Jump to content

Κάνοντας μια φωτογραφία ενυδρείο


Aquazone Team

Recommended Posts

Κάνοντας μια φωτογραφία ενυδρείο

Παρουσίαση ενυδρείου


του Ανδρέα Ντάβαρη

Η όλη ιδέα για το στήσιμο του aquascape ήρθε από τη φωτογραφία μιας παραλίας που βρήκα καθώς χάζευα στο internet.Δεν είναι και ότι πιο απλό να αντιγράψεις μια φωτογραφία χρησιμοποιώντας φυτά , χαλίκι , άμμο και ένα ενυδρείο.

Nature83_1.jpg

Κατά τη δική μου γνώμη ο καλύτερος τρόπος για να δείξει ένα ενυδρείο ποιο φυσικό είναι να έχεις ένα «μοντέλο» από την φύση.

Δεν πιστεύω ότι έφτασα ούτε καν κοντά αλλά γενικά κινήθηκα πάνω στο scape της φωτογραφίας.

Nature83_4.jpg

Το δυσκολότερο ήταν να διαλέξω τα ψάρια που θα μπουν.(ναι ας ακούγεται «κάπως», αλλά πιστεύω πως 50% μετράει η επιλογή ψαριών που θα κάνεις για το πως θα δείξει ένα aquascape) στην αρχή σκέφτηκα μόνο για ένα κοπάδι neon tetras η cardinal tetras αλλά μετά σκέφτηκα ότι κρίμα θα ήταν 200 λίτρα μόνο για neon , cardinals και έτσι μετά από ψάξιμο κατέληξα στα 2 μπλε δισκάκια στην φωτογραφία και 25-30 neon tetra.

Nature83_2.jpg

Για το aquascape εκτός από τα φυτά χρησιμοποιήθηκαν άσπρη άμμος για το μπροστά μέρος του ενυδρείου , μεσαίο χαλίκι για το πίσω μέρος του ενυδρείου , ξύλα στα οποία δέθηκε java moss , και πέτρες διαφορετικού μεγέθους στις οποίες επίσης δέθηκε java moss.

Nature83_3.jpg

Τώρα από φυτά χρησιμοποιήθηκαν java moss - anubias nana - vallisneria - riccia fluitans - lobelia cardinalis -bacopa caroliniana.

Nature83_5.jpg

Από εξοπλισμό έχουμε 200 λίτρα ενυδρείο - 250w inline εξωτερικό θερμοστάτη - Metal Halide 175 w για φωτισμό - το φιλτράρισμα γίνεται με ένα Filstar xp2 και τέλος DIY co2 στο οποίο το μίγμα αλλάζεται κάθε εβδομάδα.

Από θέμα συντήρησης του ενυδρείου να πω την αλήθεια δεν κάνω και πολλα.2 φορές την εβδομάδα 25% αλλαγή νερού - μια φορά τον μήνα καθάρισμα φίλτρου - ανά 2 εβδομάδες κλάδεμα στα φυτά.

Από λίπανση μόνο nitrogen flourish και plant gro κάθε εβδομάδα στην δεύτερη αλλαγή νερού.

Μετρήσεις κάνω όποτε δω κάποιο πρόβλημα με τα φυτά και στην συγκεκριμένη περίπτωση που

τα φυτά είναι εύκολα δεν χρειάζεται να κάνω συχνα. εκτός ph που κάνω κάθε εβδομάδα.

Nature83_6.jpg

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...