Jump to content

Plecoτροφοερώτηση!!!!


submarine1981

Recommended Posts

Καλησπέρα.....

Λοιπόν χωρίς πολλά λόγια.... έχω ενα pleco butterfly μου το είπαν και το πήρα γιατι μου άρεσε πολύ :D Του πήρα ξύλο(οχι αποξηραμένο!) που ήταν μέσα σε σακούλα μαζί με την υγρασία του απο εκεί που το πιάσανε (αμαζόνιο έγραφε), πήρα και χάπια σπιρουλίνας+κατι ταμπλέτες βυθού για γατοψαροειδή(κλόουν κλπ)

Το ενυδρείο είναι αρκετα φυτεμένο(200λτ εχει καμια 10-15αρια φυτά διάφορα)

Άλγη δεν έχω πολύ....σχεδόν καθόλου. το ρη-7-7,5 GH-9 αμμωνία κλπ 0

Το ψαράκι το κοιτάω στην κοιλία και φαίνεται αδύνατο!!!!! :D του ρίχνω ταμπλέτες και με σβηστό φώς αλα δεν βλέπω διαφορά(στην κοιλιά του ενοώ). Σήμερα (έχοντας διαβάσει το "το αγγούρι κανει θαύματα") δοκίμασα να βάλω αγγουράκι(μια φέτα κομένη λεπτή) να δώ τι θα παιχτεί......

Το ψάρι δεν ξεκόλαγε απο το αγγούρι!!! είχε λυσσάξει να κάθεται πανω και να το μασουλάει!μετά απο κάνα 4-5 ωρό που έκανε μια βολτά και ξανα προγειώθηκε στο αγγούρι του, παρατήρησα οτι είχε δημιουργίσει μια λακούβα πάνω στο αγγούρι! γεγονός οτι έφαγε!.

Υστερα απο όλα αυτα....

Τί αλλο να του δοσω σαν τροφή?

δε θέλω να μου πάθει κάτι....δεν ξέρω εχω πολλά ψαρια αλα με αυτο εφαγα κολιμα!(πολλές γυναίκες αλλα....με μια κολας :D )

Τι μου προτείνετε να κάνω? δεν ξέρω πολλά απο plecos(τα βασικά....τρώνε αλγη...αντε και καμια τροφή που θα περισέψει απο τα άλλα ψάρια..) :D

Link to comment
Share on other sites

Το ψάρι που πήρες είναι κατά πάσα πιθανότητα Dekeyseria Βrachyura.Μπορεί να το δείς και με άλλα ονόματα όπως Zonancistrus ή Lithoxus.

Το είδος αυτό είναι αλγοφάγο και θα δεχθεί με ευχαρίστηση ταμπλέτες σπιρουλίνας και ταμπλέτες με άλγη και ξύλο.

Είναι ένα ευαίσθητο ψαράκι και ελπίζω να το προσέξεις καλά.

Βάλε καμιά φωτό άν μπορείς! :D

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον τρώει το αγγούρι αλλά όχι τις ταμπλέτες είναι πιθανόν να είναι "άγριο" και να μην έχει συνηθίσει τις έτοιμες τροφές. Δοκίμασε επίσης να του δώσεις τα εξής:

Κολοκυθάκι, σπανάκι, μαρούλι (κατεψυξέτο πρώτα, απόψυξέ το, γιά να μαλακώσουν οι ίνες του), λαχανάκια βρυξελλών, αποφλοιωμένο μπιζέλι. Επίσης, εξαρτωμένου απο το πόσο μεγάλο είναι (ηλικία) δοκίμασε αρτέμια, μύδι και γαριδούλα (μιά - δυό φορές τη βδομάδα). Αν θέλεις να παχύνει γρήγορα, πατάτα η γλυκοπατάτα.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά το κοίταξα και είναι το είδος που μου είπατε!!(απλα στο petshop μου το είπε butterfly).

Θα τις δοκιμάσω αυτες τις τροφές είναι 7-8 εκατοστά το ψάρι.

Σήμερα του έβαλα λάχανο απλό(αυτό που κάνουμε σαλάτα και λαχανοντολμάδες) αλλά δε το έβαλα ουτε κατάψυξη ούτε το έβρασα. Ακόμα δεν το έχει πλησιάσει. Ετσι μου έρχεται να του βάλω και αγγούρι για να εχει ποικιλία :D

Σας ευχαριστώ παντος....ελπίζω να μην μου πάθει τιποτα.

Α κατι άσχετο...στο πετ είχε και κατι αλλα....το ενα το έλεγαν βασίλισα της αραβίας, και το άλλο ιριρι κάπως έτσι...αλλά είχαν 100 ευρώ ρε παιδία!!! πανάκριβα :D

τι να πω...

Το butterfly το πήρα στα 35 ευρώ και λυσσάω μην μου πάθει τίποτα(ποιο πολύ λυσσαω γιατι το γουστάρω παρά για την τιμή του) αλλά για φαντάσου να σου πάθει κατι που έχει 100 ευρώ! δεν ειναι και λίγα.

Thanks a lot παντος :D

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...