Jump to content

Συμπεριφορά ψαριών


Recommended Posts

Το ενυδρείο μου 60λίτρα, έχει αρκετά ψαράκια ζωότοκα. Απο πάνω εχω ανοίξει 1 τρύπα με 1 ανεμιστηράκι για τους καλοκαιρινούς μήνες....που τα πήγε αρκετά καλα!

Παρατηρώ τώρα (που είναι κλειστό το ανεμιστηράκι) οτι τα ψάρια μαζεύονται όλα σχεδόν απο κάτω του...σα να θέλουν να δούν μέσα απο τον ανεμιστήρα! Συνοστίζονται...και μαζεύονται όλα εκεί! Αφού βάζω φαγητό απο την άλλη για να φύγουν. Καμια ιδέα?

Link to comment
Share on other sites

Καμία ιδέα? Το φαινόμενο συνεχίζεται. Εβαλα μια πετσέτα για να μη μπαίνει φώς απο πάνω...(που είναι το ανεμιστηράκι) αλλά τίποτα. Είναι πολύ περίεργο να βλέπεις 10 ψαράκια το 1 πάνω στο άλλο σε 1 γωνία. Και το υπόλοιπο ενυδρείο άδειο.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως είναι ελλιπής η οξυγόνωση του νερού; Πόσα ψαράκια φιλοξενείς στο 60λιτρο; Έχεις φυτά; Πόσο ανεβαίνει η θερμοκρασία με κλειστό ανεμιστηράκι; Έχεις ανατάραξη της επιφάνειας από την έξοδο του φίλτρου; Χρησιμοποιείς αεραντλία. Αν δλδ έχεις πολλά ψάρια χωρίς φυτά, υψηλή θερμοκρασία και καμία μέριμνα για οξυγόνωση του νερού, ενδέχεται τα ψαράκια να ανεβαίνουν στην επιφάνεια για να πάρουν οξυγόνο... Τώρα γιατί επιλέγουν να το κάνουν κάτω από την τρύπα του ανεμιστήρα... δε ξέρω... δεν έχω κάποια ανάλογη εμπειρία..

Link to comment
Share on other sites

για βγάλε το καπάκι και παρατήρησε.. μαζεύονται στο ίδιο σημείο ή διασκορπίζονται;

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν το ενυδρείο έχει καινούριο φιλτράκι που παρέχει και οξυγόνο στο νερό. Εχω + αεραντλία ή οποία δεν είναι απαράιτητη, καθώς και μερικά φυτα. Το ανεμιστηράκι τώρα είναι κλειστό μόνιμα (μιας και η θερμοκρασία ελέγχεται απο το θερμοστάτη πλέον). Η τρύπα...δεν είναι τεράστια και καλύπτεται απο το ανεμιστηράκι. Εβαλα και μια πετσέτα και την έκλεισα. Το περίεργο είναι οτι μένουν σε εκείνο το σημείο αλλά όχι μόνο στην επιφάνειά του νερού....λες και έχει μέλι! Βάζω φαγητό στην άλλη άκρη πετάγονται για φαί και γυρίζουν πάλι στο ίδιο σημείο. Πολύ περίεργο. Σήμερα θα ανοίξω το καπάκι να δω. τί θα κάνουν. Μου κάνει όμως τρομερή εντύπωση θα ανεβάσω photo να δείτε.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον πρέπει να βρήκα τί έφταιγε! Διστυχώς ο θερμαντήρας μου έπαψε να λειτουργεί. Αναβε μόνο το λαμπάκι. Παρατήρησα όμως οτι είχε διαρροή ρεύματος (όταν τον ακούμπησα αναμμένο). Μόλις τον έβγαλα, τα ψαράκια άρχισαν να συμπεριφέρονται νορμαλ!! Τα επηρέαζε η διαρροή αυτή. (αφού δε πάθανε ηλεκτροπληξία...)!

Link to comment
Share on other sites

Προσοχή γιατι υπάρχουν ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΑ καταστήματα χωρίς ίχνος after sales support. Η ιστορια με το θερμαντήρα που παραλίγο να "κάψει" τα ψαράκια αλλα και εμένα είναι οτι ενώ το κατάστημα με γνώριζα (εχω αγοράσει πολλά πράγματα απο εκεί και φίλτρο και θερμαντήρα και ψάρια κλπ κλπ.) επειδή δεν είχα φυλλάξει την απόδειξη ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να με εξυπηρετήσει! ΕΛΕΟΣ!! 4 μηνών θερμαντήρας. Αναγνώρισε οτι τον είχα πάρει απο εκεί αλλα ο προμηθευτής...χωρίς απόδειξη ΔΕΝ!!! ΑΝ επερνα ενα άλλο όμως θα μπορούσε σε μια βδομάδα να του πώ χάλασε. Ομως δε θέλω να ξαναπάρω τίποτα απο εκεί. Φυσικά και άλλοι.

Έγινε επεξεργασία - ERMIS
Link to comment
Share on other sites

Δεν παμε καλα ... δηλαδη εσυ πεταξες την αποδειξη ... αυτος φταιει!!! :glare::)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...