Jump to content

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Τις τελευταίες μέρες ο παρακάτω δίσκος έχει βγάλει μικρά σπυράκια στην ουρά καθώς επίσης υπάρχει και μία μικρή αλλοίωση σ’ αυτή.

post-194-1139483492_thumb.jpg

post-194-1139483529_thumb.jpg

Ελπίζω να φαίνεται καλά στη φωτό.

Δεν νομίζω να είναι ick μιας και δεν μιλάμε για τα γνωστά άσπρα στίγματα αλλά για μικρά σπυράκια.

Ο δίσκος έχει αρχίσει να παρουσιάζει τα «δεν είμαι καλά» συμπτώματα :D . Ξέρετε, είναι ήσυχος, ψιλο- κρύβεται άλλα τρώει. Υπάρχει περίπτωση να είναι velvet;

Σε πρώτη φάση έχω αυξήσει τη θερμοκρασία. Τι άλλο πρέπει να κάνω :D ;

Ευχαριστώ,

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα!

Δυστυχως δεν φαινεται πολυ καθαρα στη φωτογραφια το δισκακι σου.Τα "σπυρακια" που βλεπεις ειναι μονο στην επιφανεια των πτερυγιων ή και στο σωμα?Υπαρχει περιπτωση να παρατηρησες το ψαρι να ξηνεται σε καποια επιφανεια?

Αν εισαι σιγουρος οτι δεν προκειται για Ick,απο την περιγραφη και μονο θα μπορουσα να μαντεψω οτι μαλλον ειναι καποια βακτηριακη λοιμωξη.Για να μην πεσεις με τη μια στα "Βαρια"(Φαρμακα εννοω...!) ξεκινα να ριχνεις Melafix και να παρακολουθεις τακτικα και επιμονα το ψαρι.

Οταν ειναι ευκολο απαντησε μου στις παραπανω ερωτησεις οπως επισης και σε ποια θερμοκρασια εχεις το ενυδρειο σου διοτι η αυξηση της θερμοκρασιας δεν κανει παντα καλο :D

Link to comment
Share on other sites

Nidal Καλησπέρα,

Τα "σπυρακια" που βλεπεις ειναι μονο στην επιφανεια των πτερυγιων ή και στο σωμα?Υπαρχει περιπτωση να παρατηρησες το ψαρι να ξηνεται σε καποια επιφανεια?

Τα σπυράκια είναι μόνο στο πίσω ουριέο πτερύγιο και «διαμπερές» με μύτη στη μία πλευρά. Στην ουρά έχει μικρά άσπρα στίγματα (σαν ick) και μικρή αλλοίωση.

Σε ποια θερμοκρασια εχεις το ενυδρειο σου διοτι η αυξηση της θερμοκρασιας δεν κανει παντα καλο

11524[/snapback]

Η θερμοκρασία ανέβηκε σταδιακά από τους 27c στους 30c

Link to comment
Share on other sites

Διατηρησε την θερμοκρασια σου εκει στους 29-30 και παρακολουθησε μια δυο μερες αν τα στιγματα εξαπλωνονται στο σωμα και στα υπολοιπα πτερυγια.

Αν δεν εξαπλωθουνε γρηγορα λογικα μιλαμε για κατι βακτηριακο λογω του οτι το ick εξαπλωνεται αρκετα γρηγορα,οποτε ξεκινας με melafix και αναλογως προχωραμε. :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nidal καλησπέρα,

Ευχαριστώ για τις συμβουλές :D . Τα μικρά σπυράκια έφυγαν αμέσως μετά την αύξηση της θερμοκρασίας. Το ένα το μεγαλύτερό απλά μειώθηκε. Παρ’ όλα αυτά έκανα μία εβδομάδα θεραπεία με Melafix. Τα συμπτώματα έχουν σχεδόν εξαφανιστεί αλλά οι άλλοι δίσκοι συνεχίζουν να μην το «πολυκάνουν παρέα». Τουλάχιστον τρωει κανονικά. Θα παρατηρώ συνέχεια τη εξέλιξη στη συμπεριφορά του τώρα, προκειμένου να προλάβω τα χειρότερα.

Ευχαριστώ και πάλι :D .

Έγινε επεξεργασία - Saridakis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...