Jump to content

Recommended Posts

Γεια σας,

Αγόρασα το Botia Macracanthus πριν 10 μέρες περίπου, και ενώ στην αρχή φαινόταν υγιείς, δεν άργησε να εμφανίσει τα πρώτα σημάδια αρρώστιας.

Είναι μόνος του στο ενυδρείο, (50 lt.) Το ενυδρείο ήταν στρωμένο.

Τα συμπτώματα που εμφάνισε στην αρχή,ήταν άσπρα στίγματα στο σώμα του ΠΟΛΛΑ, κυρίως στην ουρά και το κεφάλι. Μικρά άσπρα κομματάκια αιωρούνταν σε όλο το ενυδρείο. Το κατάλαβα αργά, γιατί στην αρχή είχε έτρωγε κανονικά, και έβγαινε όταν έκλεινα το φως του ενυδρείου και γενικά απέφευγε να είναι εκτεθειμμένος και να τον παρατηρούν.

Αύξησα τη θερμοκρασία στους 28 βαθμούς, πρόσθεσα με την τελευταία αλλαγή νερού μιάμιση κουταλιά αλάτι, και μία καψούλα απο το Super Ich Cure.Αφαίρεσα το φίλτρο άνθρακα. Η αντλία οξυγόνου δουλεύει συνέχεια.

Από τότε που ξεκίνησα τη θεραπεία, το ψάρι κάθεται στο βυθό του ενυδρείου και δεν κουνιέται, δεν τρώει, έχει θολά μάτια. Δεν φαίνονται πια στίγματα, αλλά μια διάχυτη ασπρίλα στα σημεία που είχε πριν τα στίγματα.(κεφάλι κυρίως)

Μπορώ να κάνω μετρήσεις στο νερό ή θα είναι πειραγμένες από τη χρήση του φαρμάκου? Αν ναι, θα σας δώσω μετρήσεις.

Ξέρω πως η περιγραφή που δίνω είναι πολύ ασαφής για να βγάλει κανεις συμπεράσματα, μα δεν έχω μακροσκοπικό φακό για να βγάλω καλές φωτογραφίες.

ΠΑρόλα αυτά, υπάρχει πιθανότητα να μην έχει ick, αλλά κάτι άλλο?

Υπάρχει κάποια καλύτερη θεραπεία για το ick?

περιμένω απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Αφήστε το...

Μάλλον δεν το αντιλήφθηκα έγκαιρα, ή έκανα λάθος θεραπεία, δεν ξέρω τι φταίει.

Πέθανε σε δύο μέρες από τη στιγμή που αντιλήφθηκα οτι κάτι δεν πάει καλά.

Ψάρι δεν πρόκειται αν ξαναπάρω, αν θέλετε πείτε μου τί μέτρα να πάρω για να απολυμάνω το ενυδρείο, θα μείνω με τα σαλιγκάρια μου(αν δεν τα σκοτώσω κι αυτά).

Link to comment
Share on other sites

ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΡΓΑ.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΨΑΡΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ [ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ]

ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ.

ΤΟ ΨΑΡΑΚΙ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΚΑΙ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ICH [ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΚΗΛΙΔΩΝ ] .

ΤΟ ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΣΕ ΨΑΡΙΑ ΜΕ ΣΤΡΕΣ.

Η ΧΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.

ΥΓ. ΤΟΥΣ ΧΟΧΛΙΟΥΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΣ [ΞΕΡΕΙΣ] ΕΦΤΑΣΑΑΑΑΑΑ. ;):thumbup::thumbup:

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα.οι clown ειναι ευαισθητα ψαρια στο ick απο οτι εχω διαβασει .ειναι επισης δειλα ψαρια οταν ειναι μονα τους.αυτο το λεω απο προσωπικη εμπειρια σε ενυδρειο γνωστου μου.ο κλοουν ειναι συνεχως κρυμμενος παρολο που κατοικει στο συγκεκριμενο ενυδρειο πανω απο 4 μηνες.σχετικα με το οτι πρεπει να παρατηρουμε τα ψαρια μας σιγουρα ειναι οτι καλυτερο απλα δεν μπορει να γινεται παντα λογω υποχρεωσεων και ποσο μαλλον στην παραπανω περιπτωση που το ψαρι ειναι προσφατα εγκατεστημενο στο ενυδρειο και δεν εχουμε μαθει ακομα την συμπεριφορα του.παντως echatzidiakou μην το βαζεις κατω, δυστυχως αυτα συμβαινουν και ολοι στεναχωριομαστε οταν χανουμε ψαρια.αποψη μου ειναι να μην το βαλεις κατω.απλα διαβασε πριν βαλεις καποιο ψαρι στο ενυδρειο σου τι απαιτησεις εχει και προσπαθησε να εχεις τις ιδανικοτερες συνθηκες για το ψαρι που θα παρεις.

Link to comment
Share on other sites

σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Από χθες αισθάνομαι απαίσια, εχω στενοχωρηθεί απίστευτα, το είδα να πεθαίνει και είχα δεθεί μαζί του, παρότι το ειχα μόνο λίγες μέρες, ήταν πανέμορφο..

Έβγαινε μόνο όταν ήταν κλειστό το φως, και δεν είδα τα πρώτα σημάδια η ηλίθια. Και το είχα διαβάσει ότι είναι επιρρεπή σε αυτή την αρρώστια, δεν αντέχω ούτε την ιδέα οτι θα δω ξανά ψάρι να πεθαίνει.

Κάτω από το σπίτι μου έχει ένα μαγαζί που έκλεισε για λόγους υγείας του ιδιοκτήτη. Αυτός έχει ένα ενυδρείο, με ενα τεράστιο ψάρι, και τώρα δεν το φροντίζει κανεις εδώ και πολύ καιρό. Είναι πεινασμένο, στέκομαι στη βιτρίνα και αυτό με κοιτάει. Σε χειρότερη κατάσταση είναι κάτι κοκκινόψαρα που ζούνε σε ένα βούρκο... Προσπάθησα να βρω το κινητό του ιδιοκτήτη, αλλά δεν μπόρεσα. Να κάνω διάρρ ηξη?

;)

Link to comment
Share on other sites

Όταν έχουμε υποψία για ick καλό είναι να υπάρχει η διευκρίνηση αν φαίνονται να είναι τα στίγματα σε κρυσταλλική μορφή σαν ζάχαρη.

Μικρά άσπρα κομματάκια που αιωρούνται σε όλο το ενυδρείο δεν το καταλαβα .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...