Jump to content

αποριες ενος αρχαριου


Recommended Posts

Γεια σας και σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας στα προχθεσινα μου ερωτηματα. Επιτελους βρηκα καποια ατομα που να μου λυνουνε τις αποριες μου και να με συμβουλευουνε με τις γνωσεις τους. Ειναι η 14 ημερα που στρωνω το νερο και συνεχιζω να προσθετω nitrivec sera, μεσα εχω 6 zebra danio, πολλα φυτα και χθες εκανα την πρωτη αλλαγη στο νερο μου. Θα ηθελα να μαθω περιπου σε ποσο καιρο θα στρωσει το νερο, τα νιτρικα εχουν αρχιση να ανεβαινουν N03 10 NO2 1. Ποια ψαρια βοηθανε στην καταπολεμιση τις αλγης εκτοσ απο τα otocinclus και τα ancistrus; Επισης διαβασα σε ενα βιβλιαρακη τις sera οτι το απιονισμενο νερο και το νερο οσμωσης δεν εχουνε μεγαλη διαφορα, στην επομενη αλλαγη να χρησιμοποιησω απιονισμενο νερο; Θα κατεβει το kh και το ph που ειναι ανεβεσμενα (ΚΗ10-15 PH 8), ποτε να κανω την επομενη αλλαγη νερου; Νitrivec ποσες μερες ακομη να συνεχισω να προσθετω; :rockon::welcome:

Link to comment
Share on other sites

Γιά σου Λένα!

Άλλο καλό ψαράκι για την άλγη είναι το Crossocheilus Siamensis ή αλλιώς 'Siamese Algae Eater'.

Κατά την γνώμη μου μπορείς και τώρα να σταματήσεις το Nitrivec αλλά συνέχισε το μέχρι να 'πέσει' και ο νιτρίτης.

Δέν θα σου συνηστούσα να αρχίσεις τις αλλαγές με απιονισμένο νερό από τώρα καθότι μπορεί να δημιουργήσεις 'αστάθειες' στην χημεία του νερού σου και να έχεις άσχημα αποτελέσματα.

Μπορείς να προσθέσεις κάποιο κομμάτι ξύλου το οποίο θα βοηθήσει το 'μαλάκωμα' του νερού σου.Επίσης θα σου έλεγα να μήν χρησιμοποιήσεις χημικά γιατί τα περισσότερα εριέχουν φωσφωρικά που μπορεί να σου φέρουν άλγη.

Άν θές όμως να χρησιμοποιήσεις απιονισμένο θα σου συνηστούσα διάλυση 1 προς 3 δηλαδή 1 μέρος απιονισμένο και 3 μέρη νερό βρύσης!

Το θέμα της συχνότητας της αλλαγής είναι κάτι το υποκειμενικά αλλά προσωπικά κάνω 1 φορά την εβδομάδα.... :rockon:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...