Jump to content

2 ερωτησεις


Recommended Posts

Ετοιμαζω νεο φυτεμενο ενυδρειο για το πιρανι μου θα ειναι γυρο στα 100 λιτρα (καθαρα)

με αρκετα φυτα τα οποια ειναι ΕΔΩ!

εχω να κανω 2 ερωτησεις.

1. θελω να βαλω τιρφη. τι κανω? την βαζω στο βυθο ανακατομενη με την αμμο??? ποσοτητα για 100 λιτρα??

2. το στρωσημο του ενυδρειου θα γινει με βακτηρια, θελω να βαλω ενεργο ανθρακα 1α. να βαλω??? 1β. αν βαλω να βαλω οπως διαβασα μετα απο κανενα μηνα (που τρεχει το ενυδρειο) ??

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

τυρφη μεσα σε καλτσα στο φιλτρο η οπου εχεις ροη,και ενεργος ανθρακας και φυτα απλα...δεν.

Link to comment
Share on other sites

Tην τύρφη μπορείς να την βάλεις και στο δοχείο προετοιμασίας του νερού,ώστε να μην χρειάζεται να ανοιγοκλείνεις το φίλτρο.Επίσης τύρφη και άνθρακας ταυτόχρονα κατα κάποιο τρόπο αλληλοαναστέλλονται,καλύτερα μόνο τύρφη.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω,

Αρα οχι ανθρακα. ωραια θα βαλω την τιρφη στο φιλτρο, τι ποσοτητα βαζω για 100 λιτρα?? καθε ποτε θελει αλλαγη??

Link to comment
Share on other sites

Το πόσο τύρφη θα βάλεις είναι σχετικό με τις τιμές που θέλεις να πιάσεις.¨Εχε το νου σου πάντως με την τύρφη μέσα στο φίλτρο για ενδεχόμενη άποτομη πτώση των τιμών.Κάνε συχνα μετρήσεις μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητές τιμές.Και προσοχή,εάν υπάρχουν ψάρια στο ενυδρείο ήδη,οι αλλαγές των τιμών θα πρέπει να γίνουν πάρα πολύ σιγα,ώστε να αποφύγεις σοκ των ψαριών(π.χ μέγιστη αλλαγή ph ανά μέρα 0,2-καλό είναι να συνοδεύονται οι διαφοροπιοήσεις των τιμών με αλλαγές νερου).

Link to comment
Share on other sites

Μέτρα συχνα τις σκληρότητες του νερού σου,γιατί η τύρφη θα αρχίσει να σου τις ρίχνει γρήγορα.Και απο την στιγμή που η τύρφη είναι μέσα στο φίλτρο(συνέχομενη ροή νερού του ενυδρείου) θα επηρεάσει ακόμα πιο πολύ το νερό σου.Αν δεν ελέγχεις τακτικά,ίσως φτάσεις σε μη επιθυμητές χαμηλές τιμές.Δεν ''μηδενίζει'' τις τιμές,όπως η Α\Ο,αλλά σίγουρα τις ρίχνει αρκετά.Επισης σου είπα,ότι οι απότομες μεταβολές τις σκληρότητας δεν είνει καλές για τα ψάρια,γιαυτό αν υπάρχουν ήδη ψάρια στο ενυδρείο φρόντισε να αλλάξεις τις παραμέτρους του νερού σου πολύ σιγά.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω πόσο έχεις διαβάσει σχετικά με την δημιουργία όξινου νερού,για γενικές πληροφορίες ρίξε μια ματιά

εδώ http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/GH_PH.htm

και εδώ http://www.istellas.gr/aquarium/my_hints_ph_adjust.html

Link to comment
Share on other sites

πρεπει να ομολογησω οτι μπερδευτικα.. :bowdown::bowdown:

Να σε μπερδέψω και εγώ λίγο ακόμα :thumbup:

Αν κατάλαβα καλά τώρα το έστησες το ενυδρείο, ακόμη δεν έχεις κάνει στρώσιμο...λοιπόοοοον, προσωπικά θα έβαζα άνθρακα 2-3 μέρες να τραβήξει ότιδήποτε μπορεί να υπάρχει μη επιθυμητό μιας και το ενυδρείο είναι φρέσκο και μετά θα τον αφαιρούσα και θα ξεκινούσα στρώσιμο.Θα τραβήξει και ό,τι (υγρά) λιπάσματα έχεις ρίξει, οπότε συμπληρώνεις μόλις αφαιρεθεί.Για 2-3 μέρες τα φυτά (αν τα έχεις βάλει ήδη) δεν παθαίνουν και τίποτα. Βάζεις μετά τύρφη στο φίλτρο, ή καλύτερα σε κάποιο σημείο με καλή ροή νερού (για να μη σκαλίζεις το φίλτρο όταν την αφαιρέσεις) μέχρι να σου φτιάξει τις τιμές που θέλεις. Μετά την αφαιρείς και την έχεις στο βαρέλι που θα ετοιμάζεις νερό για τις αλλαγές για να στο φέρνει στις ίδιες τιμές με αυτές του ενυδρείου. Τώρα όσο για την ποσότητα και το πόσο θα σου "κρατήσει" η τύρφη νομίζω δεν υπάρχει συνταγή, βλέποντας και κάνοντας...

Να προσέξεις να βάλεις την τύρφη σε "κάλτσα" κι όχι σε διχτάκι, γιατί διαλύεται και σκορπάει μικρά κομματάκια. Κάποιοι βάζουν και διπλή "κάλτσα" (ενυδρειακό καλσόν :thumbup: )

Όσον αφορά τη χρήση του άνθρακα κάποιοι το συστήνουν 1 φορά το μήνα για 1-2 ημέρες να μπαίνει για προληπτικούς λόγους. Προσωπικά το εφαρμόζω (απλά μπορεί να είναι 1 φορά το δίμηνο) μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη λίπανση.

...και σκέψου να βάλεις και στο "πρόγραμμα" την αγορά μιας Α/Ο...

Ελπίζω να σε μπερδεψα αρκετά...καλή συνέχεια :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...