Jump to content

sump για μεσογειακο!...


Recommended Posts

καλημερα,πηρα την δυσκολη αποφαση να κανω το παλιο μου 250αρι μεσογειακο!με ζωντανη αμμο και βραχο που θα συλλεξω εγω!επομενο βημα ειναι η κατασκευη sump!μιας και απο τι ειδα κρινεται απαραιτητο απο ολους!το sump θα φτιαχθει απο εμενα και δεν θα υπαρχει προβλημα κατασκευης λογω του επαγγελματος μου(σιδερας)εχω σκοπο να το κανω 50λτ ειναι αρκετο?και αν ναι !ποσα χωρισματα και ποια ειναι τα καλυτερα υλικα φιλτραρισματος που μπορω να βαλω μεσα?

αν μπορουσε να προτεινει καποιος και την καταληλη αντλια να βαλω μεσα ,θα με βοηθουσε πολυ :) !

ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Καλό μήνα παιδιά .

Όχι 50 είναι λίγο κάντο τουλάχιστον 75 λίτρα νερό τώρα όσο για χωρίσματα δεs το δικό μου και θα καταλάβεις για ότι άλλο θες εδώ είμαστε καλή αρχή στο κόσμο του μεσογειακού. εγώ έχω μια 2200 λίτρα της hydor αλλά είναι πολλή δυνατή και την έχω μειώσει στα 1400 λίτρα αλλά είναι τέρας και δουλεύει άψογα την προτείνω ανεπιφύλακτα

post-236-1146536187_thumb.jpg

post-236-1146536207_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - reefdaddy
Link to comment
Share on other sites

φιλε reefdaddy καλησπερα!ειδα τις φωτο,εκτος απο τον υιαλοβαμβακα και την ζωντανη αμμο ..αν διακρινο σωστα!τα αλλα υλικα δεν ξερω ποια ειναι!μπορεις να μου πεις ποια ειναι!?

ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Oι μπιλίτσες είναι βιολογικό υλικό substrat pro της Eheim. Το άλλο το άσπρο που είναι σε διχτάκι πρέπει να είναι ή κάποιο denitrator ή κάποιο αντιφώσφορο (χημική φίλτρανση)

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα οι μπιλιτσες όπως σωστά είπε ο istellas είναι substrut pro ενώ στο δυκτακι μέσα υπάρχει άνθρακας και αντιφοσφορος .ωστόσο αυτό το sump δεν είναι του μεσογειακού είναι του reef όταν το πρωτοξεκίνησα .

τώρα το sump δεν έχει μέσα το substrut pro μια και δεν χρειάζεται και μόνο ζημιά κάνει όταν σηκώσει βιολογία ο βράχος .

Στο μεσογειακό αν βάλεις πολλή βράχο ζωντανό δεν έχεις ανάγκη τα διάφορα βιολογικά υλικά μια και την βιολογία την κάνει ο βράχος και η άμμος που θα πρέπει να μαζέψεις. Eγώ το μεσογειακό το δουλεύω από την αρχή χωρίς βιολογικά υλικά και είναι σε άριστη κατάσταση το νερό μάλιστα καλύτεροι από του reef

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...