Jump to content

Γεια σε ολους.....


Takalo

Recommended Posts

Γεια σας...ειμαι νεος στο χωρο και χαιρομαι πολυ που επιτελους βρηκα ενα μερος στο οποιο θα μπορω να λεω τις αποριες μου και να παιρνω χρησιμες απαντησεις που θα με βοηθησουν να γινω καλυτερος στο χομπυ που μου αρεσει τοσο πολυ. Εχω στη διαθεση μου ενα ενυδρειο 120l φυτεμενο αλλα δεν εχω αλλα ψαρια μεσα, εκτος απο εναν μικροσκοπικο γλυφτη. Δεν θελω να βαλω αλλα επειδη σκοπευω να αγορασω ενα καινουριο ενυδρειο elite flat 320l(μολις βρω τα χρηματα).

;):thumbup::D

1)Θα ηθελα να μου πειτε στο καινουριο ενυδρειο που θελω ειναι δυνατον να μπουν δισκοι η αγγελοψαρα η ειναι λιγα τα λιτρα ???

2)Βαση των εμπειριων σας αν μπορειτε να μου προτεινετε καποιο καλο εξωτερικο φιλτρο για αυτα τα λιτρα (320) και οτι αλλο θα χρειαστω οπως πχ. Co2 (που δεν ξερω καν τι ειναι και σε τι χρησιμευει......)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες...Φαινεται πως εχεις διαβασει αρκετα μιας και δεν εχεις κανει το κλασσικο λαθος που καναμε οι περισσοτεροι οταν αρχησαμε...Το λεγομενο λαθος Ψαροσουπα...;)

Link to comment
Share on other sites

Καλωσήρθες ;)

Πολύ καλή αρχη θα συμφωνήσω με το φίλο Koing Koing.

Μιας και είσαι νέος στο χώρο και θέλεις να ασχοληθείς με δίσκους θα προτεινα να ξεκινήσεις με σκαλάρια(αγγελόψαρα) που έχουν παρόμοιες ανάγκες με εκείνες των δίσκων αλλά συγχωρούν πιο εύκολα τα λάθη που φυσικό είναι να κάνεις. Θα μάθεις να προσαρμώζεις τις παραμέτρους του νερού σου σύμφωνα με τις ανάγκες των ψαριών σου και όταν αποκτήσεις την απαιτούμενη εμπειρία που χρειάζονται, αρχίζεις με τους "Αριστοκράτες" Δίσκους.

Καλή συνέχεια :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες στο ΑΖ ;) .Συμφωνω με τα παιδια στο θεμα των δισκων.Αν δεν κανω λαθος τα σκαλαρια θελουν 100 λιτρα το ζευγαρι γιατι γινονται μεγαλα.

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες!!!!! Το co2 ειναι διοξειδιο το οποιο παιρνουν τα υδροβια φυτα καοχι τα ψευτικα και βγαζουν οξυγονο που ειναι καλο για τα ψαρια σου συν οτι θελουν ειδικο υποστρομα.Το υπερβολικο διοξειδιο κανει κακο στα ψαρια.

Έγινε επεξεργασία - Γιωργος guppy
Link to comment
Share on other sites

Kαλως Ηρθες!!

Οντως τα σκαλαρια θελουν 100λιτρα και 50εκ υψος λιγοτερο...

Link to comment
Share on other sites

καλως ηρθες και απο εμενα! θα συμφωνησω κι εγω με τη σειρα μου οσον αφορα στην "ωριμη" ενταξη σου στην ομαδα μας και απο οσα εχω ακουσει περι δισκων θα συμφωνησω στο να ξεκινησεις με σκαλαρια και οχι με δισκους. στα 320 λιτρα βαζεις οριακα ενα μικρο κοπαδακι αγγελοψαρα. θελεις ομως υψος (50 εκατοστα ειναι καλουτσικα) και μερη με ελαχιστο φωτισμο, σκια δηλαδη. ειναι πολυ ομορφο αποτελεσμα!!! ψαξε να δεις βιοτοπους αμαζονιου!!!

υπαρχουν πολλα αξιολογα παιδια που κατεχουν το θεμα πολυ καλα και μπορουν να σε βοηθησουν. περιμενε μονο να ξεκουραστουν απο τη χθεσινη συναντηση και να μπουν!!! (ισως κανα δυο ημερες να τους φτασουν!!) ;)

Link to comment
Share on other sites

Καλως σας βρηκα Παιδια και ευχαριστω για τη βοηθεια σας.

Θα τα ξαναπουμε για οτι νεα απορια προκυψει, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.....

Link to comment
Share on other sites

Καλως όρισες!Μπορείς να μας ρωτήσεις ότι απορία έχεις!Ειναι ευχαρίστησή μας να σε βοηθάμε όπως και κάθε νέο hobbyστα!

Link to comment
Share on other sites

;)

Τα αγγελοψαρα και οι δισκοι ειναι κοπαδοψαρα και το ξεχωρισμα ζευγαριου για να μπει σε ενυδρειο γεννηστρα 100 λιτρων ειναι μια κινηση που επεται της τοποθοτησης του κοπαδιου σε κανονικο μεγαλο ενυδρειο.

Εκτος και αν αγορασουμε διαπιστωμενο ζευγαρι και το βαλουμε κατευθειαν σε γεννηστρα.

Αυτο οπως δεν εχει σχεση με το ομορφο θεαμα ενος διακοσμημενου σωστα ενυδρειου και τη σωστη ενδιαφερουσα συμπεριφορα ενος κοπαδιου τετοιων ψαριων.

Το σωστο 100λιτρο ενυδρειο-γεννηστρα με το ζευγαρι, μη περιμενετε να το δειτε ως ενα ομορφο ενυδρειο, ειναι σκετα τζαμια με ενα κωνο για την εναποθεση των αυγων. (πχ αυτο αλλα χωρις την αμμο που ειναι λαθος)

Ξεκινα σωστα με ενα κοπαδι αγγελοψαρα (που ειναι πιο ανθεκτικα στα χερια του αρχαριου) με 8+ ατομα και 40-50 λιτρα το καθε ψαρι και 60εκ μινιμουμ υψος.

Ασπρη αμμο για βυθο, μετριο φωτισμο, πολλες ριζες ξυλα, ευκολα φυτα χωρις CO2 και λιπασματα, συγκατοικους μερικα γατοψαρα και αν πας σε πολλααααα λιτρα βλεπουμε και για μεγαλυτερους συγκατοικους.

Τετρας μη βαλεις καλυτερα, αφου ειναι υποψηφια ζωντανη τροφη (στη φυση τα τρωνε).

Δες ενα παραδειγμα το ενυδρειο του φιλου imichal (χωρις τα τετρας) :thumbup:

IMG_1586.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...