Jump to content

Γεια σας


EGGAS

Recommended Posts

Σας χαιρετώ! Είμαι ο Αιμίλιος 30χρ. απο Λαμία και μόλις έγινα κάτοχος ενός ενυδρείου aquatlantis 115 λίτρων απο τα Champion.

Δεν έχω καμία προϋγούμενη εμπειρία στα ενυδρεία, όμως είναι κάτι που πάντα ήθελα να κάνω. Σας συνχαίρω για την όμορφη κοινότητα σας και ευελπιστώ στην πολύτιμη βοήθεια σας στο ξεκίνημα μου. :blink:

Link to comment
Share on other sites

γεια σου Αιμίλιε!

Πριν αγοράσεις οτιδήποτε άλλο ρώτα και ψάχνε εδώ! Μην πάρεις απλά όσα ψάρια σου αρέσουν από το petshop γιατί το πιθανότερο να είναι ασύμβατα μεταξύ τους. Σιγά σιγά με τη βοήθεια όλων θα ανακαλύψεις ότι το χόμπι έχει μερικούς απλούς κανόνες που αν ακολουθήσεις δεν θα μπλέξεις με αρρώστειες, φάρμακα και στεναχώριες!

Στήσε το ενυδρείο σου από την αρχή καλά, στρώσε το νερό σου, διάλεξε είδος ψαριού και όλα θα πάνε μια χαρά.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους. Το ενυδρείο μου βρίσκεται σε λειτουργία εδω και 3 μήνες και νομίζω πως ήρθε η ώρα να κάνω μία πρώτη παρουσίαση του αν και δεν έχει φτάσει ακόμη στο σημείο που το θέλω.

Εδώ και περίπου 20 ημέρες σύμφωνα με τις μετρήσεις του, έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του Αζώτου. Τα τεστ που χρησιμοποιώ είναι τα χαρτάκια 5 σε 1 της JBL και για την αμμωνία το τεστ της API και το AMMONIA ALERT της Seachem. Οι τιμές που πέρνω σταθερά πλέον είναι:

NO3=25

NO2=0

NH3=0

NH4=0

GH=8

KH=6

pH=7,6

Η μέθοδος στρωσήματος που ακολουθήσα ήταν ζωντανά βακτίρια sera nitrivec με ψάρια μέσα.

Η σύνθεση του είναι η ακόλουθη:

Ψάρια 3 Red eye tetra, 3 balloon Red eye tetra, 10 Guppies τα 5 παραγωγής μου, 4 πλεκόστομα.

Φυτά: Hygrophila polysperma, Limnophila sessiflora, Anubias coffeefolia, Cryptocoryne beckettii και 3 ψεύτικα φυτά τα οποία θέλω να τα βγάλω και αυτά βάζωντας στη θέση τους αληθινά.

Ταϊζω flakes της SERA 1 φορά την ημέρα 6 ημέρες την εβδομάδα όση τροφη μπορούν να φάνε σε 1 λεπτό

και ταμπλέτες για τα πλεκόστομα.

Η θερμοκρασία του είναι στους 26βαθμούς σταθερά, έχει εσωτερικό φίλτρο με μπλε σφουγγάρι και μισό λίτρο sera siporax και υαλοβάμβακα. Επίσης δουλεύει και μία αεραντλία. Ο Φωτισμός του διαρκεί 12 ώρες με χρονοδιακόπτη απο μία κοινή λάμπα φθορίου 18W.

Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω και λίγη αυτοκριτική.

Σας έχει απασχολήσει πάλι το ενυδρείο μου στον τομέα των ασθενειών. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...amp;hl=tiffgraf

Τότε έγραφε η αρραβωνιαστηκιά μου εκεί καθώς λόγω φόρτου εργασίας δεν μπορούσα να ασχοληθώ. Με την ευκαιρία θέλω να σας ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν τότε. Δυστυχώς είχαμε απώλειες έναν πλέκο και 3 Guppies αλλά η ασθένεια ξεπεράστηκε με ανεβασμένη θερμοκρασία και καθημερινές αλλαγές νερού.

Είχα παρασηρθεί και σε συνδιασμό με κάποιες λάθος πληροφορίες απο Pet Shop έβαλα απότομα περισσότερα ψάρια μέσα στη διάρκεια του στρωσήματος και έγινε όλο αυτό. Τώρα έμαθα να σκέφτομαι ποιο ώριμα όταν μπαίνω σε ένα πετ σοπ και πιστεύω να χαρίσω στα ψαράκια μου ευχάριστη διαμονή.

Τα pleco μου ξέρω πως θα μεγαλώσουν γρήγορα και πολύ γι αυτό θα τα δώσω σε ανθρώπους με καταλληλότερες συνθήκες όταν έρθει η ώρα ή θα τους φτιάξω κάτι μεγαλύτερο.

Αυτά για την ώρα ελπίζω να μην κούρασα. Ακολουθούν και μερικές φωτό. Θα δεχτώ με χαρά κάθε συμβουλή και κριτική .

Υ.Γ.1 Πολλά πετσοπ δεν την παλεύουν με τα ενυδρεία :lmao: .

Υ.Γ.2 Μαγική στιγμή όταν γεννιούνται δικά μας ψαράκια. :P

post-15652-1263338029_thumb.jpg

post-15652-1263338066_thumb.jpg

post-15652-1263338116_thumb.jpg

post-15652-1263338144_thumb.jpg

post-15652-1263338167_thumb.jpg

post-15652-1263338373_thumb.jpg

post-15652-1263338417_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καλώς όρισες!!!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...