Jump to content

Γεια σε ολους !!!!


Recommended Posts

Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τα ενυδρεία, αλλά η αλήθεια με έχει γοητεύσει η όλη ιδέα και ιδιαίτερα το θαλασσινό μεσογειακό ενυδρείο. Παπούτσι από τον τόπο σου που λένε. Καταρχάς να αναφέρω ότι το web site είναι πολύ καλό και από τα πρώτα κλικ που έκανα σε διάφορες συζητήσεις και πολλοί έμπυροι χρήστες.

Θέλω και εγώ πολύ βοήθεια και ελπίζω να την βρω. Έχω καταλάβει διαβάζοντας, τι χρειάζεται από εξοπλισμό

Φίλτρο που όμως δεν ξέρω αν χιάζετε να βάλω μέσα τις μπαλίτσες για να γίνει βιολογικό η να αφήσω τα σφουγγαράκια που έχει η συσκευασία?

Προτειν σκιμερ

Οξυγόνο

Φωτισμός απλά δεν ξέρω αν υπάρχει πρόβλημα να αγοράσω το σύστημα για τις λάμπες φθορίου και να αλλάξω τις λάμπες βάζοντας ειδικές για ενυδρείο. Έχετε να προτείνετε κάτι?

Δεν ξέρω αν ξέχασα κάτι άλλο….

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το θέμα ποιότητας νερού!!!!!

Πρέπει να γίνονται μετρήσεις π.χ. του PH, πόσο πρέπει να είναι και αν είναι παραπάνω η παρακάτω πως θα το ανεβάσω η κατεβάσω αντίστοιχα?

Την αλμυρότητα, και όλα τα άλλα που επίσης ισχύουν τα παραπάνω ερωτήματα….

Μπορεί κάποιος να αναφέρει αναλυτικά τους τρόπους τις μετρήσεις και όλα τα παραπάνω που έχω απορία?

Επίσης αν υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να κοιτάξω?

Link to comment
Share on other sites

:) LeS? στο Aquazone

Το μεσογειακό ενυδρείο πιστεύω πως σιγά-σιγά κερδίζει κόσμο και αυτό είναι καλό για να γνωρίσουμε τις θάλασσες μας.

Η βοήθεια που θα σου δοθεί είναι δεδομένη ώστε να φτιάξεις πραγματικά ένα όμορφο ενυδρείο.

και πάλι καλώς ήρθες και καλή διαμονή στο Aquazone :D

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες στην παρέα μας. :)

Πραγματικά το μεσογειακό ενυδρείο είναι άκρος ενδιαφέρον και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους άλλους τύπους θαλασσινού ενυδρείου αρκεί να γίνουν σωστά βήματα. :D

Η διαφοροποίηση του από το αντίστοιχο τροπικό ενυδρείο είναι η θερμοκρασία που θα πρέπει να έχει καθώς και η αλατότητα στο νερό.

Στο aquazone όλοι μαζί προσπαθούμε να ξεδιαλύνουμε σιγά σιγά το μεσογειακό ενυδρείο κάτι αρκετά δύσκολο εφόσον δεν υπάρχει διαθέσιμη βιβλιογραφία και τα περισσότερα κερδίζονται από την κατάθεση απόψεων και εμπειριών μεταξύ μας.

Για αρχή θα πρέπει να διαβάσεις τα εξής άρθρα έτσι ώστε να μπεις στο πνεύμα του Θαλασσινού ενυδρείου.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=125

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=151

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=391

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ, αλλά το πιο σημαντικό μέρος της ερωτήσεις μου (τις τιμές που πρέπει να έχει το μεσογειακό νερό) ph, αλμυρότητα … και τους τρόπους να ανεβάσω η να κατεβάσω τις τιμές αυτές.

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ηρθες στη παρέα μας .:D

Εγώ δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για να σε βοηθήσω υπάρχουν όμως άνθρωποι κατάλληλοι με πολύ μεγάλη εμπειρία που σίγουρα θα σου μεταφέρουν τις γνώσεις τους με χαρά .

Το μόνο που θέλουν από σένα είναι υπομονή και ενημέρωση για τη πορεία του ενυδρείου σου .

Χάρηκα πολύ γι αυτό που έγραψες : Παπούτσι από τον τόπο σου που λένε.

Και ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλοι . :)

Link to comment
Share on other sites

Καλώς όρισες στην παρέα μας Φίλε LeS? και συγχαρητήρια για την επιλογή σου να ασχοληθείς με την κατηγορία του Μεσογειακού ενυδρείου.

1- Φίλτρο που όμως δεν ξέρω αν χιάζετε να βάλω μέσα τις μπαλίτσες για να γίνει βιολογικό η να αφήσω τα σφουγγαράκια που έχει η συσκευασία?

Οι επιλογές είναι δύο. Να φτιάξεις ένα σύστημα που η βιολογία του θα υποστηρίζεται από εξωτερικά φίλτρα ή ένα αυτόνομο φυσικό σύστημα.

Στην πρώτη περίπτωση θα χρειαστείς να βάλεις, κυρίως, βιολογικό υλικό στο φίλτρο (μπαλίτσες) ενώ στη δεύτερη κάποια υλικά μηχανικού φιλτραρίσματος (σφουγγάρια) και υλικά χημικής επεξεργασίας, όταν αυτά κρίνονται απαραίτητα.

2- -Προτειν σκιμερ

Το skimmer είναι απαραίτητο σε όλα τα θαλασσινά συστήματα.

3- Οξυγόνο

Η οξυγόνωση του νερού επιτυγχάνεται με το skimmer, την ανάδευση της επιφάνειας του νερού και την αερόπετρα, η οποία τις περισσότερες φορές δεν είναι απαραίτητη.

4- Φωτισμός απλά δεν ξέρω αν υπάρχει πρόβλημα να αγοράσω το σύστημα για τις λάμπες φθορίου και να αλλάξω τις λάμπες βάζοντας ειδικές για ενυδρείο. Έχετε να προτείνετε κάτι?

Στο Μεσογειακό ενυδρείο ο ειδικός και ισχυρός φωτισμός δεν είναι απαραίτητος γιατί οι περισσότεροι οργανισμοί, που φιλοξενούνται είναι ετερότροφοι. Παρ' όλα αυτά όμως θα πρότεινα λευκές ενυδρειακές λάμπες για να αναδεικνύονται καλύτερα τα χρώματα.

5- Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το θέμα ποιότητας νερού!!!!!

Το ΡΗ θα σταθεροποιηθεί σύντομα στην τιμή 7,9 περίπου και δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο για να το ανεβάσεις περισσότερο. Η αλατότητα θα πρέπει να είναι κοντά στα 1029 και η θερμοκρασία να μην ξεφύγει, για μεγάλο χρονικό διάστημα πάνω απο τους 28 βαθμούς το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα ένας μέσος όρος 25- 26 βαθμών χωρίς μεγάλες και απότομες αυξομειώσεις είναι ικανοποιητικός και εφικτός.

6- Επίσης αν υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να κοιτάξω?

Αν δεν έχεις κάποια ιδιαίτερη ή γνώση εμπειρία στο θαλασσινό ενυδρείο, μπορείς να διαβάσεις, κατ' αρχήν, τα άρθρα που προαναφέρθηκαν και κατόπιν τα θέματα που βρίσκονται στην κατηγορία Μεσογειακό ενυδρείο και τις επί μέρους συζητήσεις.

Φιλικά Νίκος

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...