fadasma Posted April 15, 2006 #1 Share Posted April 15, 2006 (edited) Οι επιστήμονες εντόπισαν ένα νέο είδος ψαριού το οποίο κυνηγά και πιάνει τη λεία του στην ξηρά. Πρόκειται για το Channallabes apus το οποίο ανακαλύφθηκε στα λασπώδη έλη της δυτικής Αφρικής. Το ψάρι μπορεί να προωθείται έξω από το νερό και λυγίζει το κεφάλι του προς τα κάτω για να εγκλωβίσει έντομα στα σαγόνια του. Με μικρό κεφάλι και μακρύ, ευλύγιστο κορμό, το Channallabes apus μοιάζει με χέλι μήκους 30-40 εκ. Περισσότερα εδώ: http://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=278078 Edited April 15, 2006 by fadasma Link to comment Share on other sites More sharing options...
PPAP Posted April 15, 2006 #2 Share Posted April 15, 2006 Xμμ... ενδιαφέρον... πληροφορίες επίσης εδώ. http://www.planetcatfish.com/catelog/clari...nnall/631_F.PHP Link to comment Share on other sites More sharing options...
AquaBoy Posted April 15, 2006 #3 Share Posted April 15, 2006 Ειχα ενα καποτε,και εκανε ενα ενυδρειο ανω κατω,ειναι και αρκετα επιθετικο με τα αλλα ψαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
christipan Posted April 15, 2006 #4 Share Posted April 15, 2006 Πριν μερικους μηνες πηρα και εγω ενα που του μοιαζει και μετα απο μια μερα αφου το εβαλα στο ενυδρειο μου εφαγε ενα μικρο tetra black phatom μπροστα στα ματια μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIN Posted April 16, 2006 #5 Share Posted April 16, 2006 Και τι να κανει το ζωντανο αφου ειναι στη φυση του να τρωει αλλα ψαρακια μονο μονο του μπορει να μεινει Link to comment Share on other sites More sharing options...
istellas Posted April 17, 2006 #6 Share Posted April 17, 2006 Στη φάτσα θα μπορούσα να πω ότι μοιάζει με το Noturus exilis... Βέβαια ο noturus exilis δεν είναι καθόλου επιθετικός... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts