Jump to content

Skimmer από μπουκάλι νερού??


reefdaddy

Recommended Posts

Πριν από 2 εβδομάδες καθώς καθόμουνα και βαριόμουνα λέω δεν φτιάχνω ένα skimmer (σοβαρά παιδιά έτσι έγινε) έτσι λοιπόν έφτιαξα ένα από υλικά που είχα και έχουμε ο καθένας σπίτι του .έτσι λοιπόν πήρα ένα μπουκάλι νερού 1,5 λίτρων ως reaction chamber και έκοψα από άλλο ένα μπουκάλι το πάνω μέρος και έκανα το δοχείο περισυλλογής του skimmate . μετά βρήκα ένα κομμάτι από σωλήνα και ένωσα τα 2 κομμάτια αφήνοντας τη σωλήνα να εξέχει 5cm πάνω από το σημείο ένωσης τον κομματιών (του κυρίως σώματος με το δοχείο περισυλλογής) μετά πήρα μια maxi jet 600 και την ένωσα με το μπουκάλι στο κάτω πλαϊνό μέρος και δεν έβαλα το βεντουρι που έχει μια και θα ήταν άχρηστο γιατί αυτά τα βεντουρι δεν βγάζουν μικρές φυσαλίδες αέρα που τόσο πολλή χρειαζόμαστε .αφού ένωσα την αντλία με το κυρίως σώμα άνοιξα άλλη μια τρύπα πάνω λίγο πιο κάτω από το πώμα ώστε να φεύγει το νερό που έχει γίνει skimming .

Το πρόβλημα ήταν να έχω όσο το δυνατόν πιο μικρές φυσαλίδες έτσι για να το πετύχω έβαλα το βεντουρι στην είσοδο της αντλίας με αυτό το τρόπο ο αέρας περνάει μέσα από το impeller της αντλίας με αποτέλεσμα να κατακερματιστεί σε πάρα πολλή μικρές φυσαλίδες που είναι και το ζητούμενο .τέλος μπήκε και ένας ρυθμιστείς αέρα στο βεντουρι για να ρυθμίζουμε το πόσος αέρας θα περνάει μια και από εκεί θα ρυθμίζουμε το skimmer .όταν στέγνωσε η σιλικόνη που είχα κάνει τις διάφορες κολλήσεις έβαλα στο skimmer στο μεσογειακό μου παρόλο που είχα ήδη skimmer εκεί ένα seaclone 150 ( από το οποίο να πω την αλήθεια δεν είμαι ευχαριστημένος καθόλου) παρόλο που το seaclone δεν μου έβγαζε βρωμά καθόλου και έτσι δεν ήξερα αν θα έβλεπα αν λειτουργούσε καλά το σκιμμερ μου το έβαλα και έπαθα παιδιά!!!!!! Μετά από μια ώρα και μετά τι ρύθμιση άρχισε να μου βγάζει ένα δοχείο ανά 2 μέρες από πολύ σκουρόχρωμο skimmate που σημαίνει ότι όχι μόνο λειτουργεί αλλά ξεφτίλισε το seaclone , και μάλιστα είναι τόσο δυνατό που έχω κλίση τη ροή φυσαλίδων στο ½ μια και είχα πόλη υγρό skimmate λόγο της μεγάλης ποσότητας φυσαλίδων . το σκιμμερακι το έχω και λειτουργεί ακόμα στο μεσογειακό και πιστέψτε με φυσάει !!!!!

Τώρα στα σχέδια είναι ένα skimmer έως 1000 λίτρα όπως και ένα αναλυτικό άρθρο για τι λειτουργία τον skimmer κτλ οπότε αναμένετε

post-236-1142677190_thumb.jpg

post-236-1142677223_thumb.jpg

post-236-1142677245_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πριν από 2 εβδομάδες καθώς καθόμουνα  και βαριόμουνα λέω δεν φτιάχνω ένα skimmer (σοβαρά παιδιά έτσι έγινε) έτσι λοιπόν έφτιαξα ένα από υλικά που είχα και έχουμε ο καθένας σπίτι του .έτσι λοιπόν πήρα ένα μπουκάλι νερού  1,5 λίτρων  ως reaction chamber και έκοψα από άλλο ένα μπουκάλι το πάνω μέρος και έκανα το δοχείο περισυλλογής του skimmate . μετά βρήκα ένα κομμάτι από σωλήνα και ένωσα τα 2 κομμάτια αφήνοντας τη σωλήνα να εξέχει 5cm πάνω από το σημείο ένωσης τον  κομματιών  (του κυρίως σώματος με το δοχείο περισυλλογής) μετά πήρα μια maxi jet 600 και την ένωσα με το μπουκάλι στο κάτω πλαϊνό μέρος και δεν έβαλα το βεντουρι που έχει μια και θα ήταν άχρηστο  γιατί  αυτά τα βεντουρι δεν βγάζουν μικρές φυσαλίδες αέρα που τόσο πολλή χρειαζόμαστε .αφού ένωσα την αντλία με το κυρίως σώμα άνοιξα άλλη μια τρύπα πάνω λίγο πιο κάτω από το πώμα  ώστε να φεύγει το νερό  που έχει γίνει skimming  .

Το πρόβλημα ήταν να έχω όσο το δυνατόν πιο μικρές φυσαλίδες έτσι για να το πετύχω έβαλα το βεντουρι στην είσοδο της αντλίας  με αυτό το τρόπο ο αέρας περνάει μέσα από το impeller της αντλίας με αποτέλεσμα να κατακερματιστεί σε πάρα πολλή μικρές φυσαλίδες  που είναι και το ζητούμενο .τέλος μπήκε και ένας ρυθμιστείς αέρα στο βεντουρι για να ρυθμίζουμε το πόσος αέρας θα περνάει  μια και από εκεί θα ρυθμίζουμε το skimmer .όταν στέγνωσε η σιλικόνη που είχα κάνει τις διάφορες κολλήσεις  έβαλα στο skimmer στο μεσογειακό μου παρόλο που είχα ήδη skimmer εκεί ένα seaclone 150 ( από το οποίο να πω την αλήθεια δεν είμαι ευχαριστημένος καθόλου) παρόλο που το seaclone  δεν μου έβγαζε βρωμά καθόλου  και έτσι δεν ήξερα  αν θα έβλεπα αν λειτουργούσε καλά το σκιμμερ μου  το έβαλα  και έπαθα παιδιά!!!!!! Μετά από μια ώρα  και μετά τι ρύθμιση  άρχισε να μου βγάζει ένα δοχείο ανά 2 μέρες από πολύ σκουρόχρωμο skimmate  που σημαίνει ότι όχι μόνο λειτουργεί αλλά  ξεφτίλισε το seaclone , και μάλιστα είναι τόσο δυνατό που έχω κλίση τη ροή φυσαλίδων στο ½ μια και είχα πόλη υγρό skimmate λόγο της μεγάλης ποσότητας φυσαλίδων . το σκιμμερακι το έχω και λειτουργεί ακόμα στο μεσογειακό και πιστέψτε με φυσάει !!!!!

Τώρα στα σχέδια είναι ένα skimmer έως 1000 λίτρα όπως και ένα αναλυτικό άρθρο για τι λειτουργία τον skimmer  κτλ  οπότε αναμένετε

15130[/snapback]

Κώστα Μπράβο. Η κατασκευή είναι απλή όπως βέβαια απλά είναι και τα εργοστασιακά skimmer. Προχτές παρέλαβα το 9010 της TUNZE.

Αφου το περιεργάσθηκα αρκετά δεν μπορέσα να καταλάβω ποτέ γιατί μερικά γραμμάρια πλαστικού, μερικές βεντούζες, μια αντλία κοστίζουνε 250 Ευρώ :rockon:

Link to comment
Share on other sites

Αφου το περιεργάσθηκα αρκετά δεν μπορέσα να καταλάβω ποτέ γιατί μερικά γραμμάρια πλαστικού, μερικές βεντούζες, μια αντλία κοστίζουνε 250 Ευρώ  :rockon:

15132[/snapback]

Άστο μην ανοίγεις πληγές αυτό το πράγμα σηκώνει πολλή συζήτηση :welcome::hysterical:

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραία φαίνεται η κατασκευή σου Κώστα.

Στις φωτογραφίες δεν φαίνεται το ποτηράκι.Απ' ότι καταλαβαίνω μου φαίνεται, ότι η εσωτερική σωλήνα δεν φτάνει μέχρι την οροφή του ποτηριού. Αν είναι όντως έτσι καλό θα ήταν να το ψηλώσεις ώστε να τερματίζει λίγα χιλιοστά πριν την οροφή, ώστε η φυσαλίδες μόλις έρχονται σε επαφή με την οροφή, να σκάνε και το άχρηστο υγρό να υπερχιειλίζει προς τα έξω. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα έχεις μεγάλες απώλειες νερού.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά τα λες απλά αυτό είναι ένα πειραματικό και έχει κάποια λάθη σε λίγο που τελειώνω το μεγάλο και θα το κάνω παρουσίαση θα δεις :rockon::welcome:

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραία κατασκευή Κώστα. :welcome:

Πιστεύω στα άμεσα σχέδια σου να προγραμματίζεις κάτι σε plexi-glass. :rockon:

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραία κατασκευή  Κώστα. :hysterical:

Πιστεύω στα άμεσα σχέδια σου να προγραμματίζεις κάτι σε plexi-glass. :rockon:

15228[/snapback]

Σωστά φτιάχνω ένα από plexi για χρήση έως 1000 λίτρα :welcome: θα έχετε νέα σε λίγο καιρό μια και πρέπει να φτιαχτή να δοκιμαστή να συγκριθεί με αλλά σοβαρά σκιμμερ της αγοράς (από τα οποία ευελπιστώ να είναι καλύτερο :hysterical: )ως την απόδοση και μετά να γίνει παρουσίαση

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα,

μολις χτες τελειωσα ενα εξωτερικο απο πλεξι και εχω ενα προβλημα.

Εχει πανω μια αντλια 400λτ/ω στην οποια εβαλα στην εισαγωγη ενα σωληνακι για βεντουρι.Η αντλια με το σκιμμερ συνδεονται με ενα σωληνα σχηματος Π.

Λοιπον οταν δεν ειναι συνδεδεμενο το σκιμμερ βγαινει απειρη ποσοτητα απο φυσαλιδες.Μολις συνδεω την σωληνα σταματα να τραβα αερα και στελνει μονο νερο και καποιο πολυ μικρο ποσοστο απο φυσαλιδες.

Ο σωληνας συνδεσης ειναι ενα Γ στην αντλια και αλλο ενα στο σκιμμερ.

Μεταξυ τους συνδεονται με σωληνα σιλικονης μεγαλυτερης διατομης.

Ελπιζω να καταλαβατε.

Δυστηχως δεν εχω μηχανη να ανεβασω φωτο.

Εχει κανεις καμμια ιδεα?

post-56-1143013939_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - shadow
Link to comment
Share on other sites

σου εστειλα pm

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

skimmer.bmp

untitled.bmp

και ενα απο plexi αυτη τη φορα :D

λειτουργει σε νανο 60λτ και στην παρουσα φαση ειμαστε στις ρυθμισεις ακομα

το θετικο ειναι οτι εχουμε αφρισει :)

το οδηγει μια maxijet 600λτ/ω αλλα νομιζω θα δουλεψει σιγουρα καλυτερα με μια

900αρα ή 1200.

Ειναι το Ver 2 αφου to 1 πηγε για τα Λιοσα λογω κατασκευαστικης μ%#%#^*ας.

κοστος κατασκευης περιπου 40 ε.

8ε το plexi 50x50 απο πρακτικερ

28ε η maxi

κατι ψηλα για τους σωληνες εισ-εξ.

Ο εισοδου ειναι ενας συνδιασμος απο σωληνες

που ξεμειναν απο ενα Resun φιλτρο.Ο εξoδου απο pvc.

o θαλαμος διπλα στον κυριο εγινε

1)για να μπει ο θερμοστατης,

2)για να ανεβαινουν οι πολλες μπουρμπουλιθρες που περνανε προς την εξοδο

για το ιδιο λογο και το l_ σχημα του σωληνα εξοδου στον θαλαμο του θερμοστατη

οχι πως δεν περνανε τελικα.Εβαλα και μια καλτσουλα στην εξοδο και σχεδον καθαρισαμε.

το καπακι συλλογης με :thumbup: ΑΡΚΕΤΑ!!

o-ring προς το παρον μεχρι την ανευρεση της καταληλης τσιμουχας εχουμε

ταραμ,ταραμ : λαστιχακι σουπερ μαρκετ (feta cheese) !!!!!!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ :Μην το δοκιμασετε αυτο στο σπιτι !!!

Βγειτε στο μπαλκονι-αυλη.Το πλεξι οταν το κοβεις-λιμαρεις βγαζει :thumbdown: πραγμα που δεν μαζευεται.

Να ζητησω συγνωμη για τις φωτο και τα σχεδια αλλα "Den ehei psifiaki kardia mou"

ερωτησεις-συμβουλες σε αλλους οχι σε μενα :lol:

Link to comment
Share on other sites

one more

γιατι κυριοι κυριοι μοντερατορες δεν μπορω να κανω τροποποιηση του θεματος?

untitled1.bmp

untitled2.bmp

Έγινε επεξεργασία - shadow
Link to comment
Share on other sites

one more

γιατι κυριοι κυριοι μοντερατορες δεν μπορω να κανω τροποποιηση του θεματος?

21980[/snapback]

Πατάς επεξεργασία, κάνεις την τροποποίηση ή προσθήκη και μετά πατάς "τροποποίηση θέματος"

Τα συνημμένα δεν μπορώ να τα ανοίξω. Μήπως μπορείς να τα στείλεις με jpeg?

Link to comment
Share on other sites

Μια ερώτηση σχετικά με την κατασκευή του Κώστα: πως ρυθμίζουμε το νερό που μπαίνει από την είσοδο του skimmer να βγαίνει από την πλαϊνή έξοδο και όχι από πάνω? Ρωτάω επειδή λογικά με τη δύναμη που έχει η αντλία το νερό θα έπρεπε να βγαίνει από παντού.

Link to comment
Share on other sites

αυτο ειναι συναρτηση της δυναμης της αντλιας και του υψους του σκιμμερ σε σχεση με την σταθμη στο ενυδρειο.κυριος του υψους αφου στην maxijet δεν ρυθμιζεται η ροη

Link to comment
Share on other sites

μα η πλακα ειναι οτι εχω κανει login κανονικα,μπορω να απαντησω σε τοπικ

αλλα οταν κανω τροποποιηση μου βγαζει

Το λάθος που διαπιστώθηκε ήταν:

Συγγνώμη, δεν έχετε την άδεια να επεξεργαστείτε αυτό το μήνυμα

και φαινομαι off στο στο status

post-56-1147439915_thumb.jpg

post-56-1147439951_thumb.jpg

post-56-1147439977_thumb.jpg

post-56-1147439999_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι το βεντούρι θα λειτουργούσε καλύτερα στη έξοδο του κυκλοφορητή και όχι στην είσοδο.

Αν υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθεί σωλήνας μικρότερης διαμέτρου στο εσωτερικό του μεγάλου σωλήνα, ώστε εκεί να γίνεται η αρχική ανάμειξη, νομίζω ότι θά είχε πολύ καλύτερη απόδοση.

Φιλικά Νίκος

Link to comment
Share on other sites

στην εξοδο δεν δουλευει σχεδον καθολου το βεντουρι και βγαζει πολυ μεγαλες φυσαλιδες.Το δοκιμασα.

απο την εισοδο της αντλιας περναει απο το impeller το οποιο κατακερματιζει τις φυσαλιδες.Το μονο προβλημα που εχω ειναι ο ΘΟΡΥΒΟΣ ο οποιος ειναι εντονος.

Οσον αφορα την 2η προταση ειναι αρκετα δυσκολο κατασκευαστικα αν και πολυ καλη ιδεα.Ισως στην επομενη εκδοση

Link to comment
Share on other sites

μα η πλακα ειναι οτι εχω κανει login κανονικα,μπορω να απαντησω σε τοπικ

αλλα οταν κανω τροποποιηση μου βγαζει

Το λάθος που διαπιστώθηκε ήταν:

Συγγνώμη, δεν έχετε την άδεια να επεξεργαστείτε αυτό το μήνυμα

και φαινομαι off στο στο status

22100[/snapback]

Και σε μένα συνέβη αυτό. Μήπως το απενεργοποίησαν?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Αν υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθεί σωλήνας μικρότερης διαμέτρου στο εσωτερικό του μεγάλου σωλήνα, ώστε εκεί να γίνεται η αρχική ανάμειξη, νομίζω ότι θά είχε πολύ καλύτερη απόδοση.

Φιλικά Νίκος

22122[/snapback]

Να 'μαι και απο εδώ :wootwoot:

Σε ποιο σχέδιο από τα παραπάνω προτείνατε το παραπάνω και γιατί? ;)

Εγώ να ρωτήσω κάτι χαζό - τεχνικό

Το βεντούρι είναι ένα πλαστικό σωληνάκι που κάνει ένα Τ με μία μικρή σωλήνα

στην οποία απλά θα βάλω σωληνάκι αέρα ή θα πρέπει να βάλω αεραντλία?

Δοκίμασα χτές να βάλω το συγκεκριμένο βεντούρι στην eheim 20lt/h αλλά δεν

χώραγε ... μάλλον ήταν εξάρτημα από την 1050 :wootwoot: Εάν βάλω την μεγάλη

αντλία με βλέπω να με κυνηγάνε οι γείτονες από τον θόρυβο :wootwoot:

Πάλι δοκιμές σήεμρα βράδυ και θα στείλω καμιά φωτό!

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν αφού έβαλα το διαφορετικό Impeller και το βεντούρι βγήκαν οι άπειρες

φυσαλιδες! :wootwoot::wootwoot::wootwoot:

Η ιδέα μου ήταν να χρησιμοποιήσςω μία eheim 1250 (20lt/min) και να στηρίξει

ένα ενυδρείο περί τα 250lt. έλεγα να χρησιμοποιήσω τα δοχεία νερου των

20lt!

Έτσι έκανα την παρακάτω διάταξη υποθέτοντας ότι μελοντικά αντί το μπλε

βαρέλι θα υπάρχει ένα sump.

post-1185-1152655061_thumb.jpg

(Μέσα στο δοχέιο έχει μία άσπρη κόντρα και ένα τούβλο)

Λοιπόν τα προβλήματά μου είναι διάαααφορα ;)

ερωτήσεις

1) Το κίτρινο λάστιχο κόβει πολύυυυυυυ από την ισχύ της τρόμβας. Στην διάταξη

της φωτογραφίας το νερό τρέχει με περίπου 9lt/min. Μετά από αυτό σκέφτομαι

πραγματικά το σκίμερ να είναι μέσα στο sump και όχι α΄π'εξω!

Εναλλακτικά σκέπτομαι η υπερχείληση του ενυδρείου να καταλήγει στο δοχείο

νερού, μέσα σε αυτό θα είναι η 1250 χωρίς λάστιχα και η έξοδος του skimmer

θα πηγαίνει στο sump κτλ!

2) Για να πάρω μαύρο αφρό πόσα λεπτά θα περιμένω? η 1250 στο μπλέ βαρέλι

μόνη της κανα 10λέπτο είχε βγάλει αρκετό αφρό αλλά έσπαγε από το κύμα.

παιδια για πείτε καμια ιδέα ;)

Link to comment
Share on other sites

Η μία αντλία που έβαλες στην 5λιτρη κουμούτσα (μπιτόνι) δεν νομίζω να κάνει και πολλά. Αν θέλεις να δεις κάποιο έστω αποτέλεσμα (και αφρό) θέλεις κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον δύο τέτοιες αντλίες. Το κίτρινο λάστιχο είναι η είσοδος του νερού από την αντλία; Γιατί δεν το βάζεις να μπαίνει από χαμηλά στο μπιτόνι με μια τρύπα, ρακόρ, σιλικόνη;

Επίσης νομίζω ότι η στάθμη του νερού μέσα στο μπιτόνι είναι αρκετά χαμηλά και όταν και αν αρχίσει να δημιουργείται αφρός δεν θα φτάνει ψηλά στο λαιμό του μπιτονιού ώστε να ανεβαίνει και να υπερχειλίζει στο ποτηράκι που θα φτιάξεις.

Εγώ θα πρότεινα ξεκινήσεις με μπουκάλι αναψυκτικού-νερού όπως o reefdaddy που είναι δοκιμασμένη λύση και με πειραματισμούς να δεις αν σε καλύπτει και στη συνέχεια να πας σε μεγαλύτερο μέγεθος.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ!

το μπλέ βαρέλι είναι απλά το νερό, στο οποίο είναι η αντλία τραβάει

και το ρίχνει στο δεξί δοχείο. Έχω κατι στο μυαλό μου δια δοκιμή πάλι!

Εγώ να ρωτήσω το μέγεθος του reaction chamber και η ικανότητα

σε kt/h του skimmer πώς σχετίζονται - αναλογία?

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...