Jump to content

Καποια Προβληματα


Recommended Posts

Καλημερα σε ολους σας ....

Εχω καποια προβληματα στο ενυδρειο μου στα οποια αναζητω λυσεις οπου σε καποια απο αυτα εχω βρει αλλα θα ηθελα να μαθω αν κρινονται σωστες .

Καταρχας το ενυδρειο ειναι 60λτ με ολες τις μετρησεις να ειναι παρα πολυ καλες .

Παρατηρω θολουρα στο ενυδρειο οπου ευτυχως αρχιζει και εξαφανιζετε με αλλαγη του 50% του νερου , τη προσθηκη αμπουλων βιολογικου καθαρισμου και το ταισμα των ψαριων μου καθε 2η μερα .

Επισης εχω συνεχεια καφε αλγη ΣΥΝΕΧΕΙΑ . Πιστευω οτι ευθυνη φερει μια ηλιαχτιδα η οποια εσκαγε απο το τζαμι ;) . Οποτε εχω κλειστο παντα το τζαμι καθαρισα ολο το ενυδρειο και εχο κλειστο το φωτισμο για μια βδομαδα ετσι ωστε να φυγει ολοκληροτικα .

Τελος παρατηρησα σε ενα longfin serpae μια ασπριλα πισω στη πλατη του κατι σαν μουχλα ειναι . Δεν ξερω τι ειναι και μετα απο συμβουλη καποιου ειδικου και γνωριζοντας ολη τη πορεια του ενυδρειου μου με συμβουλεψε να το κανω μπανιο σε μελανι οπου και εχω ξεκινησει .

Υ.Γ. Σιγνομει γοια τα ωρθωγραφηκα λαθει αλα αιδο κε παινται χρωννεια λωγω δουληας γραφο μωνω Greeknglish διστειχος κε καπος δισκολαιβομε :thumbup::thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Τι μελανι; δεν καταλαβαινω

Θα πρεπει να του βαλεις Μελαφιξ μεχρι να φυγει ειναι fugys αυτο που εχει το ψαρακι σου

Link to comment
Share on other sites

Ετσι μου το ειπαν μελανι . Ειναι σε ενα μπουκαλακι κιτρινο . Βγαζεις νερο απο το ενυδρειο βαζεις το ψαρι μεσα και ριχνεις απο αυτο το μελανι μεχρι να μη βλεπεις σχεδον το ψαρι . Το αφηνεις 20 λεπτα και μετα το βγαζεις. Οπου το ψαρι εχει προβλημα θα εχει παρει χρωμα μπλε . Με αυτο θα πρεπει σε 2-3 μερες να εχει φυγει αυτη η ασπριλα . Αυτο εγινε λογω των παραπανω προβληματων που εχει το ενυδρειο να αποφυγουμε να κανουμε θεραπεια σε ολο το ενυδρειο .

Ολα αυτα οχι απο δικιες μου γνωσεις αλλα καποιου που γνωριζει το αντικειμενο ;)

Link to comment
Share on other sites

Ετσι μου το ειπαν μελανι . Ειναι σε ενα μπουκαλακι κιτρινο . Βγαζεις νερο απο το ενυδρειο βαζεις το ψαρι μεσα και ριχνεις απο αυτο το μελανι μεχρι να μη βλεπεις σχεδον το ψαρι . Το αφηνεις 20 λεπτα και μετα το βγαζεις. Οπου το ψαρι εχει προβλημα θα εχει παρει χρωμα μπλε .

17310[/snapback]

Σορρυ αλλα πρωτη φορα ακουω για θεραπεια ρετους(για οσους γραφιστες ξερουν). Χαχαχαχα. :thumbup:;):thumbup:

Απιστευτο τι λενε...... :thumbup:

Μην ακους τι σου ειπαν. Τα παιδια θα στα πουν μια χαρα. Κατι τετοιο που σου ειπαν σιγουρα δεν ισχυει ή τουλαχιστον δεν δουλευει ετσι.

Έγινε επεξεργασία - Discos
Link to comment
Share on other sites

methylene blue αυτο ειναι ...

Link to comment
Share on other sites

παντως εγω ενα παρομοιο φαρμακο που εχω ειναι τις τετρα και λεγεται tetramedica(general tonic concetrate) και ειναι για βακτηριακες,παρασιτικες και μυκητιακες μολυνσεις των ψαριων.περιεχει methylene blue .ειναι αληθεια οτι η συγκεκριμενη ουσια δινει το χρωμα μελανης αλλα δεν ειναι μελανη!!!!!

φιλε μου τα παιδια πολυ σωστα σου μιλισανε για ασθενεια fungus η αλλιως saprolegnia.ωφειλεται σε μυκητες και αντιμετωπιζεται:

1)liquitox

2)furanace

3)ξεπερασμενη θεραπεια ,μπανιο σε αλατονερο

υ.γ:εαν κανω καποιο λαθος να με διορθωσουν οι πιο εμπειροι!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...