Jump to content

Recommended Posts

Γειά σας παιδια! Είμαι καινούριος στο όμορφο αυτό χόμπυ και σίγουρα δεν ήξερα όταν άρχισα ότι θα κολλήσω τόσο. Δυστυχώς άρχισα χωρίς να ξέρω βασικά πράγματα, ούτε θα φανταζόμουν οτι θα έπρεπε να ξέρω τόσα πολλά, αλλά τελικά έμαθα και μαθαίνω... το ενυδρείο μου έιναι αυττοσχέδιο 72lt, με θερμοστάτη 100W ένα φίλτρο shark 400l/h. Το προβλημά μου είναι ότι λιώνουν σιγά σιγά τα πτερύγια των μικρών κυρίως ψαριών και ένος μονομάχου που είχα. Ελεγξα την αμμωνία, τα νιτρικά, τα νιτρώδη και όλα οκ!! μήπως έχετε να μου προτείνετε κάποια λύση?

ευχαριστώ

Αlex

Έγινε επεξεργασία - ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Link to comment
Share on other sites

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΙΣΩΣ ΤΑ ΨΑΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΛΥΝΣΗ ΣΤΑ ΕΝΤΕΡΑ Η' ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΟ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΣΗ.

ΡΙΞΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΜΕ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΑΙΣΕ.

Link to comment
Share on other sites

Mπορείς επίσης να μας αναφέρεις τιμές από τις μετρήσεις στο ενυδρείο σου?

Link to comment
Share on other sites

Απ αυτα που μας γραφεις τα ψαρακια σου εχουν σηψη πτερυγιων η οποια προκαλειται απο μυκητες, κακες συνθηκες υγιεινης που επικρατουν στο ενυδρειο, απο στρες, απο αλλη αρρωστια που προυπηρχε στο ενυδρειο και απο αλλες παρασιτικες μολυνσεις. Θα σου ελεγα να κανεις αλλαγη νερου τουλαχιστον 50% σημερα και το ιδιο για αλλες 2 μερες και να ριξεις φαρμακο. Να τα ταϊζεις με καλης ποιοτητας τροφες για να ανακτησουν τις αμυνες τους και να τους μουλιαζεις τις τροφες με βιταμινες τωρα που θα κανεις θεραπεια.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους που ενδιαφερθηκατε για το προβλημα που είχα. Με κανετε να αγαπώ το χομπυ μας όλο και περισσότερο!!!!! Όσον αφορά την ερώτηση του Istella οι μετρήσεις που πήρα έγινάν με χρωματικούς δείκτες και όχι με μετρητικά (αριθμητικά) όργανα. Μια που το έφερε η κουβέντα όμως έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλιαράκι για ένυδρεία και φίλους του Michel Martin (ΕΝΥΔΡΕΙΑ) όπου και έχει τα τυπωμένα και τα κυκλώματα απο πολύ χρησιμές ηλεκτρονικές συσκευές ενυδρείων (πεχάμετρα κ.α) που με μερικές στοιχειώδεις γνώσεις ηλεκτρονικής ή με κανα καλό φίλο που ξέρει μπορούμε να γλιτώσουμε πολλά χρήματα.

φιλικά Αlx.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Λοιπόν Σταμάτη άκου τι συνέβει και πες μου τη γνώμη σου....

Κάνω τη θεραπεία με bactopur ''κανονικά και με το γράμμα'', αλλαγή νερού 50% κτλ. ΤΑ ΙΔΙΑ συμπτώματα συνεχίζουν!!! Πάω και αγοράζω τα βασικά test (αμμωνια,σκληρότητα,ph) και τα κάνω. ΟΛΑ τέλεια. ¨Εχω πάθει πλάκα..... τα νεύρα μου :D:thumbup::thumbup: και σκέφτομαι τί άλλο μπορεί να φταίει.

Σαν αρχάριος λοιπόν έιχα βάλει στο ενυδρείο μου χαλίκι που είχα πάρει απο CAREFFUR και λέω λες?????????? :lol: τρέχω και αγοράζω το πορώδες χαλικη που μπορεις να φυτέψεις και κάνω όλη τη διαδικασία απο την αρχή πλένοντας το ενυδρείο αλλά χρησιμοποιώντας το ίδιο φιλτρο (απλυτο :thumbdown: ) και το ίδιο μισο νεράκι απο την προηγούμενη φορά και 3,4 φυτά! και............. ολα :) τέλεια!!!!! Μέχρι και η γκαπίνα μου γέννησε (το έχω και σε βίντεάκι να πετάει τα μικράκια) Αντε ρε παιδιά πειτε μου και εσεις τώρα.... βγάζετε άκρη?????

Link to comment
Share on other sites

Τα πτερυγια τους ειναι ενταξει τωρα;

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι Αλέξανδρε ότι πολλές φορές έχω βρεθεί προ εκπλήξεων στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το χόμπι .

Κάποιες λεπτομέρειες πάντα ,που δεν σου πάει το μυαλό είναι που κάνουν τη διαφορά .

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αν μου το έλεγες από πριν για το τη σκέφτεσαι να κάνεις θα προσπαθούσα να σε αποτρέψω .

Από εδώ και πέρα προσέχεις το τάϊσμα και το ΝΟ3 .

Ενίσχυσε λίγο και το φίλτρο . :)

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μας Σταμάτη με το προηγούμενο χαλίκι δεν μπορούσα να βάλω φυτά και ήταν ένα παραπάνω κινητρο να το εξαφανίσω απο το ενυδρειάκι μου.... Είχα κάτι πλαστικά όπου και πετάχτηκαν και τώρα το ενυδρείο μου είναι πραγματικά πιο όμορφο απο πριν (και για μένα και για τους μικρους φίλους μου)... :D

Το ενυδρείο μου είναι 72lit και έχω ένα θερμοστατη scuba?, ;ena filtro shark 400lit/h. το οποίο και έχει αυτά τα μπλέ σφουγγάρια. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας (μετά απο αυτή) έιχα βγάλει το πάνω σφουγγάρι και είχα βάλει ένα υλικό ανθρακα_και κάτι άλλο μαζι... το οποίο κρατούσε την αμμωνία...και δε θυμάμαι τι άλλο.

μπορούσα να κάνω κάτι άλλο για να βάλω φυτά?

Επίσης θα με βοηθούσε να μου πείτε τί υλικά μπορώ να βάλω στο φιλτράκι μου είναι κάτι που με απασχολεί...

με αυτά μπορώ να έχω σε κανονικά επίπεδα και το ΝΟ3?

ευχαριστώ για τις πολυτιμες συμβουλες :)

Link to comment
Share on other sites

GIN δυστυχώς....

αλλά τα νέα μέλη είναι υγιέστατα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

21868[/snapback]

Αλεξανδρε δεν καταλαβαινω τι εννοεις :D

Link to comment
Share on other sites

Gin με ρώτησες αν τα πτερύγιά τους είναι εντάξει. Τα ψάράκια που είχα τότε δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Αυτά που έχω τώρα είναι οκ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...