Jump to content

Eheim 2224 και πρόβλημα με ριο 180


hary_the_man

Recommended Posts

Εχω ενα ριο180 που τρέχει με ένα 2224 κανα 5μηνο. Πρόσφατα άρχισα και έχανα ψάρια χωρίς αιτία μεχρι που σκέφτηκα να το παρατήσω το ενυδρείο. Αρχικα σκεφτηκα να το κάνω δισκοενυδρείο οπότε έφτιαξα νερο με Α/Ο και έφτασα τις τιμές του νερού μου σε τέλεια επίπεδα για τους δίσκους.

ΡΗ 6,6- 6,7

ΚΗ 3

GH 5

ΝΗ4+ 0

ΝΟ2 0

ΝΟ3 <5

Είπα να βάλω καμια 15αρια καρδινάλιους στην αρχή για σιγουριά κ μετά να βάλω δίσκους. Και καλά έκανα γιατι μετα απο καμια βδομάδα αρχισα να χάνω 1-2 καρδινάλιους τη μέρα μέχρι που φύγανε όλοι.

Μετα απο αυτην την απογοήτευση αποφάσισα να βάλω πιο ανθεκτικά ψάρια και για πιο άρχάριους μιας και το νερο της περιοχής δεν ειναι κατάλληλο για τίποτα!

Ετσι άδιασα το ενυδρίο και το γέμισα ξανα 50-50 με την Α/Ο και με νερό δικτύου για να φιλοξενίσω ζωοτόκα (guppy, platty κτλ) το άφυσα να τρέξει καμια βδομάδα (με βακτύρια, αντιχλώριο κτλ) και αγόρασα 10 guppy κ 10 platty. και οι παράμετροι του νερού

PH 7,6

KH 13

GH15

ΝΗ4+ 0

ΝΟ2 0

ΝΟ3 0

Μετά απο καμιά βδομάδα αρχισα ξανά να χάνω 1 με 2 ψάρια την ημέρα και εχω μεινει σήμερα με 3 Platty 1 Guppy.

Στο ενυδρειακό κατάστημα που πάω μου είπαν να ξυλώσω το εσωτερικό φύλτρο και να πάρω ένα 2ο εξωτερικό 2224 ή φιλτρο βυθού γιατι το 2224 πουέχω τώρα είναι οριακό για τα 180λιτρα????????

Εγώ συνεχίζω να πιστεύω οτι το νερό του δικτύου περιέχει βακτήρια ή ακομα και δηλητήρια απο τα φάρμακα απο τους αγρότες της περιοχής (Βραχάτι κορινθίας). Τα οποία η Α/Ο αδυνατεί να φυλτράρει!! Εχει κανείς καμια συμβουλή?? πιστεύετε οτι πρέπει να πάω σε 2ο εξωτερικό φύλτρο??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...