Jump to content

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ Reef!


poseidon

Recommended Posts

:unsure: ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΣΙΟΠΥΡΑ ΕΔ Ω ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ,ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΑΧΝΩ.ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ(REEF).ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΗΔΕΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΓΛΥΚΟΥ ΠΡΙΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ.ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑ ΕΝΑ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΔΙΑΣΤ.72Χ54Χ62 ΜΕ ΟΒΑΛ ΠΡΟΣΟΨΗ 230 ΛΙΤΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΞΗΝΤΑΛΙΤΡΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΟΡΙΖΩ ΓΙΑ SUMP.EKANA TΡΥΠΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΓΙΑ ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΗ ΤΗΣ ΤUNZE1076/2.ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ ΓΙΑ 1500 ΛΙΤΡΑ ΡΟΗΣ.ΓΙΑ ΣΚΙΜΕΡ ΘΕΛΩ ΤΟ Η&S ME AQUABEE 2000l/h KAI ANTLIA ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΕΗΕΙΜ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΛΙΤΡΩΝ.ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ.

1)ΕΠΑΡΚΕΙ Η ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΗ ΤΗΣ TUNZE ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΤΡΑ (ΛΟΓΩ ΛΙΤΡΩΝ ΑΝΑ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΚΙΜΜΕΡ)?

20ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤUNZE NANOSTREAMS KAI IΣΩΣ CONTROLLER.ΠΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ?

3)ΤΟ ΘΕΜΑ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΑ?

4)ΤΟ SUMP ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΧΩΡΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ.ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΔΕΙΞΗ?

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ.

Link to comment
Share on other sites

Σε καλωσορίζω στο forum μας και ιδιαίτερα στην θαλασσινή κατηγορία.

Η παροχή της υπερχείλισης δεν έχει σχέση με την αντίστοιχη του skimmer, αλλά με την αντλία επιστροφής. Μια βάνα στο σωλήνα επιστροφής θα βοηθήσει στην σωστή ρύθμιση.

Θεωρώ ότι οι μικρές nanosteam θα σε καλύψουν, αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν θα αντέξουν στις συχνές αλλαγές ενός κοντρόλερ. Οι χρονοδιακόπτες ίσως βοηθήσουν καλύτερα.

Οι λάμπες Τ5 είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Κάνε μια αναζήτηση για sump, δες στα άρθρα μας και θα πάρεις πολλές ιδέες.

Καλή συνέχεια

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήλθες στη παρέα μας και στη θαλασσινή περιπέτεια.

Οπως είπε και ο Νίκος για το θέμα του φωτισμού οι Τ5 θα σε καλύψουν μια χαρά. Προσπάθησε να φτάσεις σε επίπεδα 1λτ / 1watt φωτισμού και θα μπορέσεις να φορτώσεις και σχετικά απαιτητικά κοράλλια. Θα έλεγα ένα 25-30% του φωτισμού σου να είναι ακτινικές λάμπες.

Οσον αφορά τη κυκλοφορία προασπάθησε να έχεις τουλάχιστον 25-30Χ τα λίτρα σου συνολική κυκλοφορία. Οι μικρές nano είναι καλή λύση όμως δεν αντέχουν σε controller.

Επειδή το sump σου είναι μικρό εγώ προσωπικά θα έκανα ένα χώρισμα ίσα για το skimmer και το υπόλοιπο θα το άφηνα για refiugium. Χημικό και μηχανικό φιλτράρισμα θα έκανα με ένα κάνιστρο.

Link to comment
Share on other sites

Καλώς όρισες και απο εμένα στην παρέα μας!!!

Σε βλέπω διαβασμενο, μιας και χωρίς εμπειρία γνωριζεις αρκέτά πραγματα για το θαλασσινό.

Νομίζω τα παιδιά σου κάλυψαν τις απορίες. όσο αφορά το sump σου λόγο του ότι είναι μικρό, θα εχεις προβληματάκια χώρου. Το skimmer που αναφερεις θα χωράει μέσα αν το χωρήσεις?

Εχεις σκεφτεί για refugium?

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες στην θαλασσινή μας παρέα, και καλή συνέχεια

Λόγο 10ετιας θα έλεγα να κάνεις και ένα τσεκάρισμα αντοχής / στεγανότητας του ενυδρείου σου

Link to comment
Share on other sites

καλωσόρισες στο θαλασσινό aquazone ..

έχε υπ όψη σου ότι η αντλία του skimmer μαζί με το νερό τραβάει και πολύ αέρα .. έτσι η ουσιαστική δυναμικότητα σε λίτρα νερού μειώνεται πολύ

ακόμα και αν το skimmer διαχειρίζεται πιο πολύ νερό από την αντλία επιστροφής .. δεν βλάπτει

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες κοντά μας και στα θαλλασινά μονοπάτια που αλήθεια είναι ότι μαγεύουν όσο λίγα!!!

Γιά αρχή χρειάζεται πολύ-πολύ διάβασμα και όλα τα άλα θα έρθουν.

Βασική προυπόθεση σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν απο θαλασσινό και όχι μόνο είναι η υπομονή στα βήματα που θα κάνεις, αφού η αρχή είναι κάτι απο πολύ παραπάνω απο το μισό!!!θα ανταμειφθείς έτσι στην πορεία του χρόνου.

Καλή συνέχεια λοιπόν...

Link to comment
Share on other sites

:bowdown: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ.ΗΣΑΣΤΑΝ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟΙ!ΝΙΩΘΩ ΗΔΗ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΓΧΟΣ.ΠΡΟΧΩΡΩ ΣΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΚΙΜΜΕΡ,ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΣΤΑΡΩ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΣΤΕΓΝΩΣΕ Η ΣΙΛΙΚΟΝΗ.ΦΙΛΕ ΨΑΛΤΗ ΝΙΚΟ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ? ΑΝΔΡΕΑ ΜΟΥ ΕΛΥΣΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΠΕΡΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΝΙΚΟ ΜΙΤΡΙΖΑΚΗ ΤΟ ΣΑΜΠ ΕΧΕΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 63Χ33Χ33 ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΙΜΜΕΡ ΥΨΟΣ51ΜΗΚΟΣ13 ΠΛΑΤΟΣ 13.ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΡΙΜΩΞΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΡΕΦΙΟΥΤΖΙΟΥΜ ΚΑΙ ΘΑΛΑΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΛΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ?ΦΙΛΕ ΝΑVY ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΤΟ ΤΕΣΤΑΡΩ ΑΣ ΕΛΠΙΣΩ ΧΩΡΙΣ ΑΠΡΟΟΠΤΑ.salΤΑSO EYXARIΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.BIG BLUE EIMAI ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Η ΑΝΤΑΜΕΙΒΗ ΘΑ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΚΟΠΟ.ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ.

1)ΑΟ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ?

2)ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΥΔΡΕΙΑΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΒΡΑΧΟ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ.ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΠΗΓΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΕΝΑ ΒΡΑΧΟ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΘΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΕΙ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΒΡΑΧΟΣ?ΕΓΩ ΗΞΕΡΑ ΓΙΑ ΦΙΤΖΙ&ΜΑΡΣΑΛ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ ΟΧΙ.ΦΙΤΖΙ ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ

3)ΤΑ ΣΚΙΜΜΕΡ ΤΗΣ Η&S ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΩ ΑΠΟ AQUARISTIK.NET

EYXARIΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ(ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ). :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Χρονοδιακόπτες από ηλεκρολογικό κατάστημα.

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε α/ο ro-man. Τι μέγεθος, εσύ αποφασίζεις.

Ο Ινδονησιακός βράχος είναι πολύ καλός.

Τα H@S αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα.

-Γράφε με μικρά γράμματα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...