Jump to content

Τι έχω και τι θέλω να κάνω,Βοήθεια


jimn

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

εδώ και λίγο καιρό μετά από μια συζήτηση που είχα με ένα φίλο γνώστη του "αθλήματος" κατάλαβα ότι τα έχω κάνει λίγο μπάχαλο με το ενυδρείο μου.Στις παρακάτω φωτογραφίες που θα δείτε είναι το ενυδρείο μου στην τωρινή του κατάσταση,αυτό που σας ζητάω είναι να μου πείτε την γνώμη σας και να μου δώσετε την γνώση σας ώστε να μετατραπεί σε ένα φυτεμένο με χρώμα και κίνηση ενυδρείο και με σωστές συνθήκες διαβίωσης για τον πληθυσμό του.

Ήδη υπάρχοντα προβλήματα είναι η άλγη και για την καταπολέμηση της έχω ξεκινήσει αλλαγές νερού ανά 2-3 μέρες και αλλαγή της λάμπας μου που την έχω πάνω εδώ και 2 χρόνια.

Φωτογραφίες πιο κάτω.

Ελπίζω να καταλαβαίνετε από τις φωτό. τι παίζει πάνω κάτω μέσα στο ενυδρείο,θα εκτιμούσα ιδιαιτέρα την οποιαδήποτε συμβουλή και βοήθεια σας.

Αν χρειάζεστε και κάποιες άλλες πληροφορίες που θα βοηθήσουν στην διάγνωση πείτε μου.

Έγινε επεξεργασία - dimitrig
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα φίλε μου, άλλαξε την μορφή απο τις φωτογραφίες σου γιατί έχεις ξεχηλώσει όλο το φόρουμ.Φιλικά

Έγινε επεξεργασία - karydas
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά χίλια συγνώμη για το μέγεθος των φωτο, παρακαλώ κάποιον Moderetor να σβήσει τις πρώτες και να κρατήσει τις παρακάτω γιατί δεν μπορώ να κάνω επεξεργασία στο post μου.

1.jpg

10.jpg

11.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπαμε Δημήτρη το χαλίκι θα πρέπει να αλλαχθεί αν θες να δεις φυτεμένο της προκοπής, αν δεις και η κρυπτοκορύνη που φαίνεται (το θαμνάκι) έχει τις ρίζες απ' έξω και δεν προβλέπεται να επιβιώσει, άλλο ένα θεματάκι είναι το φως που είναι όπως μου είπες cool white, πράγμα ακατάλληλο για φωτοσύνθεση, θα πρέπει να αλλάξεις τουλάχιστον αυτή τη λάμπα με κάποια για φυτά και αν θες με πατέντα να προσθέσεις ακόμα μια ή και δυο ώστε να γίνει πλούσιος ο κηπάκος.

Όσον αφορά τον φωτισμό ένας πρόχειρος αλλά πρακτικός τρόπος μέτρησης είναι το watt/lt, στην περίπτωσή σου έχεις κάτω από 0,3watt/lt που σημαίνει οτι μπορούν να μπουν κάποια είδη φυτών αλλά είναι και λίγο ρίσκο για το αν θα τα καταφέρουν.

Τελευταίο αφήνω το θέμα με τα ψαράκια αφού θα πρέπει να δώσεις αγγελόψαρα που σε λίγο θα παίζουν φάπες όπως και τις άλλες κιχλίδες που προβλέπεται να μεγαλώσουν και να σου το οργώνουν κανονικότατα.

Για την επιλογή του χαλικιού κινείσαι ανάμεσα σε άμμο ψιλή σαν πούδρα έως χαλίκι 2 χιλιοστά αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι εγγυημένα χαλαζιακό χωρίς όστρακα κλπ, για να είσαι σίγουρος διάλεξε κάποιο με ομοιόμορφο χρώμα πχ μπεζ, άσπρο, καφέ κλπ αλλά όχι έντονα παρδαλά χρώματα γιατί δεν θα καταφέρεις να κάνεις κάτι αισθητικά ισορροπημένο.

Από φίλτρο βλέπω κάποιο της fluval που ακόμα και το 105 να είναι είσαι καλυμμένος, από θερμαντήρα βλέπω jagger που είναι δημοφιλής για την ποιότητά του οπότε προχωράς κανονικά στα υπόλοιπα.

Όταν δώσεις τα ψαράκια να πούμε για την αλλαγή του χαλικιού, βέβαια θα βοηθούσε ακόμα περισσότερο να δώσεις και όλα τα ψάρια μέχρι να το κάνεις αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Μα αυτο που εχει ΔΕΝ ειναι χαλικι αλλα λαβα.- :):D Κανε αυτα που σου εγραψε να σωσεις τα κακομοιρα τα ψαρακια.- :glare:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...