Jump to content

Έχουμε χορτοφάγους...?


Recommended Posts

Παιδιά επειδή πιστεύω πως σ' ένα φόρουμ σαν το δικό μας υπάρχουν μέλη με ευαισθησίες, θα ήθελα να συζητήσουμε για το θέμα της χορτοφαγίας και επίσης να δω αν υπάρχουν άτομα που ακολουθούν την εναλλακτική και πιο υγειηνή διατροφή της χορτοφαγίας...

Εγώ είμαι χορτοφάγος εδώ και λίγους μήνες, αλλά προς το παρόν τρώω αυγά και γαλακτοκομικά, δεν είμαι δηλαδή vegan... Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν είμαστε τόσο ενημερωμένοι για τα οφέλη της χορτοφαγίας και νομίζουμε πως είναι διατροφή ανεπαρκής ή ακόμη και επικίνδυνη, ενώ στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Η χορτοφαγία είναι πολύ πιο υγειηνή και αυτό έχει αποδειχτεί μέσα από έρευνες και αν σχεδιαστεί σωστά είναι και πολύ πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Αντιθέτως η κατανάλωση ζωϊκών προϊόντων είναι υπεύθυνη για τα περισσότερα κρούσματα καρκίνου, παχυσαρκίας, καρδιακών προβλημάτων, καθώς και πολλών ασθενειών... Δυστυχώς οι "μύθοι", που ως γνωστόν υπάρχουν στην Ελλάδα, και τα συμφέροντα των κρεατοβιομηχανιών μας κρατούν μακρυά από αυτή τη στάση ζωής... Το ανθρώπινο σώμα δεν είναι φτιαγμένο για να τρέφεται με κρέας όπως λανθασμένα μας κάνουν να πιστεύουμε και υπάρχουν και εμφανή χαρακτηριστικά που το αποδεικνύουν όπως τα δόντια μας που απέχουν πολύ σε σχήμα από τα δόντια των σαρκοφάγων και θα λέγαμε πως μοιάζουν πιο πολύ σ' αυτά των φυτοφάγων που είναι πεπλατυσμένα... Επίσης, ένας σημαντικός παράγοντας που μας στρέφει στη χορτοφαγία είναι η βαναυσότητα με την οποία το κρέας φτάνει στο πιάτο μας και που συχνά δε γνωρίζουμε... Τα ζώα τα οποία τρώμε υποφέρουν καθ' όλη τη διάρκεια της πολύ σύντομης ζωής τους (ένα κοτόπουλο ζει 40 μέρες περίπου από την ώρα που θα γεννηθέι μέχρι την ώρα που θα θανατωθεί) και υποβάλλονται σε τρομερά βασανιστήρια τα οποία δε μπορούμε καν να φανταστούμε. Παρόλ' αυτά στο διαδίκτυο υπάρχει πολύ υλικό και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να παρακολουθήσει κάποια βίντεο σχετικά με την κακοποίηση που υφίστανται τα ζωντανά... Και τα προβλήματα δε σαταματούν εδώ... Αυτό που σχεδόν κανείς μας δεν ξέρει είναι ότι η ζωϊκή παραγωγή έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο και στο περιβάλλον όπως επίσης στις χώρες του τρίτου κόσμου. Το ξέρετε ότι για την παραγωγή 1 κιλού κρέατος απαιτούνται 22000 λίτρα νερού αν υπολογίσουμε το νερό που καταναλώνει το ζώο συν το νερό που ξοδεύουμε για την παραγωγή τεραστίων ποσοτήτων σιτηρών με τα οποία θα τραφεί το ζώο...? Για την παραγωγή όμως ενός κιλού σιταριού με το οποίο θα τρεφόμασταν εμείς χρειάζονται μόλις 220 λίτρα νερό... Πρακτικά το νερό που ξοδεύει έμμεσα ένας κρεατοφάγος με τον τρόπο που ανέφερα παραπάνω είναι περισσότερο από το νερό που θα ξόδευε ένας χορτοφάγος ο οποίος θα άφηνε ανοιχτή τη βρύση του 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες τη βδομάδα...!!! Επίσης για να μπορέσουν να τραφούν όλα αυτά τα ζώα αποψιλώνονται τεράστιες εκτάσεις δασών όπου καλλιεργούνται σιτηρά για να τρέφονται τα ζώα τα οποία σιτηρά φτάνουν για να τραφεί ολόκληρος ο ανθρώπινος πληθυσμός...

Υπάρχουν πολλά που θα μπορούσα να πω, αλλά επειδή η σύνθεση ενός κειμένου το οποίο θα περιλαμβάνει όλα αυτά που έχω στο μυαλό μου θέλει οργάνωση και χρόνο τον οποίο δε διαθέτω, προτίμησα να αναφέρω κάποια ενδεικτικά και μέσα από το διάλογο και τα αντεπιχειρήματα που θα θέσετε οι κρεατοφάγοι θα μπορέσω να αναφέρω κι άλλα στοιχεία σχετικά...

Ανοίγω αυτό το θέμα διότι δεν αντέχω άλλο να νιώθω ότι εξαιτίας της απληστίας μας και της αυξανόμενης επιθυμίας να τρώμε κρέας, δισεκατομμύρια ζώα σφαγιάνονται μα βάρβαρες διαδικασίες κάθε χρόνο. Μην έχοντας λοιπόν άλλο τρόπο να ενημερώσω κάποιους ανθρώπους σχετικά μ' αυτά τα θέματα που μένουν στη σκιά, θεώρησα πως μέσω ενός φόρουμ τόσο μεγάλου μπορώ να ευαισθητοποιήσω ίσως κάποιους και αυτό θα ήταν πολύ ικανοποιητικό για μένα... Κάποια στιγμή, όταν βρω το χρόνο, θα συντάξω το κείμενο που σας είπα, αλλά προς το παρόν πιστεύω πως μπορούμε να ανοίξουμε μία συζήτιση και ίσως να πείσω κάποιους με το υλικό και τα επιχειρήματα που διαθέτω...

Συχνά λέμε "έλα μωρέ, εγώ θα αλλάξω την κατάσταση αν δε φάω κρέας...?"... Παιδιά δε μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια ή να χρησιμοποιούμε δειλές δικαιολογίες για να καθησυχάζουμε τους εαυτούς μας, γιατί κατά βάθος ξέρουμε όλοι με ποιους τρόπους παράγεται η τροφή μας... Κάνοντας τα στραβά μάτια δεν κερδίζουμε τίποτα...

Θα παρακαλούσα να δωθεί κάποια σημασία απ' όσους θα δουν αυτό το θέμα και να μην περαστεί "στο ντούκου" γιατί είναι κάτι πολύ σημαντικό κατά τη γνώμη μου... Θα ήταν καλό να εκφραστούν διάφορα επιχειρήματα διότι αυτή η κατάσταση επηρεάζει τις ζωές όλως μας, το περιβάλλον και κυρίως τις ζωές των ζώων...

Έγινε επεξεργασία - miltosbitoulis2
Link to comment
Share on other sites

Διάβασα το κείμενό σου με προσοχή. Κάποια πράγματα δεν τα ήξερα. Όμως φίλε μου μου φαίνεται πολύ δύσκολο να σταματήσω να τρέφομαι με τον τρόπο που έχω μάθει τόσα χρόνια. Προτιμώ τον χασάπη παρά τα κατεψυγμένα κρέατα μαζικής παραγωγής, ίσως αυτό να μειώνει κάπως την ζήτηση για την παραγωγή που προέρχεται από τις συνθήκες που περιγράφεις.

Όμως αρνούμε να δεχτώ το επιχείρημα για τον καρκίνο.

Μου φαίνεται η λύση είναι να μάθουμε ποιους παραγωγούς να προτιμούμε. Βέβαια ίσως να μην φτάνει αυτή η παραγωγή, αυτό είναι 1 θέμα για το οποίο δεν γνωρίζω πολλά και απλά υποθέτω. Το να μάθουμε στα παιδιά μας να τρέφονται σωστά και από τις σωστές πηγές το δέχομαι. Το να γίνουμε όλοι χορτοφάγοι όμως είναι δύσκολο, ίσως και ανεπιθύμητο.

Σκέψου φίλε μου να γίνουμε όλοι χορτοφάγοι αύριο.

1. Οι μονάδες παραγωγής κρέατος θα κλείσουν.

2. Θα υπάρχει υπερβολική ζήτηση λαχανικών, οπότε θα ανοίξουν αντίστοιχες

3. Θα πέφτουν τα αντίστοιχα λιπάσματα και χημικά για μεγάλη παραγωγή

4. Θα έχουμε πάλι κρούσματα καρκίνων κλπ κλπ

5. Θα αυξηθεί πολύ ο πληθυσμός των ζώων που τρώμε τώρα

6. Αυτά με τη σειρά τους θα πρέπει να τρέφονται, οπότε θα βόσκουν ακόμη μεγαλύτερες εκτάσεις

7. Η χλωρίδα συνεπώς θα μειωθεί, άρα και η πανίδα μικρότερων ζώων που κατοικούν σε αυτή

8..... δεν συνεχίζω, η διαταραχή της τροφικής αλυσίδας είναι προφανής.

Δεν λέω να σταματήσουν οι χορτοφάγοι να είναι χορτοφάγοι, αλλά η λύση δεν είναι να γίνουμε όλοι χορτοφάγοι, αλλά να τρώμε ποσότητες αντίστοιχες με τις υπάρχουσες και από τα 2. Μήπως τελικά αυτή είναι η λύση; Παν μέτρον άριστον; Αυτές είναι μερικές σκέψεις που μου ήρθαν τώρα. Με κάθε σεβασμό στις επιλογές όλων μας και διάθεση για φιλική κουβεντούλα τα έγραψα όλα! :blink:

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου miltosbitoulis2.......

Ο φιλος akkornteon με καλυψε απολυτα..... εδωσε με καλυτερο τροπο την απαντηση που θα εδινα κι εγω... :blink:

Βεβαια, καλο ειναι να τα μαθαινουμε και αυτα!!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε τα ζώα υπήρχαν πολύ πριν από τον άνθρωπο σ' αυτή τη γη. Γιατί ποτέ δεν χάλασε η ισορροπία...? Η φύση έχει προβλέψει τα πάντα... Τα σαρκοφάγα ζώα υπάρχουν για να διατηρούν τον αριθμό των φυτοφάγων ζώων σε μια ισορροπία... Αν γινόμασταν όλοι χορτοφάγοι όπως λες, τα ζώα θα επέστρεφαν στη φύση και δε θα πολλαπλασιάζονταν με τους ίδιους ρυθμούς όπως πολλαπλασιάζονται στα εκτροφεία που τα πιέζουν να γεννούν συνέχεια... Κάποια επίσης θα φαγώνονταν από σαρκοφάγα ζώα όπως συνέβαινε πάντα στη φύση πριν ο άνθρωπος αρχίσει να την καταστρέφει.

Οι μόνοι που έχουν φέρει ανισορροπία στη φύση είμαστε εμείς οι άνθρωποι. Τα ζώα όπως φέρονταν πριν χιλιάδες χρόνια, έτσι φέρονται και τώρα.

Όσο γι' αυτό με τον καρκίνο, όντως ισχύει και έχει αποδειχτεί. Οι φυτοφάγοι άνθρωποι παρουσιάζουν πολλά λιγότερα κρούσματα καρκίνου εξαιτίας της διατροφής τους

" Οι χορτοφάγοι έχουν χαμηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας, στεφανιαίας νόσου της καρδιάς, υψηλής πίεσης αίματος, διαταραχών του εντέρου, καρκίνων, και πέτρας στη χολή. Τα επίπεδα χοληστερίνης τείνουν να είναι χαμηλότερα στους χορτοφάγους. " Βρετανικός Ιατρικός Σύλλογος (British Medical Association)

" Η κατάλληλα σχεδιασμένη χορτοφαγική (vegetarian) και η ολικά χορτοφαγική (vegan) διατροφή ικανοποιεί τις ανάγκες των νηπίων, των παιδιών και των εφήβων σε θρεπτικά συστατικά και προάγει την κανονική ανάπτυξη." Ένωση Διατροφολόγων των ΗΠΑ (The American Dietetic Association)

" Οι χορτοφάγοι έχουν επιδείξει χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών ασθενειών, χαμηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας, και μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από τους κρεατοφάγους. " Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο (The World Cancer Research Fund)

Link to comment
Share on other sites

Κάποτε είχα διαβάσει ένα σχετικό άρθρο και το είχα ψάξει κάπως το θέμα! Η αλήθεια είναι πως ο άνθρωπος είναι μεν παμφάγο ζώο, αλλά ένας άνθρωπος μπορεί να ζήσει κανονικότα τρώγοντας ΜΟΝΟ λαχανικά, φρούτα και ψαρικά, ενώ κάποιος που θα τρώει ΜΟΝΟ κρεατικά θα αποκτήσει πολλά προβλήματα.

Είμαι από τους ανθρώπους που το λευκό ή το κόκκινο κρέας βρίσκεται καθημερινά στη διατροφή του! Ταυτόχρονα όμως είμαι και τρελός σαλατοφάγος! Χωρίς σαλάτα δεν μπορώ να κάτσω σε τραπέζι και ενώ υπάρχει περίπτωση να αφήσω φαΐ στο πιάτο, σπάνια θα μείνει σαλάτα στη πιατέλα.

Για τα κρέατα όλοι λίγο πολλοί ξέρουμε από που προέρχονται, άσχετα αν εθελοτυφλούμε πολλές φορές. Αυτό που δεν ξέρει ο πολλής κόσμος είναι το τί λαχανικά και φρούτα τρώμε. Το 99% των λαχανικών και των φρούτων αποτελούν υβρίδια τα οποία δεν αναπαράγονται (για να χρησιμοποιήσω και γνωστούς σε 'μας όρους :blink: ). Με άλλα λόγια οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε γνωρίσει την αληθινή γεύση της ντομάτα, του αγγουριού, του καρότου, του καρπουζιού κ.ο.κ.! Το πόσο καλό ή κακό είναι να τρώμε υβριδικά λαχανικά και φρούτα δεν το ξέρω, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι σίγουρα δεν είναι το ίδιο θρεπτικά!

Μπορώ να αναλύσω πολλά πράγματα πάνω σε αυτό, αλλά δεν έχει άμεσο νόημα. Στο κάτω κάτω θεωρώ την χορτοφαγία το ίδιο απαράδεκτη με την ζωοφαγία καθώς και τις διαδικασίες που φτάνουν τα μεν και τα δε στα πιάτα μας (στις περισσότερες των περιπτώσεων).

Πιστεύω πως το όνειρο όλων μας θα ήταν να είμασταν σε μία φάρμα και να γευόμαστε τους πραγματικούς καρπούς των κόπων μας είτε αυτοί είναι λαχανικά, είτε φρούτα, είτε κρεατικά!

Έγινε επεξεργασία - stormtrooper
Link to comment
Share on other sites

Μια ερωτηση στον καθε ενα σας:

Ποιος μπορει να αποδειξει οτι τα ζωα ηταν στη γη πριν τον ανθρωπο?

Μην κεχνας οτι και ο ανθρωπος ηταν ζωο και εχει ακομα τα ζωοδη ενστικτα...

Ποιος ειπε οτι το να τρως ψαρι, δλδ οχι κρεας, σε κανει αυτο ματα χοτοφαγο??

Επισης... οπως λεει και ο φιλος μας... μππορουμε να ζησουμε χωρις κρεας, αλλα δε μπορουμε χωρις γαλα!! :blink:

Link to comment
Share on other sites

Κάποτε είχα διαβάσει ένα σχετικό άρθρο και το είχα ψάξει κάπως το θέμα! Η αλήθεια είναι πως ο άνθρωπος είναι μεν παμφάγο ζώο, αλλά ένας άνθρωπος μπορεί να ζήσει κανονικότα τρώγοντας ΜΟΝΟ λαχανικά, φρούτα και ψαρικά, ενώ κάποιος που θα τρώει ΜΟΝΟ κρεατικά θα αποκτήσει πολλά προβλήματα.

Είμαι από τους ανθρώπους που το λευκό ή το κόκκινο κρέας βρίσκεται καθημερινά στη διατροφή του! Ταυτόχρονα όμως είμαι και τρελός σαλατοφάγος! Χωρίς σαλάτα δεν μπορώ να κάτσω σε τραπέζι και ενώ υπάρχει περίπτωση να αφήσω φαΐ στο πιάτο, σπάνια θα μείνει σαλάτα στη πιατέλα.

Για τα κρέατα όλοι λίγο πολλοί ξέρουμε από που προέρχονται, άσχετα αν εθελοτυφλούμε πολλές φορές. Αυτό που δεν ξέρει ο πολλής κόσμος είναι το τί λαχανικά και φρούτα τρώμε. Το 99% των λαχανικών και των φρούτων αποτελούν υβρίδια τα οποία δεν αναπαράγονται (για να χρησιμοποιήσω και γνωστούς σε 'μας όρους ;) ). Με άλλα λόγια οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε γνωρίσει την αληθινή γεύση της ντομάτα, του αγγουριού, του καρότου, του καρπουζιού κ.ο.κ.! Το πόσο καλό ή κακό είναι να τρώμε υβριδικά λαχανικά και φρούτα δεν το ξέρω, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι σίγουρα δεν είναι το ίδιο θρεπτικά!

Μπορώ να αναλύσω πολλά πράγματα πάνω σε αυτό, αλλά δεν έχει άμεσο νόημα. Στο κάτω κάτω θεωρώ την χορτοφαγία το ίδιο απαράδεκτη με την ζωοφαγία καθώς και τις διαδικασίες που φτάνουν τα μεν και τα δε στα πιάτα μας (στις περισσότερες των περιπτώσεων).

Πιστεύω πως το όνειρο όλων μας θα ήταν να είμασταν σε μία φάρμα και να γευόμαστε τους πραγματικούς καρπούς των κόπων μας είτε αυτοί είναι λαχανικά, είτε φρούτα, είτε κρεατικά!

Τι εννοείς όταν λες πως είναι απαράδεκτο το να τρως λαχανικά...? Όσον αφορά την ποιότητα σίγουρα για χάρη του κέρδους υπάρχει κι εδώ παραποίηση της φύσης (ορμόνες κτλ), αλλά μην ξεχνάμε πως υπάρχει και η λύση των βιολογικών ή του να παράγουμε κάποια λαχανικά μόνοι μας στον κήπο (αν έχουμε) ανάλογα με την εποχή...

Μια ερωτηση στον καθε ενα σας:

Ποιος μπορει να αποδειξει οτι τα ζωα ηταν στη γη πριν τον ανθρωπο?

Μην κεχνας οτι και ο ανθρωπος ηταν ζωο και εχει ακομα τα ζωοδη ενστικτα...

Ποιος ειπε οτι το να τρως ψαρι, δλδ οχι κρεας, σε κανει αυτο ματα χοτοφαγο??

Επισης... οπως λεει και ο φιλος μας... μππορουμε να ζησουμε χωρις κρεας, αλλα δε μπορουμε χωρις γαλα!! :blink:

Φίλε το είπες και μόνος σου. Ο άνθρωπος κάποτε είχε χαρακτηριστικά που θύμιζαν περισσότερο ζώο. Δεν είμασταν πάντα άνθρωποι όπως ορίζουμε σήμερα τους ανθρώπους... Δηλαδή αν αποδειχθεί ότι ο πρώτος μας πρόγονος ήταν κάποιο βακτήριο, εκείνο το βακτήριο που υπήρχε κάποτε θα το θεωρούσαμε άνθρωπο...? Όχι φυσικά... Τα ζώα υπάρχουν αποδεδειγμένα πολύ πριν από τον άνθρωπο και τα αρχαιολογικά ευρήματα το δείχνουν ξεκάθαρα. Οι δεινόσαυροι για παράδειγμα έζησαν εκατομμύρια χρόνια πριν, ενώ ο άνθρωπος υπάρχει εδώ και κάτι εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια αν δεν κάνω λάθος... Επίσης δεν είπα ότι οι χορτοφάγοι τρώνε ψάρι. Οι vegan μάλιστα δεν χρησιμοποιούν κανένα προϊόν που προήλθε από ζώα, ούτε καν το μέλι. Τέλος, το γάλα είναι άλλος ένας μύθος που υπάρχει... Υπάρχουν τροφές με περιεκτικότητα σε ασβέστιο ίδια ή και μεγαλύτερη από του γάλακτος και χωρίς τα αρνητικά που έχει όπως τα λιπαρά... Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα αμύγδαλα, το σουσάμι και άλλοι τέτοιοι καρποί... Οι vegan πχ πίνουν γάλα αμυγδάλου ή άλλων καρπών το οποίο παρασκυάζουν μόνοι τους από αμύγδαλα και νερό και το οποίο έχει ακόμη περισσότερο ασβέστιο, σίδηρο κτλ απ' ότι τα ξερά αμύγδαλα....

Γενικά φίλε η χορτοφαγική διατροφή όπως είπα και πιο πάνω δεν στερείται κανενός θρεπτικού συστατικού αν υπάρχει κατάλληλος σχεδιασμός... Άσε που με το να μπεις στη διαδικασία να ψάξεις μόνος σου τις πληροφορίες κτλ που χρειάζεσαι γίνεσαι ο ίδιος ένας άτυπος διατροφολόγος του εαυτού σου...!!!

Link to comment
Share on other sites

θα επιμείνω σε 3 θέματα:

1. Καρκίνος: λίγο πολύ όλοι το έχουμε ζήσει είτε σε οικογένεια είτε σε κοντινούς μας φίλους. Επειδή είναι ευαίσθητο θέμα καλύτερα να μην χρησιμοποιείται ως επιχείρημα. Συγγνώμη αλλά εμένα μου κακοφαίνεται. Αν δεν συμμερίζεται κανένας άλλος την άποψή μου πάω πάσο, αλλά τουλάχιστον αν δεν δω ένα link που να λέει καθαρά κάτι τέτοιο εγώ δεν το λαμβάνω ως επιχείρημα.

Φίλε μου milto αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο κάνε ένα κόπο και δώσε ένα link με αποτελέσματα μιας τέτοιας έρευνας που να το δηλώνουν καθαρά. Το ότι η οργάνωση αυτή δήλωσε ότι έχουν μεγαλύρερο προσδόκιμο μ.ο. ζωής δεν μου λέει κάτι. Δεν αναφέρεται στον καρκίνο.

2. Θα ήθελα να ακούσω την άποψή σας για την αυξημένη ζήτηση λαχανικών που θα προκύψει. Πιστεύω ότι αν γινόταν κάτι τέτοιο θα φτάναμε στο άλλο άκρο. Θα ήταν πιο υγιεινό και λιγότερο βλαβερό να τρως κρέας λόγω των τοξινών που θα είχαν τα λαχανικά μας!

3. Όπως σε 1 ενυδρείο που προσομοιάζει κάποιον βιότοπο και έχει τα σωστά λίτρα παρατηρούμε την κανονική συμπεριφορά των ψαριών μας, ενώ σε ένα μη λιγότερα λίτρα ή κρυψώνες γίνονται επιθετικά έτσι και στη γη. Αν η γη ήταν σε εκείνη την κατάσταση στην οποία "προγραμματίστηκαν" να ζουν τα ζώα που τρώμε θα μπορούσε να υπάρξει μια ισορροπία μεταξύ τους όπως τότε. Τώρα όμως;

επισημαίνω ότι κάνουμε διάλογο, αν είναι αυστηρό το στυλ του μηνύματος είναι λόγω οργάνωσης σκέψεων! Αλλιώς με παίρνει η μπάλα και θα γράφω μέχρι αύριο! :blink: Όλα τα παραπάνω και όσα ακολουθήσουν είναι με σεβασμό στις επιλογές μας και εκτίμηση στον φίλο milto που με την πρωτοβουλία του μαθαίνουμε και έναν άλλο τρόπο σκέψης. ;):(

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοείς όταν λες πως είναι απαράδεκτο το να τρως λαχανικά...?

ΤΗΛΕΦΩΣ έχεις δει??? :blink: Επειδή τυχαίνει να έχω δει αλλά και να έχω οικογενειακό φίλο μέσα στο κανάλι (ο οποίος είναι χορτοφάγος ιδεολόγος κλπ) μπορώ να πω πως η "κουλτούρα" αυτών των ανθρώπων είναι γελοία. Και δεν το λέω αυτό επειδή είναι χορτοφάγοι, αλλά, όπως συμβαίνει παντού, τα άκρα δεν οδηγούν σε "σωστά" μονοπάτια.

Στην τελική αν δεν πας στη ταβέρνα να "χτυπήσεις" 2 κιλά παϊδάκια και μισό μέτρο κοκορέτσι μία φορά το μήνα ή το δίμηνο, τί να την κάνεις τη ζωή??? ;)

Link to comment
Share on other sites

Να πω ότι παν μέτρων άριστον , πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία στην διατροφή μας το να τρώμε μόνο λαχανικά η μόνο κρέας από μόνο του ακούγετε ανθυγιεινό.Επίσης να πω ότι το να κάνεις μόνο χορτοφαγική διατροφή δεν το θεωρώ σωστό γιατί μπορεί να βρίσκουμε σχεδόν τα πάντα από μια τέτοια διατροφή , π.χ δεν μπορούμε να πάρουμε τις ζωικές πρωτεΐνες που μας δίνει το κρέας(εκτός από την σόγια)βιταμίνη Β12 ετκός αν τρώμε γαλακτοκομικά προϊόντα.Συμπέρασμα ένας Χορτοφάγος πρέπει να καταφύγει σε διάφορα συμπληρώματα, και από την στιγμή που κάτι θέλει συμπλήρωμα δεν λειτουργεί σωστά.

Τέλος δεν συνιστάται για ανθρώπους του αθλητισμού.

Πάντα άποψή μου έτσι .

Link to comment
Share on other sites

H τελεια διατροφη για εμας του Ελληνες, και οχι μονο, ειναι η μεσογειακη διατροφη, που πολλες φορες ξεχναμε να την τηρουμε..

Οσο για τα βιολογικα και αυτα τα φοβαμαι, το λεω εγω που εχω στο μπαλκονι τοματιες, οι οποιες τρωνε του κοσμου το καυσαεριο... :blink:

Link to comment
Share on other sites

αν και με σπασμενο χερι θα απαντησω σαν γεωπονος...

Παιδιά επειδή πιστεύω πως σ' ένα φόρουμ σαν το δικό μας υπάρχουν μέλη με ευαισθησίες, θα ήθελα να συζητήσουμε για το θέμα της χορτοφαγίας και επίσης να δω αν υπάρχουν άτομα που ακολουθούν την εναλλακτική και πιο υγειηνή διατροφή της χορτοφαγίας...

Εγώ είμαι χορτοφάγος εδώ και λίγους μήνες, αλλά προς το παρόν τρώω αυγά και γαλακτοκομικά, δεν είμαι δηλαδή vegan... Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν είμαστε τόσο ενημερωμένοι για τα οφέλη της χορτοφαγίας και νομίζουμε πως είναι διατροφή ανεπαρκής ή ακόμη και επικίνδυνη, ενώ στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.Η χορτοφαγία είναι πολύ πιο υγειηνή και αυτό έχει αποδειχτεί μέσα από έρευνες και αν σχεδιαστεί σωστά είναι και πολύ πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.-προσληψη πρωτεινων και των απαρετιτων αμινωξεων (τα 20 που δεν μπορει να συνθεσει το ανθρωπηνο σωμα) γινετε ΜΟΝΟ απο τροφες ζωικης προελευσης και απο το κρεας Αντιθέτως η κατανάλωση ζωϊκών προϊόντων είναι υπεύθυνη για τα περισσότερα κρούσματα καρκίνου, παχυσαρκίας, καρδιακών προβλημάτων, καθώς και πολλών ασθενειών...-μονο οταν γινετε αλογιστα,και σε συνδιασμο με παντελη ελλειψει φυτηκων τροφων Δυστυχώς οι "μύθοι", που ως γνωστόν υπάρχουν στην Ελλάδα, και τα συμφέροντα των κρεατοβιομηχανιών μας κρατούν μακρυά από αυτή τη στάση ζωής... Το ανθρώπινο σώμα δεν είναι φτιαγμένο για να τρέφεται με κρέας όπως λανθασμένα μας κάνουν να πιστεύουμε και υπάρχουν και εμφανή χαρακτηριστικά που το αποδεικνύουν όπως τα δόντια μας που απέχουν πολύ σε σχήμα από τα δόντια των σαρκοφάγων και θα λέγαμε πως μοιάζουν πιο πολύ σ' αυτά των φυτοφάγων που είναι πεπλατυσμένα...-αν παρατηρισεις ποτε την ανω σιαγονα των μυρικαστηκων (βοοειδη και αμνοεριφια)θα παρατηρισεις την παντελη ελειψη δοντιων κοπτυρων...αυτο σημαινει οτι τα μυρηκαστικα απο την μεση των πανω δοντιων(προγομφιοι) και μετα εχουν δοντια (δηλαδη εχουν μονο προγομφιους και γομφιους) ενω στην θεση των κοπτηρων εχουν απλα ουλα...επεισης ενα αλλο καθαρα φυτοφαγο ζωο,το αλογο και ειδικοτερα το αρσενικο(επιβητωρας),εχει εχει δυο μεγαλους κυνοδοντες...αρα τα δοντια μας μοιαζουν με αυτα των παμφαγων ζωωο,βλεπε οδοντοστοιχεια χοιρου,που τρωει και σαρκα και χλοριδα Επίσης, ένας σημαντικός παράγοντας που μας στρέφει στη χορτοφαγία είναι η βαναυσότητα με την οποία το κρέας φτάνει στο πιάτο μας και που συχνά δε γνωρίζουμε...-σε ολα τα σφαγεια,που ως γνωστων ειναι κρατικα (τα ιδιωτηκα απαγορευοντε),υπαρχουν κανονες θανατωσεις των ζωων με ανεσθησια (στα γουρουνια και στα αμνοεριφια με ηλεκτροσοκ,στο βοοειδη με σφαιρα εγκεφαλικης παραλισης,και στα ψαρια με ενεση),και μετα ερχετε η σφαγη τους (αφαιμαξη με τομη ειτε στην καρδια ειτε στην σφαγιτιδα φλεβα) Τα ζώα τα οποία τρώμε υποφέρουν καθ' όλη τη διάρκεια της πολύ σύντομης ζωής τους (ένα κοτόπουλο ζει 40 μέρες περίπου από την ώρα που θα γεννηθέι μέχρι την ώρα που θα θανατωθεί) και υποβάλλονται σε τρομερά βασανιστήρια τα οποία δε μπορούμε καν να φανταστούμε.-παντα και θα υπαρχουν καποιοι παραστρατες τον κανονων Παρόλ' αυτά στο διαδίκτυο υπάρχει πολύ υλικό και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να παρακολουθήσει κάποια βίντεο σχετικά με την κακοποίηση που υφίστανται τα ζωντανά... Και τα προβλήματα δε σαταματούν εδώ... Αυτό που σχεδόν κανείς μας δεν ξέρει είναι ότι η ζωϊκή παραγωγή έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο και στο περιβάλλον όπως επίσης στις χώρες του τρίτου κόσμου. Το ξέρετε ότι για την παραγωγή 1 κιλού κρέατος απαιτούνται 22000 λίτρα νερού αν υπολογίσουμε το νερό που καταναλώνει το ζώο συν το νερό που ξοδεύουμε για την παραγωγή τεραστίων ποσοτήτων σιτηρών με τα οποία θα τραφεί το ζώο...? Για την παραγωγή όμως ενός κιλού σιταριού με το οποίο θα τρεφόμασταν εμείς χρειάζονται μόλις 220 λίτρα νερό... Πρακτικά το νερό που ξοδεύει έμμεσα ένας κρεατοφάγος με τον τρόπο που ανέφερα παραπάνω είναι περισσότερο από το νερό που θα ξόδευε ένας χορτοφάγος ο οποίος θα άφηνε ανοιχτή τη βρύση του 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες τη βδομάδα...!!! Επίσης για να μπορέσουν να τραφούν όλα αυτά τα ζώα αποψιλώνονται τεράστιες εκτάσεις δασών όπου καλλιεργούνται σιτηρά για να τρέφονται τα ζώα τα οποία σιτηρά φτάνουν για να τραφεί ολόκληρος ο ανθρώπινος πληθυσμός...

Υπάρχουν πολλά που θα μπορούσα να πω, αλλά επειδή η σύνθεση ενός κειμένου το οποίο θα περιλαμβάνει όλα αυτά που έχω στο μυαλό μου θέλει οργάνωση και χρόνο τον οποίο δε διαθέτω, προτίμησα να αναφέρω κάποια ενδεικτικά και μέσα από το διάλογο και τα αντεπιχειρήματα που θα θέσετε οι κρεατοφάγοι θα μπορέσω να αναφέρω κι άλλα στοιχεία σχετικά...-και εγω θα μπορουσα να σου αναθεφω παρα πολλα απο τα οφελει που εχεις απο την καταναλωση κρεατος (παντα με μετρο),αλλα με ποναει το σπασημο μου,και ειναι αδυνατο να σου παραθεσω σε ενα κειμενο την διατροφυκη αξια ολλων των τροφων...

Ανοίγω αυτό το θέμα διότι δεν αντέχω άλλο να νιώθω ότι εξαιτίας της απληστίας μας και της αυξανόμενης επιθυμίας να τρώμε κρέας, δισεκατομμύρια ζώα σφαγιάνονται μα βάρβαρες διαδικασίες κάθε χρόνο. Μην έχοντας λοιπόν άλλο τρόπο να ενημερώσω κάποιους ανθρώπους σχετικά μ' αυτά τα θέματα που μένουν στη σκιά, θεώρησα πως μέσω ενός φόρουμ τόσο μεγάλου μπορώ να ευαισθητοποιήσω ίσως κάποιους και αυτό θα ήταν πολύ ικανοποιητικό για μένα... Κάποια στιγμή, όταν βρω το χρόνο, θα συντάξω το κείμενο που σας είπα, αλλά προς το παρόν πιστεύω πως μπορούμε να ανοίξουμε μία συζήτιση και ίσως να πείσω κάποιους με το υλικό και τα επιχειρήματα που διαθέτω...

Συχνά λέμε "έλα μωρέ, εγώ θα αλλάξω την κατάσταση αν δε φάω κρέας...?"... Παιδιά δε μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια ή να χρησιμοποιούμε δειλές δικαιολογίες για να καθησυχάζουμε τους εαυτούς μας, γιατί κατά βάθος ξέρουμε όλοι με ποιους τρόπους παράγεται η τροφή μας... Κάνοντας τα στραβά μάτια δεν κερδίζουμε τίποτα...

Θα παρακαλούσα να δωθεί κάποια σημασία απ' όσους θα δουν αυτό το θέμα και να μην περαστεί "στο ντούκου" γιατί είναι κάτι πολύ σημαντικό κατά τη γνώμη μου... Θα ήταν καλό να εκφραστούν διάφορα επιχειρήματα διότι αυτή η κατάσταση επηρεάζει τις ζωές όλως μας, το περιβάλλον και κυρίως τις ζωές των ζώων...

α και μην ξεχασω...ειμαι χορτοφαγος..... αφου οι τροφες που καταναλωνω εχουν σαν βαση παραγωγης τους τα φυτα(η αγελαδα και το αρνακι και το κατσικακι τρωνε φυτα...)ειναι σαν να τρωω φυτα...αρα ειμαι χορτοφαγος

Έγινε επεξεργασία - Mr_Zoo
Link to comment
Share on other sites

Mην ξεχνατε οτι το κλικ στην εξελιξη του ανθρωπου απο τον προγονο του πιθηκου,εγινε οταν ο κοινος αυτος προγονος αρχισε να τρωει κρεας.Κατι που εδωσε την απαραιτητη ενεργεια για την αναπτυξη ενος εγγεφαλου,που ειχε τη δυνατοτητα να εξελιχθει,αλλα εμενε πισω λογω συνθηκων.

Και εγω ειμαι υπερ του μετρου.Το να μην τρως γαλα ενω εισαι φτιαγμενος απο τη φυση να ζεις,ως θηλαστικο, μονο με γαλα και τιποτα αλλο,και το να μην τρως μελι επειδη προερχεται απο μελισες (ουσιαστικα οι μελισες κανουν μονο τη ζημωση των φυτικων ζακχαρων),ειναι θεωρω υπερβολη χωρις βαση.

Το να τρως υπερβολικο κρεας (σε συχνοτητα)απο την αλλη,κανει κακο.Κατι που δεν συμβαινει με την αποκλειστικη καταναλωση (εστω και υπερβολικη) βρωσιμων (γιατι η φυση εχει τα πιο επικινδυνα δηλητηρια)φυτικων προιοντων.

Οπως και να εχει αυτη ειναι η γνωμη μου και θεωρω σεβαστη και καθε αλλη γνωμη που δεν προσβαλει την επιστημη ή αμεσα εμενα. :blink:

Link to comment
Share on other sites

" Τα επίπεδα χοληστερίνης τείνουν να είναι χαμηλότερα στους χορτοφάγους. " Βρετανικός Ιατρικός Σύλλογος (British Medical Association)

" Η κατάλληλα σχεδιασμένη χορτοφαγική (vegetarian) και η ολικά χορτοφαγική (vegan) διατροφή ικανοποιεί τις ανάγκες των νηπίων, των παιδιών και των εφήβων σε θρεπτικά συστατικά και προάγει την κανονική ανάπτυξη." Ένωση Διατροφολόγων των ΗΠΑ (The American Dietetic Association)

Καλέ μου φίλε. Έχω ασχοληθεί πάρα πολύ με αυτά τα θέματα και έχω κάνει στο παρελθόν επί 3 χρόνια ημιχορτοφαγική διατροφή ( δηλ. από ότι θα κατάλαβες κατανάλωνα αυγά και γάλα).

Και έπειτα κατά διαστήματα εώς το πολύ 6μηνο. Αυτό το έκανα για λόγους απλά ψυχολογικούς. Όποτε συνέδετα το κομμάτι του κρέατος με τη μορφή ολόκληρου του ζώου, ( συγνώμη για την έκφραση), μου έρχονταν έμετος.

Ένοιωθα τύψεις και δεν μπορούσα να το φάω. Αγαπάω πάρα πολύ τα ζώα και αυτός πιστεύω είναι ο λόγος.

Βέβαια έπειτα ενημερώθηκα τι τραβάνε όχι μόνο όταν προορίζονται για σφαγή, αλλά και όταν τα εκμεταλλεύονται για παραγωγή και λήψη γάλακτος, αυγών.

Ακόμη δεν μπορώ να φάω ολόκληρο ζώο, παρά μόνο τεμαχισμένο.

Παρ' όλα αυτά και παρ' όλο που προωθώ οργανώσεις κατά της βίας των ζώων, ειδικά στα τσίρκο, θα διαφωνήσω στα όσα γράφεις πιο πάνω, γιατί απλά δεν ισχύουν επιστημονικώς και είναι παραπλάνηση του κόσμου.

Κατ' αρχήν αν η χοληστερίνη οφείλεται μόνο στις διατροφικές συνήθειες του ατόμου, ναι θα κατέβει με την σωστή διατροφή. Όταν είναι ομως εκ΄γενετής ανεβασμένα τα επίπεδα, τότε δεν κατεβαίνει. Επίσης είναι μέγα μύθος ότι ο σίδηρος που θα πάρουμε από τα φυτά θα είναι περισσότερος, γιατί δεν είναι ίδια η απορρόφηση σε σχέση με τον ζωικό σίδηρο. Μπορεί κάποια φυτικά προϊόντα να 'εχουν περισσότερο ανά 100 γρ., αλλά θα απορροφηθεί πολύ λιγότερος από ότι αν φάμε την ίδια ποσότητα κρέατος.Αρκεί με το κρέας να φάμε και τροφές με πολύ περιεκτικότητα σε βιταμίνη C ( αλλά και φολικό οξύ), για να απορροφηθεί σωστά. Δηλ. το καλύτερο είναι λαχανικά με σκούρο πράσινο φύλλωμα. Πχ. μπρόκολο, σπανάκι, τα εξωτερικά σκούρα φύλλα του μαρουλιού που όλοι δυστυχώς πετάνε.......

Και αυτά τα λέω και από προσωπική μου πείρα, αλλά και ως γνώστης των πραγμάτων εκ΄των έσω.

ΥΓ. Μην μπερδέψεις την τιμή του σιδήρου που θα δεις ότι έχεις κάνοντας εξετάσεις -όταν τρως λαχανικά- και νομίζεις ότι έχει αποθηκευτεί στον οργανισμό σου. Μέτρα την φερριτίνη σου ( που είναι οι αποθήκες του σιδήρου που έχεις) και θα δεις ότι όσο πάει θα μειώνεται με την χορτοφαγική διατροφή.

Έγινε επεξεργασία - kaeir
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους... Συγγνώμη που δεν απάντησα πιο πριν αλλά χθες δε μπήκα καθόλου. Λοιπόν για να μην απαντάω στον καθένα ξεχωριστά, παραθέτω ένα λινκ που βρήκα πρόχειρο που είναι σύντομο και δε θα σας κουράσει... Είναι από την ιστοσελίδα της Αμερικανικής Διαιτητικής Ένωσης που είναι η μεγαλύτερη ένωση που ασχολείται με τη διατροφή στον κόσμο...

http://www.eatright.org/cps/rde/xchg/ada/h...33_ENU_HTML.htm

Link to comment
Share on other sites

α και μην ξεχασω...ειμαι χορτοφαγος..... αφου οι τροφες που καταναλωνω εχουν σαν βαση παραγωγης τους τα φυτα(η αγελαδα και το αρνακι και το κατσικακι τρωνε φυτα...)ειναι σαν να τρωω φυτα...αρα ειμαι χορτοφαγος

Φίλε δε χρειάζεται να γίνεσαι κυνικός... Με όλο το σεβασμο κιόλας...

Επίσης θα με ενδιέφερε να ακούσω κάποια από τα οφέλη του κρέατος..., όταν βέβαια "ξεπονέσει" το χέρι σου...

Κι ένα βίντεο που δείχνει κάποια παραδείγματα από την όμορφη αντιμετώπιση των ζώων... Αυτό το τραγούδι το έγραψε ο τραγουδιστής ενός συγκροτήματος που λέγεται goldfinger εκ μέρους των ζώων και αυτό είναι θα λέγαμε το video clip του τραγουδιού...

http://www.youtube.com/watch?v=8zVL9lDW7RE...feature=related

Έχω δει και πολύ χειρότερες εικόνες από αυτές όπως επίσης έχω ακούσει πολύ χειρότερες πρακτικές... Η βιολόγος μας για παράδειγμα μου είπε πως σε κάποια πτηνοτροφεία στην Αμερική κόβουν τα πόδια από τις κότες, αφενός γιατί δεν τα χρειάζονται εφόσον δεν υπάρχει μέρος να κινηθούν, αφετέρου για να μην καταναλώνουν ενέργεια μέσω της ανάπτυξης των ιστών των ποδιών και να πηγαίνει όλη στο σώμα ώστε να παίρνουν βάρος πιο γρήγορα... Αυτό το βίντεο είναι κάτι το ενδεικτικό...

Link to comment
Share on other sites

σε ολα τα σφαγεια,που ως γνωστων ειναι κρατικα (τα ιδιωτηκα απαγορευοντε)

Αυτο ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ λαθος.

Υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Ιδιωτικα Σφαγεια...

Link to comment
Share on other sites

Τα ζώα υπάρχουν αποδεδειγμένα πολύ πριν από τον άνθρωπο και τα αρχαιολογικά ευρήματα το δείχνουν ξεκάθαρα. Οι δεινόσαυροι για παράδειγμα έζησαν εκατομμύρια χρόνια πριν, ενώ ο άνθρωπος υπάρχει εδώ και κάτι εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια αν δεν κάνω λάθος...

Εγώ δεν θα ασχοληθώ με το αν είναι σωστό να τρώμε μόνο χόρτα ή ΚΑΙ κρέας.

Αλλά δεν μπορώ να βλέπω να γράφονται πράγματα χωρίς καμία βάση και επιστημονική εξήγηση.

Γιαυτό θα πω ότι ο homo erectus υπάρχει στην Γη πάνω από 1,5 εκατομμύρια χρόνια.

Και για να πω και κάτι με τα δόντια που αναφέρθηκε παραπάνω (ως επιχείρημα της χορτοφαγίας του ανθρώπου)... Τα δόντια του σημερινού ανθρώπου, ο οποίος εγκυκλοπαιδικά είναι ο homo sapiens sapiens, είναι αποτέλεσμα εκατομμυρίων ετών εξέλιξης...

Δεν μπορεί ο άνθρωπος που για να σκοτώσει τα θηράματά του χρησιμοποιεί την εξυπνάδα - νοημοσύνη (βλέπε κατασκευή όπλων κτλ..) να έχει τα ίδια δόντια (μορφολογικά) με τα αρπακτικά που κυνηγάνε το θήραμά τους με αυτά τα όπλα (δόντια και νύχια).

Παρακαλώ πολύ όταν χρησιμοποιούμε όρους και παραδείγματα που κάποιοι έχουν χάσει πολλές ώρες από την ζωή τους για να αποδείξουν να δείχνουμε τον απαραίτητο σεβασμό και να μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Φιλικά,

Αποστόλης

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν θα ασχοληθώ με το αν είναι σωστό να τρώμε μόνο χόρτα ή ΚΑΙ κρέας.

Αλλά δεν μπορώ να βλέπω να γράφονται πράγματα χωρίς καμία βάση και επιστημονική εξήγηση.

Γιαυτό θα πω ότι ο homo erectus υπάρχει στην Γη πάνω από 1,5 εκατομμύρια χρόνια.

Και για να πω και κάτι με τα δόντια που αναφέρθηκε παραπάνω (ως επιχείρημα της χορτοφαγίας του ανθρώπου)... Τα δόντια του σημερινού ανθρώπου, ο οποίος εγκυκλοπαιδικά είναι ο homo sapiens sapiens, είναι αποτέλεσμα εκατομμυρίων ετών εξέλιξης...

Δεν μπορεί ο άνθρωπος που για να σκοτώσει τα θηράματά του χρησιμοποιεί την εξυπνάδα - νοημοσύνη (βλέπε κατασκευή όπλων κτλ..) να έχει τα ίδια δόντια (μορφολογικά) με τα αρπακτικά που κυνηγάνε το θήραμά τους με αυτά τα όπλα (δόντια και νύχια).

Παρακαλώ πολύ όταν χρησιμοποιούμε όρους και παραδείγματα που κάποιοι έχουν χάσει πολλές ώρες από την ζωή τους για να αποδείξουν να δείχνουμε τον απαραίτητο σεβασμό και να μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Φιλικά,

Αποστόλης

Φίλε δε χρειάζεται να πιανόμαστε από κάποιες λέξεις που απλά κάποιος διάβασε κάπου και τις αναφέρει και που όντως μπορεί να είναι λάθος. Όσο για το πόσο παλιός είναι ο homo erectus όπως είδες έγραψα ότι είναι μερικών εκατοντάδων χιλιάδων χρόνων αν δεν κάνω λάθος διότι δε θυμόμουν ακριβώς. Παρόλ' αυτά το μισό εκατομμύριο χρόνια που έπεσα έξω δε νομίζω να κάνει τη διαφορά σ' αυτό που ήθελα να πω, δηλαδή ότι τα ζώα υπάρχουν πολύ πριν τον άνθρωπο αν σκεφτούμε ότι οι δεινόσαυροι έζησαν 200 εκατομμύρια χρόνια πριν... :blink:

Link to comment
Share on other sites

Βασικά είναι 1500 χιλιάδων ετών...

Πάλι, εγκυκλοπαιδικά, οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια.

Υπάρχει εξέλιξη στην Γη όμως από τότε.

Γιατί ο άνθρωπος δεν υπήρχε μέχρι τον πρώτο homo.

Όπως επίσης δεν υπήρχε και η αγελάδα όπως την ξέρουμε, ή το άλογο, ή γενικά όλα τα ζώα που γνωρίζουμε αυτήν την στιγμή.

Το ότι όμως δεν υπήρχε ο homo δεν σήμαίνει πως δεν υπήρξε κάποιο πρώιμο είδος στο οποίο κατέληξε o homo και με την πάροδο της εξέλιξης, η οποία δεν σταματάει ποτέ για κανένα είδος στον πλανήτη μας, έφτασε σε αυτό που είναι σήμερα.

Απλά θέλω να πω να μην έχουμε επιχειρήματα για να εδραιώσουμε την άποψή μας τα οποία δεν στέκουν πουθενά...

Για εμένα είναι επιλογή του καθενός τί θα τρώει.

Απλά για όσα χρόνια υπάρχει ο άνθρωπος τρώει τα πάντα...

Αυτά... :blink:

Έγινε επεξεργασία - ilouvatar
Link to comment
Share on other sites

Μεσογειακή διατροφή http://www.arosis.gr/active.aspx?mode=el{2...4c26301c14}View

:blink:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
  • 2 weeks later...

Μια ερωτηση στον καθε ενα σας:

Ποιος μπορει να αποδειξει οτι τα ζωα ηταν στη γη πριν τον ανθρωπο?

http://www.nooz.gr/noozpets/pote-emfanistikan-ta-prota-zoa-sti-gi

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...