Jump to content

Γεννα σκαλαριων


Recommended Posts

Καλησπερα Κυριοι λιγο τη βοηθεια σας θελω ,σε ενυδρειο 240 λιτρα με καρντιναλ,λεμον τερτα και κορυντορας και κλοουν μποτια,γενησαν τα σκαλαρια πανω σε ενα φυλλο ανουμπιας με 18 περιπου σκληρωτητα GH,και ΚH δεν εχω τεστ προφανος και αυτη ανεβασμενη,μετα απο 48 ωρες περιπου βλεπω να κουνιουντε οι ουρες στα αυγα,τωρα μολις πανε να πεσουν κατω απο το φυλλο τα τρωνε γιατι ?[για να μην τα φανε τα αλλα ψαρια].Μπορω να κανω κατι πανω σε αυτο για να σωσω τα μικρα ?

Link to comment
Share on other sites

Μπορει να εκανα και λαθος που ειπα οτι τα τρωνε, σαν να ειδα τη θηλυκια οταν επεσε ενα να το ξαναπαει στη θεση του με το στομα της.

Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια Παναγιώτη για την γέννα.

Όπως έγραψες και στο δεύτερο σου πόστ οι γονείς προσέχουν τα μικρά και τα μεταφέρουν πάλι στην θέση τους.Αυτό που πρέπει να κάνεις τώρα είναι να αρχίσεις καλλιέργια αρτέμιας ή να πάρεις κάποια υγρή τροφή για το μεγάλωμα των μικρών.

Έχω μια μικρή ανυσυχία για το botia το οποίο είναι συνήθως ¨ρουφήχτρα¨μικρών.....

Link to comment
Share on other sites

Οσο αφορα τη γενικη σκληροτητα ''GH'' που μου εδειξε το τεστ της τετρα,φοβαμε μηπως εινε παλιο γιατι με τετοια σκληροτητα πως βγηκαν τα μικρα[παντος το τεστ δεν εχει ημερομηνια ληξεως].

Τα μποτια δεν μπορω και να τα πιασω σε τοσα λιτρα,απλως την επομενη φορα το ζευγαρι θα ειναι μονο του τωρα που επιβεβεωθηκε οτι ειναι και ''καρπερο'',παντος οποιο ψαρι ερχετε στη γωνια που ειναι τα μικρα περιτο να σας πω τη γινετε,ο αρσενικος γυριζει στα πλαγια οπως πεταμε ενα δισκο ''φριζμπι'' και χτυπαει.

Θα αρχισω και παραγωγη αρτεμιας,αλλα τις πρωτες 5 ημερες δεν χρειαζονται τροφη ετσι ?

Τωρα ερωτηση τα μικρα αφου κολυμπησουν,λετε να τα απομονωσω σε αλλο ενυδρειο μονα τους οι με τους γονεις,πως ειναι καλυτερα και πιο σιγουρα ?

[μηπως το αρσενικο αρχισει να τα τρωει ? ]

Link to comment
Share on other sites

Μόλις αρχίσουν τα μικρά και κολυμπούν(7η μέρα ανάλογα με την θερμοκρασία) ξεκινάς με αρτέμια. Δεν ταίζεις τίποτα αν δεν κολυμπήσουν.

Καλά θα ήταν να τα απομονώσεις τα μικρά(ρούφατα με μια σωλήνα) οι γόνεις θα επιτεθούν και σε εσένα επείδη θα τους πάρεις τα μικρά. Αυτο όμως δε σημένει οτι τα προστατεύουν!!! Αναπάσα στιγμή μπορούν να στα καταβροχθήσουν. Είναι μεγάλο ρισκό να τα αφίσεις μαζί με τους γονείς.Αν πάλι δε στα πειράξουν, δώξα το θεό έχεις τόσα ψαράκια μέσα που όλο και κάποιο θα τα ρουφίξει.

Εαν δεν καίγεσαι άστα μέσα και οτι γίνει. αλίως... μεταφορά σε άλο ενυδρείο.

Τι σκαλάρια ειναι?(τι ποικιλία?)

Link to comment
Share on other sites

Τελικα τα απομονωσα σε ενα 15λιτρο με νερο απο το ενυδρειο.

13631[/snapback]

Μην ξεχνας να βαζεις τωρα που ειναι χωρις τους γονεις ισχυρες δοσεις αντιμηκιτικου με καθειμερηνες αλαγες νερου και καλο αερισμο,εχω δει να ασπριζουν και να γινονται σκονι απο τους μηκιτες ακομα και την παραμονη πριν κολυμπησουν μετα δεν εχουν αναγκη αρτεμια μετα την δευτερη ημερα :rockon:

Link to comment
Share on other sites

Μην ξεχνας να βαζεις τωρα που ειναι χωρις τους γονεις ισχυρες δοσεις αντιμηκιτικου

13643[/snapback]

Προφανώς εννοεί ο φίλο να βάζεις methylen blue στο μικρό ενυδρείο.

Απλά να ξέρεις ότι αν έχεις βάλει και φίλτρο το methylen blue σου σκοτώνει όλη την βιολογία στο φίλτρο και θέλει πολύ μα πάρα πολύ καλό αερισμό.

Από την στιγμή που θα γεννηθούν και θα κολυμπάνε δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιείς άλλο. Καθημερινές αλλαγές νερού είναι απαραίτητες και θα τα αρχίσεις τάισμα μετά την πρώτη εβδομάδα με καλιέργεια ζωντανής αρτέμιας ή τροφές που υπάρχουν σε σκόνες.

Καλή επιτυχία. Περιμένουμε φωτογραφίες από τα μικρά σου.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστο για το ενδιαφερον σας.

1]Σε τη αναλογια ανα λιτρο μπαινει το μεθυλενιο ?

2]Τα μωρα θα τα δινω αρτεμια,αλλα καπου διαβασα οτι μπορουν να μεγαλωσουν μονο με σκονη προτεινουχα για ''baby'',ισχυει αυτο ?

3] Το ζευγαρι εχει μπει πλεον για την επομενη γενα μονο του σε ενα 100αρι,

κανενα κορυ να βαλω μεσα?

κανενα οτο ?

κοιταω και για ενα ζευγαρι ραμ η κριμπενσης,μαζι με τα σκαλαρια με την προοπτικη να με γενησουν και αυτα πιο απο τα δυο λετε ?

να αφησω το ζευγαρι ολομοναχω ?

Καντε καμια προταση με ψαρια και αριθμο ψαριων για το 100αρι.

Έγινε επεξεργασία - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Link to comment
Share on other sites

Το μπλέ μεθυλένιο πρέπει να κάνει πολύ καλή δουλεία αλλά δεν ξέρω την αναλογία να σου πω για να σε βοηθησω :rockon: Εγω χρησιμοποιώ το fungus cure aquarium pharmaceutical(ετσι γράφετε? κατι πρέπει να εχω ξεχάσει... :hysterical: ) πάντος λογικά όπου νάνε θα κολυμπίσουν....τον μεγάλο κίνδυνο για μύκητες τον πέρασες. ίσως και να μην χρειαστεί φάρμακο τελικά.

Εγω πάντα με αρτέμια τα μεγαλώνω και μέτα με ξηρή τροφή...το καλύτερο και σίγουρο(για επιβίωση τον μικρών) είναι να ρίξεις αρτέμια! Θα στην φάνε βρέξει χιονίσει. Για την σκόνη....τι να σου πώ....μόνο ζωοτόκα έχω μεγαλώσει μόνο με σκόνη....ειναι ρίσκο με σκόνη.(αν έχει δοκιμάσει κανέις μπορέι να σου πει...εγω δεν βάζω το χέρι μου στην φωτια..είναι 50-50 αν θα στην φάνε)

κριμπενσις μακριά!!!!(ουστ!! :welcome: ) θα κουρέψουν τα πτερύγια απο τα σκαλάρια, ίσως και τα ραμιρέζι αν κανουν ζευγάρι!!

Αστα μόνα τους τα σκαλαράκια....αντε ριξέ κανα κορυντορας και κανα πλέκοστομο το πολύ.

(και σε 60αρί ενυδρείο να έβαζες το ζευγάρι δε θα το χάλαγε)

Θέλω ενα μικρό!! όταν μεγαλώσουν...χεχεχε :hysterical:

Link to comment
Share on other sites

Αρνητικο για την σκονη και των πλακοστομο,τα αρτεμια ειναι μονοδρομος, εχω δοκιμασει σκονες!!με καμια επιτυχια.Για των πλακοστομο τωρα των τορπιλιζαν οι γονεις περνοντας φορα απο την αλλη ακρη του ενυδριου και αυτος αγεροχος καταυροχθιζε τα αυγα, θα πρωτεινα να τα αφησεις μονα τους.χρησιμοποιω το Fungi Killer της TOTTO με μεγαλη επιτυχια

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον tripigr. Το 100αρι έχει κανένα πλατύφυλλο φυτό; Διευκολύνει τους γονείς στη γέννα.

Καλύτερα όταν βγουν freeswimming μωρά να βάλεις μερικά apple snails για να μαζεύουν την τροφή που μένει και τo fry που δεν τα καταφέρνει. Επίσης αν μπορείς βάλε και μια μπάλα java moss για να έχουν να τσιμπολογούν όταν αρχίσουν να κάνουν βόλτες.

Link to comment
Share on other sites

Στο 100αρι εχω μια ανουμπια με πλατια φυλλα ειναι οτι πρεπει για την επομενη γεννα.Και μια φωτο[οχι τοσο καλη] απο το ζευγαρι στο νεο του σπιτι,

http://img459.imageshack.us/my.php?image=dsc022879fw.jpg

τωρα για το τη ρατσα ειναι που ανεφερε ενας φιλος παραπανω δεν ξερω πεστε που

εσεις ?

Οσο αναφορα το γονο εχω και ''τζαβα μοσ'' να βαλω μεσα και κερατοφυλλο.Απλος ειναι η 5η μερα σημερα και δεν κολυμπανε ακομα,ειναι πανω στο φυλο και απο κατω εβαλα ενα καπακι πλαστικο, τα οποια μερικα και εκει μεσα,περιμενω μεχρι τις 7 μερες για το κολυμπη των μικρων.Παντος με τη χαζομαρα που εκανα και

αναφερω παρακατω και για καποιους αλλους να προσεξουν πρεπει να εχασα αρκετα ψαρακια.[τη να κανουμε απειρος στις γενες :rockon: ]

Οταν εβγαλα τους γονεις με τα μικρα[μαζι με το φυλλο] σε ενα 100αρι σοκαριστηκαν και δεν εδειναν σημασια το γονο, [το 100αρι το ειχα γεμησει νερο απο το ενυδεριο της γενας] , πηγε ενα κορυντορας να τα φαει και τα απομονωσα μονα τους σε ενα 15αρι. Φυσικα χαζομαρα που αφησα τα κορυ μεσα.

Link to comment
Share on other sites

Sorry gia ta greeklish alla grafw apo to kinhto.

Loipon ta scalare pou fainontai stin photo einai epanw aristera to silver zebra kai katw to gold.

Sxetika me to methylene blue twra h dosologia anaferete panta epanw sthn syskeyasia. Ayth pou exw egw leei 5ml ana 50lt xwris filtrarisma, xwris fwtismo kai poly kalo aerismo. Etsi prostateueis ta ayga kai ta mwra apo fungus.

Alh8eia blepeis akoma ouritses na kouniountai? Den exoun arxisei na kolympane?

Link to comment
Share on other sites

Σημερα ειδα καποια μικρα να κολυμπανε αλλα οχι ολα, καποια ειναι ακομα μεσα στο ''σακο '' τους κουνιουντε μεν αλλα ειναι κολημενα στα φυλλα η κατω στο πλαστικο.

Και απο θερμοκρασια στους ποσους βαθμους πρεπει να ειναι τα μικρα ?νομιζω στους 27 ειναι καλα.Τι λετε ?

Έγινε επεξεργασία - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά είναι η θερμοκρασία. Βάλε μας και φώτο από το fry! :rockon:

Link to comment
Share on other sites

Μετα λυπης μου σας πληροφορω οτι απο τα 20-30 αυγα που ηταν με ουρες,μονο 3

μικρα ''ψιρακια'' επεζησαν και επιπλεουν στην επιφανεια. :rockon:

Τωρα μαλλον επειδη δεν εβαλα μεθυλενιο τις πρωτες μερες μεταφορας τους ,τι λετε ?

Ευχαριστο οσους με βοηθησαν με τις απαντησεις τους,και ειμε ετοιμος για την επομενη γενα και πιστευω δεν θα κανω τα ιδια λαθη.

Link to comment
Share on other sites

Άντε με το καλό στην επόμενη γέννα. Πλέον έχεις καλύτερη εμπειρία και ξέρεις τι να κάνεις. Μην αγχόνεσε. Κανείς δεν κατάφερε με την πρώτη να κρατήσεις πολλά ψάρια. Όποτε μπορέσεις βάλε να δούμε και τις φωτογραφίες από τους 3 μικρούς Magiver που κατάφεραν να επιβιώσουν.

Link to comment
Share on other sites

Ναι,θα ανεβασω και φωτο των μικρων.

Ειδα οτι ειναι και ενας ακομα στην παρες συνολο 4.

Τωρα επειδη εβγαλα πολυ αρτεμια ,να τη ριξω μεσα στο 15αρι μαζι μετα μωρα και να τρωνε καθε μερα η να τη αφησω στο μπουκαλι που την εκανα ?

[αν την αφησω στο μπουκαλι η στο 15αρι τη μπορω να κανω για να ζηση παραπανω μερες και πως?

Εχω βαλη επισης στο 15αρι και λιγες δαφνες ζωντανες ενοειτε, οπου μεγαλωνοντας τα μικρα θα τρωνε και απο αυτες ,τι λετε,καλο ειναι ?

Και σαλιγκαρια εβαλα,για τα υπολοιματα τροφων.

Έγινε επεξεργασία - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Link to comment
Share on other sites

Απο τα 4 μικρα δεν επεζησε κανενα.Τωρα το ζευγαρι με γενησε ξανα στο 100αρι που ειναι τωρα και το οποιο ειχε μεσα 6 κορυντορας αενους και 3 ανσιστρους μικρους αλλα την αλλη μερα δεν ειχε αυγα καπιος τα εφαγε,[μαλλον τα αενους ειναι πολυ αγρια σε σχεση με αλλα κορυ].

Στην προεγουμενη γεννα στο 240αρι που τα ειχα με 4 μποτια με 4 κορυ αλπινο+4 παλαετους,5 ανσιστρους μικρους ιδιους με τους αλλους,ειδα ουρες.

Θα πειτε τη ψαχνω τωρα απλος με παραξενεψε το γεγονος,αν εχει καποιος να σχολιασει κατι ,και ενοειτε πειραν ολοι δρομο εχει μεινει το ζευγαρι μονο,αλλα τωρα αρωστησε η θυληκια

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=2526

ερε τη τραβαμε :rockon: .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Με χαρα σας αναγγελω οτι ξαναγενησαν τα σκαλαρια μου και φανηκαν οι ουρες.

Ανεβαζω και μια φωτονα τα δειτε, δεν πιστευω να ειναι κανενας Μητσοτακης,φτυστε τα - φτυστε τα να μην τα ματιασουμε.

http://img457.imageshack.us/my.php?image=dsc024386gu.jpg

[το μονο που με προβληματιζει ειναι αυτη η καφετιλα οπως θα δειτε και στη φωτο πανω στα φυλλα της ανουμπιας που ειναι τα μικρα ,αλλα και διπλα στην Hygrophila Polysperma, το οποιο εγινε απο τοτε που βγηκαν τα αλλα ψαρια και εμεινε το ζευγαρι μονο του].

Τα μικρα φυσικα δε γενηθηκαν σε αυτο το φυλλο τα εχουν αλαξη θεση οι γονεις 4 φορες.

Τωρα αν πανε ολα καλα σε ενα μηνα θα χωριστουν απο τους γονεις τους ?

Link to comment
Share on other sites

Πολύ Ωραία η φώτο...

Αντε με το καλό να πετύχει η γέννα και να βγάλεις όσο το δυνατόν πιο πολλά !

Link to comment
Share on other sites

μπραβο παναγιωτη ..... ;)

τα συνχαρητηρια μου

Link to comment
Share on other sites

ΜΠΡΑΒΟ και καλος μπαμπας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...