpg

Αυτο ειναι το καπακι του ειναι απο κοντρα πλακε θαλασσης.Η ερωτηση μου τωρα ειναι το περναω απο μεσα λουστρο η δεν το περναω.ναι μεν θα αντεξει παρα πολυ με το λουστρο αλλα φοβαμε μην αφηνει τιποτα πανω στα σταγονιδια που θα επιστρεφουν στο ενυδρειο.

post-8239-1221601524_thumb.jpg

Αυτες ειναι οι πετρες που χρησιμοποιησα. ειναι ολεσ ασβεστολιθικες.

post-8239-1221601556_thumb.jpg

Εδω εχουμε το aquascaping.

post-8239-1221601563_thumb.jpg

Και να λοιπον και με τον φωτισμο του.

post-8239-1221601598_thumb.jpg

Αυτη ειναι η αναταραξη που εχω.τα εχω βαλει και βγαινουν ισα ισα απο το νερο .ερωτηση ειναι αρκετη αυτη η αναταραξη?

post-8239-1221601587_thumb.jpg

Νερο πηρε 200 λιτρα.Επισης εχει 13 κιλα αραγωνιτη και περιπου αλλα 7 κιλα αμμο χαλαζιακη.

Τον θερμοστατη τον ρυθμισα στους 27 βαθμους κελσιου.

Επισης κατι ακομα που θα ηθελα ειναι αν ξερετε που μπορω να βρω ανακλαστηρες.ρωτησα σε ενα καταστημα με ειδη φωτισμου αλλα δεν ειχαν.τα pet shop θα εχουν?

Σε κανα 2 μερες θα μπουν και 2 βαλισνεριες στισ 2 ακρες οποτε θα επιστρεψω με αποριες.

Μετρησεις στο νερο ποτε ξεκιναω να κανω?

Περιμένω με ανυπομονησια τα σχολια σας. :thumbup::wootwoot::D

post-8239-1221601546_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Λυπαμαι για την ποιοτητα των φωτογραφιων αλλα η αναλυση τουσ ηταν πολυ μεγαλη και αναγκάστηκα να την μειωσω.αν εχεται κανενα tip που θα βοηθησει την κατασταση θα ημουν υποχρεος.

Ευχαριστω......

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρα το πας. Απο πετρες μπορεις να βαλεις ακομα μερικες για να δημιουργηθουν περισσοτερες κρυψωνες. Την εξοδο του φιλτρου θα μπορουσες νε την σηκωσεις λιγο ακομα για να δημιουργουνται και φυσαλιδες, ειναι καλυτερα ετσι. Για το λουστρο δεν ξερω να σου πω. Πες μας τι παχος ειναι τα τζαμια που εχεις χρησιμοποιησει. Βλεπω δεν εχεις βαλει κοντρες. Δεν ειναι και οτι καλυτερο αυτο.. Θα σου προτεινα να εβαζες επανω αφαιροντας πρωτα το νερο για περισσοτερη σιγουρια.

Κανε εδω μια αναζητηση για τις κοντρες να δεις τι παιζει και ριξε και μια ματια εδω: http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/kataskEnydr.htm

Εγω θα προτεινα να εβαζες περιμετρικα μονο πανω και μια ενδιαμεση (πανω).

Για τις φωτο αν εχεις photoshop κανε δεξι κλικ πανω στο μπλε περιθωριο της φωτο οταν την εχεις ανοιξει μεσα στο προγραμμα και απο εκει image size, ενα 600x800 ειναι καλο, υστερα στο save σωσε σε μορφη .jpg και παιξε με την συμπιεση. Εχει μια μπαρα απο 1 μεχρι 12. Καπου 6-9 ειναι καλα. Δοκιμασε και βλεπεις.

Link to comment
Share on other sites

Οχι δεν εχω βαλει κοντρες και με ανησυχησε τωρα λιγακι αυτο που λες.δηλαδη παιζει να υπαρχει προβλημα ?Εχεις καποιοσ αλλος παρομοια εμπειρια?τα τζαμια εχουν παχος 8mm.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι πολυ λεπτα τα τζαμια σου αλλα βαλε κοντρες επανω. Δεν ειναι τιποτα. Οταν το κανεις να αδειασεις ομως το ενυδρειο απο νερο γιατι τα τζαμια απο την πιεση του νερου παντα κανουν καποια καμπυλωση.

Link to comment
Share on other sites

Στελιο ευχαριστω.θα δω τι θα κανω τωρα.με παιρνει να βαλω μια κοντρα οριζοντια στο μπροστα μερος απο πανω, και να πιανει απο την μια ακρη ως την αλλη.μαλλον δεν θα βαλω κοντρες να πιανουν το μπροστα και πισω τζαμι γιατι θα εχω προβλημα μετα με το φως.οπως και να εχει ευχαριστω.

Μηπως ξερεις που θα μπορουσα να βρω ανακλαστηρες?

Link to comment
Share on other sites

Μηπως ξερεις που θα μπορουσα να βρω ανακλαστηρες?

Στα καταστηματα με ηλεκτρολογικο υλικο.

Link to comment
Share on other sites

Να εισαι καλα φιλε!

Κοντρα που πιανει τις 2 οψεις καλο ειναι να βαλεις. Πιστευω αν την βαλεις λιγο πιο χαμηλα θα χωρανε και τα φωτα. Βαλε μια στη μεση πλατους 6εκ. και να πιανει στις αλλες δυο που πιανουν κατα μηκος των οψεων. Κολλα και ενα αυτοκολλητο ή και ξυλο στη βαση και στο τελειωμα του ενυδρειου να μην φαινονται τα κατασκευαστικα και θα εισαι σουπερ. Λιγους ποντους νερο ισως χασεις αλλα δεν επηρεαζει πολυ τι στιγμη που βαζεις αφρικανες. Μηκος θελους αυτες οχι υψος.

υ.γ. Ευβοια βλεπω ε? Απο που? Εγω εχω απο Κυμη καταγωγη.

Έγινε επεξεργασία - Stelios_Rjk
Link to comment
Share on other sites

Γεια σε ολους.Σημερα εκανα μετρησεις GH ,KH ,pH στο ενυδρειο μου και οι τιμες ηταν αρκετα χαμηλές.

GH:8

KH:5

pH:7.5

Eπισης εκανα και μετρησεις στο εμφιαλομενο Βίκος και ηταν πολυ καλυτερες

GH:12

KH:10

pH:7.5

Το νερο στο ενυδρειο πμηκε μολις προχθες , δεν θα εχει προλαβει να ανεβασει σκληροτητες απο πετρες και αμμο ακομα ετσι?ποσο να περιμενω για την επομενη μετρηση?λεω να κανω και μια αλλαγη νερου με εμφιαλομενο ,3 εξαδες βίκος.

Φιλε Στέλιο τελικα λεω να μην βαλω κόντρες γιατι μου φαινεται λιγο μανουρα και εχω ακομα εξεταστικη.κοιταξα το μπροστινο τζαμι απο το πλαι κατα μηκος και πραγματι ειδα οτι καμπυλωνει ελαχιστα, αλλα μου φαινεται οτι δεν ειναι επικινδυνο(8mm τζαμι).

Ψαρακια θα βαλω μετα την εξεταστικη δηλαδη αρχες οκτωβρη.Ειναι αρκετο το διαστημα για να εχουν σταθεροποιηθει οι τιμές μου?

Link to comment
Share on other sites

Εμφιαλωμενο δεν καταλαβα γιατι να βαλεις? Σχετικα με τις κοντρες σου εχω πει. Οι τιμες γενικα παιζουν απο αλλαγη σε αλλαγη, κοιτας το νερο τις αλλαγης να εχει τα ιδια χαρακτηριστικα με αυτο του ενυδρειου και τοτε μονο δεν εχεις αλλαγες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...