Jump to content

Αρρωστα ψάρια αλλά από τι?


Recommended Posts

Καλησπέρα!

Έχω ένα φυτεμένο ενυδρείο 200 λίτρα με κατόικους 4 paradise fish, 3 blue gurami, 2 gold gurami, 3 red tailed black shark, 10 corridoras, 2 pleko, 3 καρχαριάκια, 4 σκαλάρια και ένα black ghost. Οι παράμετροι του νερού είναι ph 7.2, ch 20, kh 6, no2 0, no3 50. Τις προάλλες πρόσεξα μια πληγή σε ένα paradise και μερικά άσπρα στίγματα σε ένα καρχαριάκι και ένα gold gurami, ένα σκάλαρι που έχουν κοκκινήσει τα βράγχιά του και εξογκωμένος ο πρωκτός του. Έκανα θεραπεία για ich αλλά τίποτα. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?

post-9067-1224363708_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα φίλε μου...προφανός τα ψαράκια σου πάσχουν σε περισσότερα απο ένα πράγματα ,καταρχήν εχείς πολλά ψαράκια για τα λίτρα σου 2ον τα περισσότερα είναι ασύμβατα 3ον ΝΟ 3 50 μου φαίνονται πολλά με τι τεστ μετράς υγρά ή στικ αν έχεις τόσα νιτρικά λογικά ο κύκλος αζώτου κάπου πάσχει και εκτός αυτού θα έχεις σίγουρα και πρόβλημα με άλγη εάν μετράς με υγρά και είσαι σίγουρος για το νούμερο κάνε μία καλή αλλαγή νερου 40-50% αλλά μου φαίνετε περίεργο γιατί απο την φωτο βλέπω αρκετά φυτά και μάλλων κάτι δεν μετράς σωστά anyway κάθε πότε κάνεις αλλαγές νερού και απο φίλτρανση τι παίζει? όσο για την θεραπεία που ακολουθείς ή ακολούθησες είσαι σίγουρος πως ήταν ick? τα κόκκινα βράγχια συνήθως είναι απο κακές συνθήκες νερού που προκαλούν βακτηριακές μολύνσεις και μοιάζει με φλεγμονή αλλά για αυτό να σου πεί κάποιος πιό έμπειρος όσο για τον προκτό του έχεις παρατηρήσει κάτι άλλο πχ δυσκοιλιότητα ή να βγαίνουν-κρέμονται σκουλίκια?

Link to comment
Share on other sites

Costas21 ευχαριστω για το ενδιαφερον.

Τα test που κανω ειναι stick το ενυδρειο ειναι λιγοτερο απο μηνα σε λειτουργια και η αλγη ακομα δεν ειναι πολυ,το φιλτρο ειναι εξωτερικο με siporax,σφουγγαρια και προς το παρον ανθρακα(στρωμενο απο το προηγουμενο ενυδρειο).Αλλαγες κανω καθε 10 μερες γηρω στα 40 λιτρα.Το ενυδρειο οντος εχει πολλα φυτα και τα ψαρια ειναι αποτελεσμα της αμαθειας μου.Σκουλικια δεν εχω δει (μαλλον) αλλα δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο τα κοπρανα τους να βγαινουν σαν να ειναι μεσα σε μεμβρανη και να εχουν μεγαλο μηκος.Τα προβληματα αρχισαν οταν αλλαξα ενυδρειο και προσθεσα νεα ψαρια.Με μια βολτα σε διαφορα pet-shop κατεληξα με ενα μπουκαλι general tonic και ενα omnipur και ετσι αποφασισα να ψαξω μονος τη λυση και κατεληξα σε θεραπεια για ich με protazol.Προφανως εκανα λαθος και επειδη τα ψαρια δεν μου φταινε σε τιποτα να τα ταλαιπωρω ζηταω τη βοηθεια σας.Ευχαριστω εκ των πρωτερων.

post-9067-1224374167_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα φίλε μου καλύτερα να προμηθευτείς υγρά τεστ που είναι πιό αξιόπιστα πάρε για αρχή NH3ΝΗ4 να τσεκάρεις και την αμμωνία σου ,Και ΝΟ2,ΝΟ3 .Το 2ο που πρέπει να κάνεις είναι να βγάλεις κάποια ψαράκια ,αποφάσισε ποιά σου αρέσουν μάθε περισσότερα για αυτά και τις ανάγκες τους και ξεκίνα,επειδή είχαμε αμάθεια δεν σημαίνει ότι συνεχίζουμε με ημιμάθεια :chair: τα κόπρανα έτσι βγαίνουν εκτός και άν έχουν περίεργο χρώμα ή είναι διακεκομένα ή είναι τελείος διάφανα τότε έχουμε πρόβλημα,εμένα τα σκαλάρια μου όταν είχα φυτεμένο ο πρωκτός τους γινόταν έτσι όταν οι θυλικιές αφήναν τα αυγά τους,για τσεκαρέ το μήπως έχεις πουθενά αυγά!!! την θεραπεία με τα φάρμακα πότε την έκανες?

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα Κωστα.

Θα ακουσω την συμβουλη σου με τα test και τα ψαρια και μαλλον θα ξαναστησω το 80αρι που ειχα.

Η θεραπεια τελειωσε χτες το μεσημερι και ειχε διαρκεια 24 ωρες και αλλαγη νερου μετα το τελος της 80%.

Οι νεοι παραμετροι ειναι (με stic) ph7.2 kh 15,ch 16,no2 0,no3 10.Εβαλα ζωντανα βακτιρια σε χαπι.

Για τα σκαλαρια παιζει να εχεις δικιο γιατι δεν ειναι ολα ετσι,θα τσεκαρω οταν αναψει το φως.Για θεραπεια με baktopur τι λες?

Ηλιας.

Link to comment
Share on other sites

Όχι προς θεού μην χρησιμοποιείς τόσα φάρμακα με το παραμικρό άν θές ρίξε διπλή δόση αντιχλωρίου λίγες βιταμίνες με την τροφή δέν ξέρω αν έβαλες άν όχι βάλε στο φίλτρο ενεργό άνθρακα για να τραβήξει και τα τελευταία απομεινάρια απο το φάρμακο και ρίξε και λίγο εκτοζόν... :chair:

Link to comment
Share on other sites

Ok Κωστα θα κανω οτι μου λες και ελπιζω να πανε ολα καλα.Θα ενημερωνω με για την πορεια του ενυδρειου για οποιον αντιμετωπιζει κατι παρομοιο.Ευχαριστω και παλι,πραγματικα βοηθατε πολυ. :chair:

Link to comment
Share on other sites

Όχι προς θεού μην χρησιμοποιείς τόσα φάρμακα με το παραμικρό άν θές ρίξε διπλή δόση αντιχλωρίου λίγες βιταμίνες με την τροφή δέν ξέρω αν έβαλες άν όχι βάλε στο φίλτρο ενεργό άνθρακα για να τραβήξει και τα τελευταία απομεινάρια απο το φάρμακο και ρίξε και λίγο μελαφίξ... :chair:

μελαφίξ και όχι εκτοζόν όχι ότι θα κάνει κακό αλλά καλύτερα μελαφίξ δέν πειράζει και την βιολογία του φίλτρου :chair:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπερα σε ολλους.

Εχουν περασει 20 μερες απο το προβλημα που ειχα και ο απολογισμος ειναι μειον 2 paradishe.

Το ενα ειχε μια πληγη στο σωμα και του εκανα θεραπεια σε καραντινα με omnipour και στο αλλο οπου εμφανισε πληγες πριν την ουρα και αδιαθεσια του εκανα θεραπεια με general tonic.Τα guramies φτιαχνουν φωλιες και γεννανε οπος και τα σκαλαρια φλερταρουν αν και δεν εχω προσεξει καπου αβγα.Το μονο προβλημα εκτος απο τα κοκκινα σημαδια στο σκαλαρι,ειναι καμια ασπρα σημαδια σαν ασπρες τελειες που ειχε ενα καρχαριακι απο τοτε που το πηρα και τωρα τα βλεπω και σε ενα αλο (μαλλον ich).Melafix δεν εχω καταφερει να βρω και αφτο που προσπαθω ειναι να προσεχω τις αλλαγες για να εχω οσο καλυτερο νερο γινετε.Ελπιζω οσο περναει ο καιρος και στρωνει το ενυδρειο να φτιαξουν τα πραγματα.

Μετρησεις με υγρα test πλεον.PH:7.5 GH:11 KH:5 NH4NH3:0.5 NO2:0.3

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...