Jump to content

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΦΙΛΤΡΟ ΑΝΘΡΑΚΑ


iliasf

Recommended Posts

καλησπερα .ανθρακα στο φιλτρο χρισημοποιουμε μονο μετα απο χρηση φαρμακων?βοηθαει καπου αλλου?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Ηλία.Ο άνθρακας χρησιμοποιείτε για την απομάκρυνση χημικών και δέν έχει νόημα να τον χρησιμοποιούμε χωρίς λόγο,άν και στο εξωτερικό συχνά πυκνά είναι ώς ’μόνιμος’ στο φίλτρο.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα.

Προσθέτω ότι εκτός απο τα χημικά ανόργανα συστατικά ο ενεργός άνθρακας, απορροφά και τα οργανικά, μη διασπώμενα, υπολείμματα.

Οταν δεν είναι απαραίτητο να απομακρύνουμε κάποια φάρμακα μετά απο θεραπεία τότε η συνεχής χρήση άνθρακα στο φίλτρο δεν είναι απαραίτητη, αντίθετα μπορεί να είναι επιζήμια. Για παράδειγμα απορροφά τις ουμίνες που τις χρειαζόμαστε σε ένα βιοτοπικό ενυδρείο Αμαζονίου ή τα λιπάσματα που προσθέτουμε σε ένα ενυδρείο φυτών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις όπου η βιομάζα του ενυδρείου είναι πολύ μεγάλη, όπως σε ένα φορτωμένο ενυδρείο τροπικού υφάλου, η χρήση ενεργού άνθρακα ενδείκνυται για την απομάκρυνση των οργανικών διαλυμάτων, εν γνώση μας οτι απορροφούνται ταυτόχρονα και χρήσιμα ανόργανα συστατικά. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται λογισμένη χρήση εν. άνθρακα σε μικρότερη ποσότητα απο τη συνιστωμένη και για μικρά χρονικά διαστήματα.

Τέλος ο εν. άνθρακας ενδείκνυται απόλυτα για την προπαρασκευή του νερού της βρύσης πριν το βάλουμε στο ενυδρείο.

Φιλικά Νίκος

Link to comment
Share on other sites

ΔΗΜΗΤΡΗ και ΝΙΚΟ ευχαριστω για τις απαντησεις.αν βαλω ανθρακα στο εσωτερικο φιλτρο θα βοηθησει σε τιποτα?δεν εχω κανει φαρμακευτικη αγωγη.το ενυδρειο ειναι του carrefour και δουλευει με το δικο του εσωτ. φιλτρο και το eheim 2213.δεν σκοπευω να το βαλω μονιμα απλα θα ηθελα το νερο να ειναι κρυσταλο.αλλαγες νερου γινονται καθε βδομαδα 20%.μηπως θα επρεπε να χρησιμοποιησω κατι αλλο π.χ. serra aquaria clear?

Link to comment
Share on other sites

Απο τη στιγμή που κάνεις αλλαγές 20% την εβδομάδα και το οργανικό φορτίο που έχεις είναι το ενδεδειγμένο για τα λίτρα σου και το βιολογικό φίλτρο σου, τότε η χρήση άνθρακα δεν είναι απαραίτητη. Το κρυστάλινο νερό είναι ευχάριστο στο μάτι σου όχι όμως απαραίτητα και για τα ψάρια σου.

Τα διάφορα clear, easy balance κλπ δεν προσφέρουν τίποτα σε ένα σωστα σετερισμένο ενυδρείο και η δράση τους είναι αμφιλεγόμενη.

Φιλικά Νίκος

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...