Jump to content

Συνθήκες νερού Αμαζονίας


Recommended Posts

Καλησπέρα! Μήπως μπορεί κανείς να μου πει τί συνθήκες επικρατούν στα νερά που ζούνε τα corydoras panda?? π.χ. ροή νερού κατα την περίοδο ζευγαρώματος, συνθήκες κατά την περίοδο ξηρασίας, γενική ροή νερού, κτλ! Μήπως υπάρχει και κανένα site σχετικό???? Στο ενυδρειάκι μου έχω προς το παρόν σχετικά γρήγορη ροή νερού..τα ψαράκια θα μπουν σε κανα 10ήμερο! Αυτά!

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρεσε για αναπαραγωγή?

Θα είναι μόνα τους στο ενυδρείο?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

Για κύτταξε ΕΔΩ και ΕΔΩ. Επίσης ΕΔΩ.

Καλή επιτυχία.

Link to comment
Share on other sites

Γύρισα την Τρίτη το βράδυ σπίτι και έκανα μετρήσεις του νερού! Προς έκπληξή μου μέτρησα ΝΟ4=0 και ΝΟ2=0! Το στρώσιμο είχε ολοκληρωθεί! Άνοιξα μπύρες, παράγγειλα πίτσες, κτλ!! Την επόμενη μέρα αφού προηγήθηκε μία αλλαγή νερού της τάξεως το 80%, αγόρασα τους υποψήφιους κατοίκους, 4 πανέμορφα Corydoras panda! Ακριβώς 1 μέρα μετά και με τολμηρά αυξημένο τάισμα θε έλεγα, ξαναέκανα μετρήσεις και όλα ήταν στο μηδέν! Όλα πηγαίνουν μια χαρά! Σχεδιάζω να κάνω αλλαγές νερού κάθε 3-4 μέρες κατά 30-35%. Το μόνο που με απασχολεί είναι οτι έπειτα από την τεράστια αλλαγή νερού οι σκληρότητες και το Ph πήραν πάλι τα ύψη! Στο φιλτράκι υπάρχει ήδη χοντροκομμένη τύρφη εδώ και 15 μέρες περίπου και αύριο θα την αντικαταστήσω! Πριν την αλλαγή είχα Ph γύρω στο 7.0-7.2 και τώρα πήγε στο 7.7-7.8 ενώ η σκληρότητες ήταν, ανθρακική στο 5-6 και γενική στο <14. Τώρα η γενική παραμένει στα ίδια ενώ η ανθρακική αυξύθηκε κατά πολύ, γύρω στο 12. Προφανώς είναι το νερό της βρύσης που κάνει τη δουλειά! Μετά την αυριανή αντικατάσταση της τύρφης θα κάνω υπομονή μέχρι να ξαναεπανέλθουν οι τιμές σε πιο ικανοποιητικά επίπεδα! Αυτά! Είναι τα μόνα ψαράκια που θα ζουν στο συγκεκριμένο ενυδρειάκι, το οποίο είναι στο πίσω μέρος είναι φυτεμένο με Java moss, στη μέση δεσπόζει ένα ξύλο και μπροστά υπάρχει μία μικρή πήλινη στάμνα και ελέυθερος χώρος για κολύμπι. Ο βυθός είναι στρωμμένος με άμμο. Το όνειρό μου είναι να δω κάποια αναπαραγωγή (που θα είναι και η 1η μου), αφού όμως σταθεροποιηθούν όλες οι παραπάνω τιμές! Αυτά! Κάποιο σχόλιο????

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Άγγελε καλή αρχή με τα νέα σου ψαράκια! Βάλε και καμμία φωτογραφία να το δούμε.

Μπορείς να προετοιμάζεις το νερό πριν την αλλαγή φιλτράροντάς το με τύρφη για κάποιες ώρες για να μαλακώνει λίγο από πριν.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ φίλε για τη συμβουλή! Τώρα έχω ένα άλλο πρόβλημα που με έκανε να σκάσω μύτη στο πλησιέστερο internet cafe αμέσως για να ζητήσω για ακόμη μία φορά την πολύτιμη βοήθειά σας! Αν δεν υπήρχατε και εσείς...! Λοιπόν, ένα από τα 4 cory παρατηρήθηκε κανά 2-3 φορές να ορμάει και να σκάει με δύναμη πάνω στην άμμο με τα πλαινά του σώματός του! Στη αρχή δεν θορυβήθηκα, αλλά έπειτα από μία πιο κοντινή ματιά, παρατήρησα το εξής...κουλό!! Στην αριστερή πλευρά και συγκεκριμένα πίσω από το αριστερό μάτι υπάρχει ένα βαθούλωμα προς τα μέσα, κάτι σαν τσαλάκωμα! Τα έπαιξα με την μία! Προφανώς είναι χτύπημα εξαιτίας του οτι χτυπιέται στο βυθό απο δω και απο κει! Το περίεργο είναι οτι τρώει κανονικά και κάνει πιάτσα με τα υπόλοιπα! Δεν θέλω καν να σκέφτομαι το λόγο για τον οποίο το έπιασε αυτή η ξαφνική τρέλα! Τί μπορεί να είναι?? Δεν θέλω να χάσω το ψαράκι! Θα επιζήσει, έτσι??? Σκέφτομαι οτι κάτι το κάνει να θέλει να ξυθεί πάνω στην άμμο! Παραθέτω και 2 φωτο, 1 γενικότερη και 1 του επίμαχου ψαριού! Όλα τα υπόλοιπα ψαράκια δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα! Τα έχω μόνο 2 μέρες! Μήπως είναι από το στρες εγκλιματισμού??? Οι φωτο είναι οι καλύτερες που μπόρεσα να τραβήξω...Βοήθεια!!! :rockon::welcome::hysterical::hysterical:

Link to comment
Share on other sites

Δείτε αυτές!

post-116-1141928887.jpg

Έγινε επεξεργασία - Άγγελος Βλότσος
Link to comment
Share on other sites

αγγελε η πρωτη φωτο ειναι μιση

και η δευτερη δεν εμφανιζεται καθολου.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα μήπως???

post-116-1141929124_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Με συγχωρείτε για την έκταση του θέματος...αλλά, ελπίζω να μπορέσετε να τις δείτε!

post-116-1141929242_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αγγελε όταν κάνει τη βουτιά σου δίνει την εντύπωσει ότι ξύνεται; Πιθανόν να το ταλαιπωρούν κάποια παράσιτα. Το κάνουν συχνά τα ψάρια και δεν είναι πάντα κάτι ανησυχητικό. Φρόντισε το νερό να είναι πεντακάθαρο με αλλαγές νερού και παρακολουθησέ το και ενημέρωνέ μας.

Καλό είναι να βάλεις και κανά-δυο εύκολα ψηλά φυτά δεξιά-αριστερά για να κρύψεις τον εξοπλισμό και για να βοηθήσουν τη βιολογία.

Link to comment
Share on other sites

Χαίρετε! Τώρα για το ξύσιμο έτσι μου φαίνεται, οτι σαν να προσπαθεί να ξυθεί. Πείτε οτι το προσπερνάω αυτό! Με το βαθούλωμα πίσω από το μάτι τί γίνεται?? Χθες έκανα αλλαγή νερού και σκοπεύω να κάνω κάθε 2 μέρες! Τώρα για τα φυτά τί επιλογές έχω??? Δεν έχω το χρόνο να καταπιάνομαι με λιπάσματα και διοξείδια του άνθρακα! Το μόνο που μου περνάει από το μυαλό είναι οι Anubias, αλλά επίσης σκεφτόμουν να πάρω και άλλη Java moss και να την αφήσω να επιπλέει στην επιφάνεια. Τί λέτε??? Επίσης, έχω μία ερώτηση ακόμη. Σκέφτομαι να πηγαίνω στο pet shop που ψωνίζω με ένα 5άλιτρο μπετονάκι και να το γεμίζω με νερό από αντίστροφη όσμωση, καθώς με τις συχνές αλλαγές νερού θα μπαίνει στο ενυδρείου συνεχώς νερό βρύσης που έχει pH=7.8, KH~20, GH<14. Και ερωτώ ας πούμε οτι μπω σε αυτή την διαδικασία και οτι οι αλλαγές νερού γίνονται κατά 25-30% αντικαθιστώντας 4-5 λίτρα από τα 15. Θα βοηθήσει στην πτώση των τιμών εαν τα 4-5 λίτρα είναι από αντίστροφη όσμωση??? Μια πιο βολική λύση υπάρχει?? SOS!!! :rockon::welcome:

Link to comment
Share on other sites

'Αγγελε το ψάρι το είχε το βαθούλωμα από πριν ή το απέκτησε τώρα?

Link to comment
Share on other sites

Το βαθούλωμα το απέκτησε αφού το πήρα. Το Σάββατο άρχισα θεραπεία με αντιπαρασιτικό υγρό και την τελείωσα σήμερα! Δεν πιστεύω οτι βοήθησε καθώς η βουτιές συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, οπότε την σταματάω. Μάλιστα πιστεύω οτι το φάρμακο (Anti Parasite της Fish Aid) επηρέασε αρνητικά τα ψάρια, τα οποία άρχισαν να κινούνται αργά και να αναπνέουν γρήγορα! Σκέφτηκα μέχρι και την αμμωνία, αλλά έπειτα από μετρήσεις πήρα αμμωνία=0, ΝΟ2=0, ΝΟ3~10, pH=7.5, GH>14 και KH~15/16. Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω και αλάτι και απ'ότι μου φαίνεται είναι και η πιο σίγουρη λύση! Εαν δεν κάνω λάθος, δεν πρέπει να είναι ιωδιούχο, έτσι?? Κατά τη θεραπεία δεν τάιζα σχεδόν καθόλου. Ζητάω άμεση και γρήγορη συμβουλή! Ααα, οι τροφές που ταίζω είναι ταμπλέτες βυθού, τροφή σε σπόρους, φυλλαράκια σκόρδου και κατεψυγμένη καρδιά βοδινού.

Link to comment
Share on other sites

Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω και αλάτι και απ'ότι μου φαίνεται είναι και η πιο σίγουρη λύση! Εαν δεν κάνω λάθος, δεν πρέπει να είναι ιωδιούχο, έτσι??

14562[/snapback]

Τό αλάτι από μόνο του δεν πρόκειται να κάνει τίποτα σε αυτήν την περίπτωση. Συμφωνώ ότι απ'ότι φαίνεται μάλλον πρόκειται για παράσιτα. Προσωπικά θα απομόνωνα το ψάρι αφού του έκανα ένα "μπανάκι" με Formaline. Μετά άστο στην απομόνωση για 6-8 εβδομάδες, μέχρι να συνέλθει τελείως.

Όσο για το αλάτι, παλιότερα εθεωρείτο ότι δεν πρέπει να είναι ιωδιούχο αλλά τελευταίες μελέτες έχουν αποδείξει ότι και τα ψάρια γλυκού νερού χρειάζονται ιώδιο, διαφορετικά επηρρεάζεται αρνητικά ο θυρεοειδής τους. Εγώ πλέον χρησιμοποιώ στο ενυδρείο μου (Αμαζονίου) ή αλάτι της Tropic Marine ή Red Sea και τα ψάρια είναι μιά χαρά.

Καλή επιτυχία

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...