Jump to content

ανεξηγητο φαινομενο?!!


Recommended Posts

εψαχνα που λετε το σαλιγκαρακι (apple snail) μου για να το θαυμασω και πουθενα ο σαλιγκαρος. περασε εκεινη η μερα περασε και η επομενη κανενα ιχνος του. λεω λες να "μας αφησε"? και το κελυφος που ειναι? την επομενη ειχα προγραμματισμενη αλλαγη νερου, ε θα κανω το ενυδρειο φυλο και φτερο.

και οντως κατεστρεψα το ενυδρειο και το σαλιγκαρι πουθενα. εσπαγα το κεφαλι μου να μου ερθει η επιφωτηση. και τελικα ηρθε.. μου λεει η γυναικα δεν τραβας το επιπλο να δουμε απο πισω μπας και εχει πεσει? καλα εισαι σοβαρη της λεω πως να βγηκε απο το ενυδρειο και να επεσε και πισω? εξαλλου τρεις μερες τωρα θα εχει ψωφισει.

δε βαριεσαι λεω να πιασω και το μαρκουτσι που καθαριζα τα τζαμια του ενυδρειου που ειχε πεσει απο πισω. τραβαω λοιπον το επιπλο και τι να δω ? ναι καλα μαντεψατε τον σαλιγκαρο πεσμενο πισω απο το συνθετο. μα το δια πως δι@ολο βγηκε και επεσε κιολας εκει κατω? μπορειτε να μου πειτε?

το πιανω κουναω την ταπα του μπας και.. αλλα δεν εδειχνε να σαλευει, η στενοχωρια αρχισε να με κυριευει ηταν ο πρωτος κατοικος του τωρινου ενυδρειου μου απιστευτα ανετος και προσαρμοσμενος. τον βαζω μεσα σε ποτηρι με νερο γεματος ελπιδα αλλα ματαια δεν κουνιοταν. ε αστον μεχρι αυριο να βγει το σωμα του να μεινει μονο το κελυφος να το βαλουμε στο πιατο με τις αχιβαδες λεει η ασπλαχνη μανα μου.

απαρηγορητος λοιπον παω και καθομαι στον καναπε να δω τηλεοραση. μετα απο καμια ωρα οπως περναγα απο την κουζινα λεω για κατσε να ριξω μια ματια. κοιταω και βλεπω οτι ειχε ψιλοανοιξει, αρχισε να βγαινει το σωμα του, σκεφτηκα, και σηκωσα το ποτηρι να δω καλυτερα ... μια σπιθα διαπερασε τα ματια μου και ενα πλατυ χαμογελο απλωθηκε στο προσωπο μου. το σαλιγκαρι φοβισμενο ξαναεκλεισε, ΖΕΙ ξεφωνισα και με μια κινηση το βουταω και το βαζω παλι μεσα στο ενυδρειο που το νερο ειναι καλυτερο. για δυο ωρες ηταν ακινητο και στην θεση που το αφησα και η απογοητεση επανειλθε εσβησα τα φωτα του ενυδρειου και το αφησα στην φυση.

μετα απο κανα δυωρο ξανακοιταω και ειχε κουνηθει αλλα δεν ειχε ανοιξει τελειως!! ηταν ζωντανο!! θαυμα!! πως ειναι δυνατον??

τωρα ο σαλιγκαρος ειναι οπως πριν κοβει βολτες ανεμελος τελειως εξω απο το καβουκι να μασουλαει τα παντα!! εχει βεβαια κονομησει ενα μικρο σπασιμο/ραγισμα στο καβουκι του αλλα δειχνει τελειως καλα! του εβαλα και λιγο αγγουρακι του πασα μου που με κοψοχολιασε. μα θα ηταν αμαρτια απο το θεο να μην εχω χασει ψαρι απο μη σωστη συντηρηση ταισμα/συνθηκες νερου κλπ και να χασω ετσι??

παντως ειμαι ευγνωμων που εζησε!! απιστευτο κι ομως αληθινο!

και παραθετω τις αποριες μου..

πως εζησε το σαλιγγαρι 3 ισως και περισσοτερες μερες εξω απο το νερο?

πως βγηκε? καμμια φορα ανοιγω το καπακι να διορθωσω κατι στο ενυδρειο αλλα δεν ειναι ψαρι να πηδηξει και τελος θελει ωρα μεχρι να ανεβει και να γλυστρησει εξω.

το ραγισμα στο καβουκι του θα διορθωθει?

εχετε ξανακουσει κατι τετοιο?

Link to comment
Share on other sites

ολα καλα.το σαλιγκαρι για να γεννησει τα αυγα του βγαινει εκτος νερου για καποια ωρα...

το καβουκι θα φτιαξει εν καιρο.... :unsure::bowdown:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

τελικα φιλε klaz ειχες δικιο.. το σαλιγγαρι μου μαλλον εψαχνε καταλληλο μερος για να γεννησει.

αλλη μια ευχαριστη εκπληξη με περιμενε σημερα. σηκωνοντας το καπακι για να κανω αλλαγη νερου ειδα τρια "τσαμπακια" απο αυγα του σαλιγγαριου μου. ειναι σε σημειο που δεν ακουμπαει στο νερο ειναι ολα φυσιολογικα? θα εκολαυτουν? τι πρεπει να κανω η τι θα πρεπει να περιμενω και ποσο?

οι γνωσεις σας για αλλη μια φορα πολυτιμες!

Link to comment
Share on other sites

ειχα μια γενα και κατα τη γνωμη μ μην κανεις τπτ θα εκολαφτουν απο μονα τους

Link to comment
Share on other sites

Εγώ είχα χάσει το ένα δικό μου για 10 μέρες.... Τελικά ήταν στο πάτωμα, κάτω από κάτι περιοδικά! Τον έβαλα κι εγώ σε ένα ποτηράκι και μέσα σε μία μέρα επανήλθε. Από τότε έχω βρει 5-6 φορές τσαμπιά και τα έχω αναπαράγει όλα!

Για να εκκολαφθούν θέλουν υγρασία... πολύ υγρασία. Οπότε αν τα έχει αφήσει σε στεγνό μέρος ή θα πρέπει να τα βρέχεις 2-3 φορές τη μέρα ή θα πρέπει να τα μετακινήσεις σε κάποιο σημείο με υγρασία. ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν είναι συνέχεια βουτηγμένα στο νερό θα πνιγούν τα μωρά. Αν πρόκειται να τα μετακινήσεις, βρέξτα αρκετές φορές μέχρι να μαλακώσει η "κόλλα" τους και σιγά σιγά θα μπορέσεις να τα βγάλεις. Αν έχεις botia μέσα στο ενυδρείο σου, θα γίνουν ΄τελεια τροφή, οπότε πρόσεξε και αυτό.

Ο σαλιγκάρης σου μάλλον γήκε από την τρύπα εισόδου-εξόδου του εξωτερικού φίλτρου ή από υποδοχή ταϊστρας ή από καπάκι ταϊσματος....

Το ότι επέζησε δεν είναι θαύμα. Σκέψου ότι το δικό μου ήταν 10 μέρες με τους καύσωνες εκτός νερού. Τα apple snails αναπνέουν αέρα. Οπότε δεν έχουν πρόβλημα για μερικές μέρες εκτός νερού.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή δεν κάνω τιποτα απλα περιμένω.....

στο σημείο που τα έχει αφήσει το σαλιγκάρι εχει αρκετή υγρασία γιατι ακριβώς απο πάνω απο κει που βγαίνουν στην επιφάνεια οι μπουρμπουλίδες του οξυγόνου και ίσως γι' αυτο διάλεξε αυτο το συγκεκριμένο μέρος :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...