Jump to content

αρχάριοι γλυκου νερού


μαρινα

Recommended Posts

[/code] g

θέλω να μάθω μερικές πληροφορίες σχειτικά με τις αλλαγές νερού

το ενυδρείομου είναι 60 λτ. και έχει αρκετά ψάρια 5 guppies kai 5 platies

2 αγγελόψαρα και 2 crosochilus kai 4 γατοψαρα η αμμωνία του έχει πέσει και βρίσκεται στη φάση ανόδου των νιτρωδών επίσης έχω και μια γεννήστρα με 7 μικρά platies πόσο συχνά να κάνω αλλαγές νερού μπορώ να χρησιμοποιώ νερό από θερμοσίφωνα :D γιατι απο το pet shop μου είπαν ότι δεν πρέπει .

:D

Link to comment
Share on other sites

Kαλησπέρα μαρίνα!

Πρώτα από όλα θα πρέπει να ξέρεις ότι έχεις πολλά ψάρια για τα λίτρα σου.Επίσης αφού το στρώνεις με ψάρια θα πρέπει να ξέρεις ότι κάπια ψαράκια μπορεί να μήν αντέξουν την διαδικασία ή άν επιζήσουν μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευπαθή στο μέλλον μιάς και ο οργανισμός τους είναι ταλαιπωρημένος.

Για τις αλλαγές νερού τώρα η άποψη μου είναι όσο ποιό πολλές φορές μπορείς.Δηλαδή άν μπορείς και μία την εβδομάδα (20%) ,καλό θα τους κάνει.

Για το νερό τώρα θα σου έλεγα να μήν το χρησημοποιήσεις από το θερμοσίφωνα γιατί ο θερμοσίφωνας μαζεύει άλατα και διάφορα διαλυτά και μή στερεά που με τα χρόνια τα μεταφέρει στην στήλη του νερού 'μολύνοντας' κατά κάποιο τρόπο την ποιότητα του νερού πράγμα που μπορεί να είναι κακό για την υγεία των ψαριών σου.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα σου έλεγα να κατασταλάξεις για το πια ψαράκια θέλεις να κρατήσεις, αν και στα λίτρα σου εγώ θα σου έλεγα να κρατήσεις μόνο ζωοτόκα αλλά όχι μόλλυ γιατί θέλουν λίτρα, και θα πρέπει να ξέρεις πως για τα αγγελόψαρα τα λίτρα σου είναι υπερβολικά λίγα και καλό θα ήταν να τα δώσεις.

Νερό απ το θερμοσίφωνα μόνο αν είναι καινούργιος και όχι χρόνων γι τους λόγους που είπε και ο Δημήτρης. Γιατί δεν κάνεις αυτό που σου είπα δηλ. να βράζεις νερό και να κάνεις ανάμιξη μέχρι να το φέρεις στην θερμοκρασία του ενυδρείου σου, πρόσεχε η λεκάνη να μην έχει χρησιμοποιηθεί ξανα και κυρίως να μην έχουν μπει απορυπαντηκά.

και τάιζε μια φορά την ημέρα απο λίγο μόνο στα μωρά σου δίνε 3-4 φορές

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...