Jump to content

ζωοτόκα


μαρινα

Recommended Posts

:D

undefined

undefined

εχω ενυδρείο 50 ημερών στη διαδικασία στωσίματος με υψηλα νιτρωδη τα platy που γεννήθηκαν εδώ και 5 μέρες τι φροντίδα θέλουν για να ζήσουνε προς το παρών τα έχω σε γεννήστρα μόνα τους και πάνε καλά. τι να κάνω με την αλλαγή του νερού που υποχρεωτικά παγώνει τη θερμοκρασία του συνολικού νερού καιμε τα νιτρώδη πρέπει να κάνω συχνές αλλαγές θέλω γρήγορα πληροφορίες από έμπειρους αγωνιώ

Link to comment
Share on other sites

Μαρίνα τη θερμοκρασία θα πρέπει να τη προσέχεις παρα πολύ σε καθε αλλαγή νερού. Τα μωρά είναι ευαίσθητα σε αλλαγές θερμοκρασίας περισσότερο απ ότι στις αλλαγές των τιμών σου (το έχω πάθει γι αυτό στο λέω :D )Μπορείς να βράζεις το νερό και μετά να το ρίνεις σε μια μεγάλη λεκάνη που θα έχεις μόνο γι αυτό το σκοπό να μην έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ να είναι καλύτερα καινούργια και να φέρεις τη θερμοκρασία στην θερμοκρασία που έχεις το ενυδρείο σου. Για να την ελένξεις αν είναι σωστή θάλε μέσα ένα θερμόμετρο (όχι όταν θα ρίξεις το ζεσταμένο νερό)

ΚΑλά κάνεις και τα κρατάς στη γεννήστρα. Θα πρέπει να τα ταϊζεις 3-4 φορές την ημέρα με παρα πολύ καλά τριμμένη τροφή σαν αυτή που δίνεις στα μεγάλα σου ή καλύτερα να πάρεις μια ειδική τροφή απο πετ σοπ πάρε αν βρεις αυτή που εχει βιταμίνες. Καλό είναι να τους μαρινάρεις την τροφή καθε 3-4μέρες με βιταμίνες. Την γεννήστρα θα πρέπει να της καθαρίζεις τον πάτο συχνά. Θά πάρεις ένα κομμάτι σωληνάκι σαν αυτό της αεραντλίας και με τη μέθοδο του συφωνιάσμος θα κάνεις το καθαρισμα. ΠΡΟΣΟΧΗ: μην καθαρίσεις τη γεννήστρα ανασηκώνοντας την γιατί έτσι η σάπια τροφή πέφτει και την τρώνε τα υπόλοιπα ψάρια σου και θα παθεις ζημιά.

Δυστυχώς σε αυτή τη φάση θα πρέπει να κάνεις συχνές αλλαγές και θα καθυστερήσει το στρώσιμο σου. ΚΑλό θα είναι να ελλατώσεις και το φαγητό στα ενήλικα ψάρια σου και να ταϊζεις 1 φορά την ημέρα.

Θα μπορούσες να τα δώσεις σε κάποιον φίλο σου που θα έχει στρωμένο ενυδρείο και να τα πάρεις πίσω όταν στρώσει το δικό σου.

Πόσα ψαράκια έχεις και τι είδος;

Όποια άλλη απόρροια έχει πες μου :D

Link to comment
Share on other sites

:D ευχαριστω για την γρηγορη απάντηση

εχω 60 λιτρο ενυδρείο με 5 gappies kai 5 platies και 2 αγγελόψαρα 4 γατόψαρα και 2crossocheilous siamensis

ξεκίνησα τη 1.1.2006 και έχω ενθουσιαστεί εχω όμως πολλές απορίες και δεν βρίσκω εύκολα απαντήσεις από το pet shop

κανω συχνές μετρήσεις αμμωνίας και η αμμωνία τις τελευταίες μέρες έχει πέσει αισθητά τώρα πρέπει να αρχίσω να μετράω το NO3 μόνο ή και το NO4 ταυτόχρονα

θα πρέπει να παίρνω και μετρήσεις ph :D ή όχι

ταυτόχρονα έδώ και 4 μέρες έβαλα και ένα μικρό ενυδρειάκι 4 λτ με χρυσόψαρα

έχει μόνο αντλία και φίλτρο εκεί πρέπει επίσης να κάνω μετρήσεις ;

Link to comment
Share on other sites

ταυτόχρονα έδώ και 4 μέρες έβαλα και ένα μικρό ενυδρειάκι 4 λτ με χρυσόψαρα

έχει μόνο αντλία και φίλτρο εκεί πρέπει επίσης να κάνω μετρήσεις ;

12289[/snapback]

4λίτρα? για πόσα χρυσόψαρα μιλάς?

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον θέλεις να πεις ΝΟ3 θα πρέπει να μετράς και αν έχεις για ρΗ καλό θα ήταν να κάνεις μια μέτρηση.

Το ότι έχουν αρχίσει να πέφτουν είναι πολύ θετικό

Τι χρυσοψαράκι έχεις πάρει; να ξέρεις πως 4λτ είναι παρα πολύ λίγα ακόμη και για ένα χρυσόψαρο. Τα χρυσόψαρα θέλουν λίτρα θα πρέπει να του πάρεις ένα ενυδρείο τουλάχιστον 40λτ και να τον έχεις μόνο του ή καλύτερα ένα 100λτ για να του παρεις παρέα

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντος για να μην έχω πρόβλημα με τις θερμοκρασίες χρησιμοποιώ νερό από το θερμοσύφωνο. Έτσι μπορώ με ένα θερμόμετρο να φέρνω την θερμοκρασία του νερού "ακριβώς" (το ακριβώς είναι σχετικό!) στη θερμοκρασία του νερού του ενυδρείου.

Link to comment
Share on other sites

Και αυτό μπορείς να κάνεις

Link to comment
Share on other sites

:D

για το ενυδρείο των 4 λιτρων μάλλον εξαπατήθηκα απο το pet shop θα δω τι μπορώ να κάνω τώρα. :D

θα ήθελανα σε ρωτήσω περισσότερες πληροφορίες για την διαδικασία καθαρισμού της γεννήστρας με τα babies gapies δεν κατάλαβα τη καθαριότητα με τη διαδικασία του συφωνιού αν ήθελες να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες πως να καθαρίσω την γεννήστρα χωρίς να στρεσάρω τα μικρά και χωρίς να ρίξω τη σαπισμένη τροφή μέσα στο ενυδρείο :D:D

Link to comment
Share on other sites

είναι η ίδια διαδικασία που κάνεις και στο ενυδρείο σου δηλ. θα βάλεις τη μια άκρη απο το σωληνάκι μέσα στην γεννήστρα και την άλλη μέσα σε έναν κουβά που θα είναι πιο χαμηλά απο το υψος του ενυδρείου σου και με την άκρη που θα έχεις στην γεννήσρα, αφού θα έχεις τραβήξει νερό στο σωληνάκι θα προσέξεις μην τραβήξεις και κανένα μωράκι, θα πας απο πάνω απο τις βρωμίτσες και θα τις ρουφίξει και μ αυτό τον τρόπο θα την καθαρίσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...