Jump to content

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ ΜΟΥ.please Help Me!!!


giannoutsos

Recommended Posts

:thumbup: Λοιπον,

μου στημενο για αφρικανικες κιχλιδες.

Και αυτοι ειναι οι κατικοι του συν ενα pleco.Τρια από το κάθε ειδος κιχλιδας.

P1010956.jpgP1010964.jpgP1010970.jpgP1010967.jpgP1010972.jpg

Ειναι μεσα εδω και ενα μηνα περιπου, κανω αλαγη νερπου μια φορα την εβδομαδα, η θερμοκρασια ειναι περιπου στους 26 C , την συσταση του νερου δεν ξερω να σας την πω γιατι δεν εχω κανει μετρησεις ακομα, και εχουν δημηουργηθει μερικες καφε κιλιδες εδω κ εκει, στα τζαμια και στις πετρες.

Στην αρχη και για τις τρις πρωτες εβδομαδες όλα ηταν καλα, μεχρι που αρχισε να συμβαινει

και

Μαλλον ερωτοτροπουσαν από ότι διαβασα καπου, και το μεγαλο που πιθανολογο ότι είναι αρσενικο τρελαθηκε!!! Από τοτε αρχισε να κηνηγαει τα αλλα 2 και αυτά από τοτε είναι κρυμενα και βγαινουν μονο για φαγητο, δεν τολμουν άλλη ωρα γιατι αμεσως τα κυνηγα. Ειδα και σημαδια μαχης στα στοματα τω δυο… Με τα τρια μπλε και το pleco όλα καλα, κανενα προβλημα .

Τωρα θα ηθελα παρακαλω να μου πειτε αν αναγνωριζετε τα ειδη, και ποιο είναι το προβλημα. Νομιζω ότι είναι 2 αρσενικα και ένα θυλικο και ξερω ότι δεν πρεπει, αλλα ο πετσοπας εδώ είναι ασχετος και δεν με βοηθα καθολου. Όταν του το ειπα μου λεει, δεν ξερω να τα ξεχωριζω…

Τι να κανω? :thumbup:

Ευχαριστω yiannis.

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά απομόνωσε το ζόρικο ψάρι προκειμένου να μην αγχώνονται και τραυματίζονται τα άλλα.

Link to comment
Share on other sites

Κατ αρχην,απ οτι ειδα στο βιντεακι,εχεις φτιαξει ενα ομορφο ενυδρειο με λειτουργικο στησιμο των βραχων και αρα με πολλες κρυψωνες.Τωρα για τα ειδη,εγω βλεπω πρωτη φωτο ενα pseudotropheus tropheops,μετα ενα μικρο pseudotropheus crsbro(?),pseudotropheus socolofi και labidochromis hongi red.Στα βιντεακια εγω δεν βλεπω να ερωτοτροπουν αλλα να μαλωνουν,και απ οτι παρατηρησα,και τα 3 labido hongi ειναι αρσενικα αν κρινω απο τα χρωματα,οποτε θα εχεις προβλημα.Παρατηρησε λοιπον ολα τα ψαρια σου,και βγαλε ολα τα επιπλεον αρσενικα.Οσο για τον pleco,κακως τον εβαλες για μενα.Διαφορετικες τελειως παραμετροι νερου,μιας και δεν ειναι αφρικανικο ψαρι.Καλη συνεχεια...... :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

δυστυχώς που σου το λέω φίλε μου αλλά ο pleco δεν θα αντέξει.

Ταιριάζει μέν με τις κιχλίδες (δεν τον κυνηγάνε) αλλά είναι αργός κολυμβητής και ποιό ήρεμο ψάρι και σίγουρα είναι στρεσαρισμένος.. Ένας φίλος μου πού είχε αφρικάνες του ψοφήσαν 2 πλέκο, το ίδιο και σε εμένα. Όσο για την επιθετικότητα και το κυνήγι σίγουρα οι αρσενικοί όταν μεγαλώσουν διεκδικούν το χώρο τους και προσπαθούν να μετριάσουν το χώρο των θυληκών.

εγώ στην θέση σου ίσως να έβγαζα κάποιο αρσενικό να "ηρεμήσουν" τα πράγματα. :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

νομίζω οτι είναι 2 είδη 3 ψαρακια απο το ένα ειδος και τρια απο το άλλο. απλά δεν ξέρω τι έιδη είναι και τι γένος. Αν βγάλω τον μεγάλο που μαλλον εινι και αρσενικός αν κρηνω απο τα χρώματα και την συμπεριφορά, πρέπει να τον δώσω πισω στο πετ σοπ... αλλα αυτος δεν ξέρει να ξεχωριζει τα θυλικα και τα ασερνικα για να παρω ακομα ενα θυλικο, και ετσι προβληματιζομαι.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ φίλε μπορείς να μας δώσεις τις διαστάσεις του ενυδρείου σου ;

Ευχαριστώ Σωκράτης :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Να συμφωνήσω με τον Dias πιο πάνω, δηλαδή να προσπαθήσεις να βγάλεις τα επιπλέον αρσενικά σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν οι καβγάδες.Σκέφτηκες να έβαζες ψαράκια μόνο ενός είδους ;

Φιλικά Σωκράτης :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Τελικά τι να κάνω; Τι είδη έχω; Τι σημβάινει και φαίροντε έτσι;;;

Έχω μπερδευτεί... Αν γνωρίζει κάποιος πέρι του θέματος α; βοηθήσει....

Link to comment
Share on other sites

Τελικά τι να κάνω; Τι είδη έχω; Τι σημβάινει και φαίροντε έτσι;;;

Έχω μπερδευτεί... Αν γνωρίζει κάποιος πέρι του θέματος α; βοηθήσει....

Φιλε μου αποφασισες να ασχολιθεις με αφρικανικες κιχλιδες , ελαχιστες απο αυτες δεν ειναι αγριες και επιθετικες ,ειναι στη φυση αυτων των ψαριων . Το κακο στην δικη σου πεπιπτωση ειναι οτι εχεις παει και σε ενα απο τα πιο επιθετικα ψαρια του ειδους. Τα pseudotropheus ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να τα κανεις ημερα ψαρια ,ακομα και μεγαλυτερα τους ψαρια να βαλεις στο ενυδρειο σου αυτα θα καταφερουν να το κανουν κολαση. Καλυτερα πηγενε σε ενα pet shop που να γνωριζει το αντικειμενο να σου προτινει εναν αλλο συνδιασμο ψαριων αλιως θα πρεπει να μαθεις να ζεις με τους καυγαδες. Να ξερεις οτι τα περισσοτερα ειδη της οικογενειας των pseudotropheus επιμενουν μεχρι να σκοτωσουν. Δυσκολα ψαρια να τα συνδιασεις. Στην διθεση σου για βοηθεια.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις... Ξέρετε ζω στην Ρόδο, και εδω δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Ενα ειναι το μεγαλο και ενυμερομενο πετ σοπ, όπου έκει δεν βρίσκεις και πολλές αφρικανικές κιχλίδες. Οτι ποιο τεριαστό είχε πείρα (αφήστε που ο τήπος δεν έχει ίδεα).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...