Jump to content

πρόβλημα με άλγη


hary_the_man

Recommended Posts

Γεια σας και από εμένα,

Χρειαστηκε να λείψω για 4 μέρες. Πριν φύγω παρατήρησα λίγο άλγη στο μπροστινό μέρος του ενυδρίου πάνω στο χαλίκι αλλα δεν έδωσα σημασία γιατι ήταν λιγο και ειπα να ασχοληθώ μετα το 4ημερο μου. Επεστρεψα σήμερα το πρωί και πριν πάω στη δουλειά μου ειπα να περάσω να ταίσω τα ψάρια μου αφου ήταν κ 4 μερες νυστικά. Μόλις μπήκα μεσα στο σπίτι ειδα οτι η άλγη κόντευε να φτάσει στην επιφάνεια του νερού ενώ ενα cardinal tetra ειχε μπλεχτεί μέσα σε αυτή και είχε ψωφίσει. Αμέσως άρχισα να βγαζω με την απόχη όσο μπορούσα την άλγη η οποία συνεχίζει να υπάρχει πλέον σε διάφορα μέρη το ενυδρίου. Έκανα και αλλαγή 30% του νερού και έσωσα λίγο την κατάσταση.

Έχει κανεις καμια ιδέα γιατι σχηματίστηκε τόσο πολυ άλγη και τόσο γρήγορα μετά απο 4 μήνες λειτουργίας του ενυδρίου? Και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί?

Επίσης:

PH: 6.5

ΚΗ: 5

GH: 7

NO2: 0

NO3: 0?

Nh3: 0

Ενυδρίο - Juwel Rio 180

Φίλτρο εσωτερικό - Juwel 600 l/h

Φίλτρο εξωτερικό - Eheim 2224

Αντίσταση - Juwel 200w

Λίπανση - CO2 της Dennerle

A/O 130 l/24h Tης dennerle

Διάρκεια φωτισμού 10 ώρες απο 4 το απ'ογευμα με 2 το πρωί

Ψαρια: Μολις τελείωσα με τα φυτέματα οπότε έχει μονο 10 cardinal tetra εδώ και 10 μέρες! (τωρα πλέον 9)

Αλλαγές νερού 1 φορά την εβδομάδα αλλα τωρα ειχε μέινει 10 μέρες χωρις αλλαγή

Τάισμα flakes της Dennerle 1 φορά την μέρα

Λίπανση: Χρησιμοποιώ προιόντα της Dennerle όπως Ε15, V30 complete, Α1Daily (αυτο σήμερα το ξεκίνησα γιατι το προμιθεύτικα το σαββάτο) και S7 vitamix. Επίσης από τα φίλτρα εχω βγάλει το φίτρο άνθρακα (αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό)

Link to comment
Share on other sites

εγω στη θεση σου θα εκανα αυτη τη περιοδο περισσοτερες και συχνοτερες αλλαγες νερου,θα μειωνα και θα την αφηνα τη φωτοπεριοδο στο 8ωρο(δεν χρειαζεται περισσοτερο),και θα εψαχνα να βρω την ανωμαλια ηοποια μου εφερε την αλγη...

αυτο που δεν μας ειπες,τι ειδους αλγη ειναι και ισως και καποια φωτο...

Link to comment
Share on other sites

Πράσινη τριχοειδής άλγη! Αλλα μου έκανε εντύπωση οτι έφτανε γυρω στα 40 εκατοστα ύψος αν υποθέσουμε οτι το ενυδρίο ειναι 50 εκ και πολυ πυκνή! Foto δεν παίζει μιας και ειμαι στην δουλειά αλλά έχω μια που τράβηξα πριν 1 εβδομάδα!

post-8812-1223289639_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

δεν ξερω αν εχεις διαβασει ΑΥΤΟ.... :thumbup:

οπως σου προειπα παραγοντες υπαρχουν πολλοι για να φουντωσει η αλγη.

ισως το σκευασμα που ηδη ριχνεις να εχει μεγαλη περιεκτικοτητα σε σιδηρο,οποτε μεχριο να υποχωρησει η αλγη το σταματας...

**δεξια Microsorium pteropus δεν ειναι αυτα τα φυτα,και αν ναι,τα εχεις φυτεμενα...?

Link to comment
Share on other sites

Ναι Microsorium pteropus είναι και είναι όλα φυτεμένα. Πίθανότατα ειναι έλειψη νίτρικών και φώσφορικών και ταυτόχρονα υπερβολική συγκέντρωση σιδήρου αφου το Ε15 που χρησιμοποιω ειναι ταμπλέτες σιδήρου μαζι με το V30 που περιέχει σίδηρο και με κάτι ενισχυτικά λιπάσματα που είχα βάλει στο υπόστρωμα που κ αυτά περιέχουν σίδηρο.

Link to comment
Share on other sites

ξεφυτεψε το τωρα γιατι θα χαλασει.οι ριζες του ειναι αεροβιες και οπως ακριβως και της ανουμπιας τις πιανουμε-δενουμε πανω σε ξυλα -πετρες,η τις αφηνουμε πανω στο υποστρωμα να φαινονται ''σαν'' φυτεμενες...

το προβλημ,α σου προφανως ειναι αυτο ,αφου συνδιασμος ελλειψης τετοιων βασικων στοιχειων δημιουτργει συνηθως προβληματα.

κοβεις μαχαιρι οτι ριχνεις σε λιπανση,και μαζευεις με μηχανικο τροπο την οποια ακομη αλγη βλεπεις μεσα στο ενυδρειο... :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

οκ δεν το ήξερα αύτο για το microsorium pteropus αν και το χω πάνω απο μήνα τωρα και από κάτω εχούν αρχίσει και πετάνε καινούρια φιλαράκια! αλλα θα το ξεφυτέψω όπως λες και θα το βάλω να καθήσει απλά στο υπόστρωμα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...