Jump to content

BOYTIA REDOX


hitsek

Recommended Posts

ΘΑ ΘΕΛΑ ΕΜΠΕΙΡΕΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ REDOX ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΝΕΡΟΥ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΛΑΤΙΑ..

ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ..

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΟ REEF CRYSTALS ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ REDOX EKANE ΘEAMATIKH BOYTIA :D:D:D ME ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΑ ΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΛΛΑΓΗ (ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ 10 %).

TO ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΘΗΚΕ ΑΜΕΣΩΣ ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΑ ΣΤΟ RED SEA ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΠΡΟΧΤΕΣ ΤΟ TROPIC MARINE PRO ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ :D:D

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ REDOX ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 360+ ΣΤΟ 265.........ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΛΑΤΑΚΙ ΔΕΝ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ.( ΤΑ ΚΟΡΑΛΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ)

ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ??? ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ REDOX ή ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΣΤΟ RED SEA ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ REDOχ??

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ.

Link to comment
Share on other sites

Γιωργο τι κανεις? Εισαι καλα?

Μια αφελη ερωτηση :D Τι ειναι το REDOX?

Φιληκα Αργυρης

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ hitsek

Το πρόβλημα αυτό το έχω παρατηρήσει και εγώ εδώ και πολλά χρόνια.

Συμφωνώ μαζί σου ότι το αλάτι της Red Sea δεν επιρεάζει καθόλου της τιμές του redox ενω αντίθετα το αντίστοιχο Reef Crystal το ρίχνει κατά πολύ κατα τη διάρκεια της αλλαγής (έχω διαβάσει στο όργανο και 180!) και κατόπιν ανέρχεται σταδιακά.

Το αλάτι της Red Sea είναι φυσικό αλάτι και προέρχεται απο αλικές.Αντίθετα το αλάτι Reef Crystal είναι συνθετικό και εμπλουτισμένο με στοιχεία και ιχνοστοιχεία για να γίνει πιο ιδανικό για χρήση σε reef. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω οτι αυτός είναι ο λόγος της διαφορετικής επίδρασής τους στις τιμές του redox απλά το αναφέρω σαν βασική διαφορά.

Πάντως λογικό είναι όταν στο ενυδρείο πέφτει ποσότητα "νεκρού" νερού κατά τη διάρκεια της αλλαγής, να πέφτει η οξυδωαναγωγική ικανότητά του και σταδιακά, όσο παληώνει, να επανέρχεται στις φυσιολογικές τιμές απο μόνο του ή με τη βοήθεια όζοντος.Η απότομη και μεγάλη αυτή πτώση επιρεάζει άραγε, το σύστημά μας?

Δυστυχώς δεν μπορώ να σου απαντήσω υπεύθυνα.Η προσωπική μου εμπειρία όμως, δεν έχει δείξει κάποια αρνητική ή επιζήμια επίπτωση, στους οργανισμούς ή στην υπόλοιπη ισσοροπία του συστήματός μου.

Astoria- Redox είναι η τιμή που δείχνει την ικανότητα των αλάτων του νερού να ανταλλάσουν φορτίο προσθέτωντας ή αφαιρώντας οξυγόνο απο τις ρίζες τους. Δηλαδή τη συνεχή οξύδωση και αναγωγή των ριζών τους (production+reduction).

Αυτή η τιμή μέτρησης ,λοιπόν, μας δείχνει τη ικανότητα που έχει το νερό να μεταβολίζει εύμολα τα οργανικά υπολείμματα αλλά και την δυνατότητα που έχουν οι οργανισμοί να προσλαμβάνουν τα απαραίτητα στοιχεία για να αναπτυχθούν.

Η αποδεκτή τιμή του redox, για ένα στρωμένο σύστημα, είναι περίπου 400 τόσο για το θαλασσινό όσο και για το γλυκό νερό.

Φιλικά Νίκος

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με τα αλάτια. Πιστεύω ότι είναι λογικό μετά από μια γενναία αλλαγή νερού για 1-2 μέρες το redox να πέφτει αρκετά χαμηλότερα από την αρχική του τιμή. Χρησημοπιώ tropic marine pro και μετά από αλλαγή της τάξης του 20% από το 360-380 που κυμαίνεται το redox μου πέφτει ραγδαία στο 260-280.

Link to comment
Share on other sites

Δεν  νομίζω ότι έχει να κάνει με τα αλάτια. Πιστεύω ότι είναι λογικό μετά από μια γενναία αλλαγή νερού για 1-2 μέρες το redox να πέφτει αρκετά χαμηλότερα από την αρχική του τιμή. Χρησημοπιώ tropic marine pro και μετά από αλλαγή της τάξης του 20% από το 360-380 που κυμαίνεται το redox μου πέφτει ραγδαία στο 260-280.

12770[/snapback]

ΦΙΛΕ ΘΑΝΑΣΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ??

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΑΙΕΣ. ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑΖΩ ΤΟ 10% ΜΑΧΙMUM

ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ RED SEA ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΟΥΤΕ ΜΟΝΑΔΑ.

ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΔΙΛΛΗΜΑ

Link to comment
Share on other sites

με προβληματίζει το γεγονός ότι μετά από αλλαγή νερού πέφτει το redox ,

γιατί να συμβαίνει αυτό?

δεν βάζουμε μέσα φρέσκο νεράκι οξυγονωμένο?

και γιατί να θεωρείται αυτό <<νεκρό>> και όχι το παλιό νερό από το οποίο λείπει και ότι έχει καταναλωθεί από τα ζωντανά του ενυδρείου μας ?

Link to comment
Share on other sites

δεν βάζουμε μέσα φρέσκο νεράκι οξυγονωμένο?

και γιατί να θεωρείται αυτό <<νεκρό>>

12850[/snapback]

Θα ήθελα να πω ότι δεν πρέπει να συγχέουμε το Redox με την οξυγόνωση.

Το φρέσκο νερό είναι θεωρητικά "νεκρό" αφού έχει ελάχιστη δυνατότητα οξύδωσης και αναγωγής, μιας και του λείπουν οι βιοχημικοί παράγοντες.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή δεν ξέρω τι εννοείς λέγοντας <<βιοχημικοί παράγοντες >> και γιατί δεν υπάρχουν στο αλάτι που προσθέτουμε

έχεις κάτι να μου προτείνεις να διαβάσω για να μη σε κουράζω..?

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να πω ότι δεν πρέπει να συγχέουμε το Redox με την οξυγόνωση.

Το φρέσκο νερό είναι θεωρητικά "νεκρό" αφού έχει ελάχιστη δυνατότητα οξύδωσης και αναγωγής, μιας και του λείπουν οι βιοχημικοί παράγοντες.

12871[/snapback]

Το οποιοδηπωτε "φρεσκο νερο" επειρεαζει το redox. Αλλα λιγότερα, και αλλα περισσοτερα. Αλλα ο λογος που ισχυει νομιζω πως εχει να κανει καταρχην με το αλατι που ειναι φρεσκο και δεν εχει δουλευτη καλα. Δεν εχουμε ολοι παρατηρησει πως το φρεσκο νερο κανει το σκιμμερ να αφριζει σαν τρελο? Και μετα απο λιγες ημερες ολα ειναι οκ. Αυτο συμαινει πως το αλατι εχει σπασει πληρως και μπορει να δωσει το μαξιμουμ. Ο λογος που το κανει αυτο ειναι λογο καποιον προσθετων χημικων που εχει μεσα και θελουν κατι παραπανω στο χρονο για να δεθουν σωστα και με ομοιογενεια.

Βεβαια λογο παιζει οτι τα αλατια μας δεν ειναι "public aquarium grade" αλλα "consumer grade", με αποτελεσμα να ειναι καλα τα αλατια που χρησιμοποιουμε αλα οχι οπως θα επρεπε. Και ο λογος ειναι σαφης. Αλλη καταναλωση εχουν τα public aquarium και αλλη εμεις. Λογικο ειναι. Ισως ακουγετε παραξενο αλλα υπαρχει οντως αυτη η διαφορα στα αλατια. Υπαρχουν αρκετες αναφορες στη βιβλιογραφια. Εχει να κανει κυριος με τα άλατα που χρησιμοποιουν ποσο επειρεαζουν το redox, με χρηση οζον τι βλαβερα παραγωγα βγαζουν και ποσο ποιο ευκολα διαλυετε πραγματικα το αλατι.

Το tropic marine ειναι λεει υψηλης ποιοτητας αλλα δεν μπορουμε να ξερουμε σε ποια κλιμακα ακριβως εννοει, απο τα consumer η απο τα public aquarium grade?

Πιστευω να βοηθησα καπως.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...