Jump to content

Νεο Juwel 240 με Αφρικανες


KEVIN TAS

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους, παρακατω σας δειχνω το νεο ξεκινημα με αφρικανες κιχλιδουλες και ακουω γνωμες και σχολια για οτιδηποτε θελετε.

Πληροφορίες

Τυπος Juwel Rio 240

Όγκος:240 μεικτα , 200 περιπου καθαρα

Κατηγορία: chiclids malawi

Φυτά:3 πλαστικα κολλημενα στις πετρες

Ψάρια:

4 cynotilapia afra red dorsal

4 labidochromis caeruleus

3 aulonocara jacobfreibergi red flame

1 pleco gibiseps

1 pleco albino

Διακοσμητικά υλικά:αμμος θαλάσσης κ πετρες απο ερμη

Φόντο: απομιμηση πετρας της Juwel

Φωτισμός:2 x 30 T8 daylight κ 1 moonlight

Διάρκεια φωτισμού:8 ωρες + 1 ωρα moonlight

Φιλτράρισμα:εσωτερικο της juwel με κυκλοφορητη 100λιτρα/ωρα κ ενα εξωτερικο της fluval 404

Θερμοστάτης: 2 της Jager 200watt

Παράμετροι:

pH:8,4

Γενική σκληρότητα (GH):11

Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):7

Αμμωνία (ΝΗ3): 0

Νιτρώδη (ΝΟ2): 0

Νιτρικά (ΝΟ3): 0

Αλλαγές νερού:30% / 30 μέρες

Θερμοκρασία:28 χωρις ανεμιστηρες

Άλλες πληροφορίες:αεραντλια με 2 αεροπετρες

IMG_1714.jpg

IMG_1715.jpg

IMG_1717.jpg

IMG_1719.jpg

IMG_1712.jpg

Link to comment
Share on other sites

Προφανως θα ειχες καποια αλλα ψαρια μεσα και το γυρισες στις αφρικανες.Ετσι εξηγειτε και η αλγη.Οι πετρες που εχεις ομως μεσα ειναι πολυ λιγες,και οχι καταλληλα τοποθετημενες.Ριξε μια ματια στις παρουσιασεις των αφρικανων και θα καταλαβεις.Τα ψαρια ειναι ομορφα,ομως εχεις και haps και mbuna.Θα πρεπει να δεις κατ αρχην τι θα κανεις με τη διατροφη τους.Τα μεν ειναι καρνιβορα,τα δε φυτοφαγα.Επισης αν ειναι ολα αρσενικα,καποια στιγμη ισως αντιμετωπισεις προβλημα.Εγω τουλαχιστον το αντιμετωπισα.........Καλη συνεχεια... :chair:

Link to comment
Share on other sites

Συγνωμη που απανταω παλι,αλλα ξεχασα να σου πω και για τους pleco.Ειναι ασυμβατοι,θελουν αλλες παραμετρους νερου.Φυτα καλυτερα να εβαζες δυο ανουμπιες,παρα τα πλαστικα.Και οι φουσκαλες δεν προσφερουν κατι,μονο εφε για το ματι.Με καλη αναταραξη στην επιφανεια εισαι μια χαρα.Συγνωμη αν σε στεναχωρω.Στα λεω για να προσπαθησεις για καποιο καλυτερο αποτελεσμα και πιστευω θα συμφωνησουν και οι αλλοι φιλοι αφρικανοι.Και παλι καλη συνεχεια. :chair:

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τις παρατηρησεις και τις συμβουλες, ειναι παντα ευπροσδεκτες μονο ετσι θα κανουμε τα τελεια ενυδρεια για τα ψαρακια μας.

Φιλε dias το ενυδρειο ειναι καινουριο μολις 3 μηνων οσο και αν φαινετε παραξενο με τοση αλγη. Ισως δικαιολογητε αυτο στο οτι το ενυδρειο ετρεχε χωρις ψαρια για 2,5 μηνες.

Τα ψαρια τα πηρα απο το waterinn (σιγα την διαφημιση) και μου ειπαν οτι ειναι απολυτα συμβατα. Για τροφη τους δινω pellets με σπιρουλινα και κατι κοκκινους κοκκους ειδικους για κιχλιδες τα οποια ολα αυτα τα ανακατεβω με λιγο νερο και με λιγη προσθηκη υγρου σκορδου για καλυτερη αναπτυξη οπως μου ειπε ο πωλητης εκει ο οποιος φανηκε πολυ γνωστης των κιχλιδοενυδρειων.

Οπως θα ειδες τα ψαρια ειναι μικρα σε μεγεθος οποτε ηταν δυσκολο να ξεχωρισουμε τα αρσενικα απο τα θυληκα. Η μονη επιλογη που ειχαμε ηταν να παρω χαρεμακια των 4 και να διαλεξουμε το πιο εντονο σε χρωματισμους ψαρι με την τυχη να ειναι αρσενικο και αλλα 3 πιο αδυνατα και αχνα για θυληκα.

Για τις πετρες ειναι πολυ δυσκολο να προσθεσω αλλες γιατι θελουν κολλημα με σιλικονη κλπ η να διαμορφωσω το παρον περιβαλλον γιατι θα πρεπει να βγαλω ολη την αμμο και αυτο ισοδυναμει με μεγαλη αναταραξη του ενυδρειου, ελπιζω οταν μεγαλωσουν λιγο και δεν βρισκουν χωρο να το κανω καποια στιγμη.

Οι πλεκο μου ειπε οτι αντεχουν και σε αυτες τις συνθηκες νερου και οτι θα βοηθουν στο καθαρισμα του ενυδρειου. Ετσι τουσ πηρα στο ιδιο μεγεθος για να μην εχω προβλημα συμβατοτητας και απο οτι φαινετε μεχρι στιγμης δεν εχω, δεν ξερω οταν μεγαλωσουν ολα τι θα γινει.

Τις ανουμπιες δεν θα τις φανε ?

Οι σκληροτητες του νερου μηπως θα πρεπει να ειναι μεγαλυτερες ? και αν ναι πως τις ανεβαζω ? με αλατι οπως διαβασα καπου ?

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει ειδικο αλατι για ψαρια της λιμνης Malawi.Tωρα για τον πωλητη,επιτρεψε μου να εχω τις επιφυλαξεις μου.Μονο εναν σχετικο ξερω εκει,κι αυτον στο θαλασσινο.Οι πλεκο θελουν πιο μαλακο νερο απο τις αφρικανες.Και οσο για τις πετρες,πρεπει να βρεις εναν τροπο να βαλεις κι αλλες.

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει ειδικο αλατι για ψαρια της λιμνης Malawi.Tωρα για τον πωλητη,επιτρεψε μου να εχω τις επιφυλαξεις μου.Μονο εναν σχετικο ξερω εκει,κι αυτον στο θαλασσινο.Οι πλεκο θελουν πιο μαλακο νερο απο τις αφρικανες.Και οσο για τις πετρες,πρεπει να βρεις εναν τροπο να βαλεις κι αλλες.

μαλλον λεμε τον ιδιο ο οποις ειχε κιχλιδες και τωρα το εχει γυρισει στα αλατια (εναν ψηλο).

καμμια ιδεα πως να βαλω και αλλες πετρες με οσο λιγοτερη ταλαιπωρια για τα ψαρια ?

Link to comment
Share on other sites

Οσες πετρες βαλεις σαν βαση πανω στην αμμο,σπρωξε τες καλα,ωστε να σταθεροποιηθουν οσο καλυτερα γινεται.Απο πανω τους κανε μετα το χτισιμο που θελεις.Μονο να προσεξεις να τοποθετηθουν οσο σιγουρα γινεται....Το καλυτερο βεβαια θα ηταν να ειχαν μπει πρωτα οι κατω πετρες και μετα η αμμος για να τις κρατησει σιγουρα,αλλα και ετσι οπως σου λεω μπορεις να το σωσεις....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...