Jump to content

Recommended Posts

Τον μονομάχο τον έχω εδώ και τρεις μέρες σε ένα 50 λτ ενυδρείο μόνο του. Το ενυδρείο είναι πυκνοφυτεμένο, και στρωμένο με Nh4 :0 , NO2 :0 kai NO3: 1. Παρατήρησα σήμερα οτι στα πτερύγια του υπάρχουν τοπικά στίγματα ασπρο-γκρι, βλενώδη σε υφή.

Γενικά τα πτερύγια του είναι σαν να είναι κολλημένα μεταξύ τους, κυρίως το ραχιαίο. Το πίσω πτερύγιο έχει και ένα σκίσιμο. Το ψάρι είναι σε καλή κατάσταση,τρώει όσο βρει, και είναι δραστήριο. Δεν έχω καλές φωτογραφίες, που ίσως θα βοηθούσαν. Πείτε μου σας παρακαλώ τί θεραπεία να του κάνω, μην το στείλω με τη βλακεία μου! Είναι καλός πσάρης, τρώει από το χέρι μου, και μόλις τον πλησιάσω έρχεται φάτσα και κάνει χορευτικα!

Έγινε επεξεργασία - ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Link to comment
Share on other sites

Ειναι σαν βαμβακι δλδ σαν να κανει χνουδι;

Του εχεις φιλτρο θερμοστατη ;

Καθε ποτε του κανεις αλλαγη νερου;

Τι τροφή του δινεις;

Θα βοηθουσε να μας εβαζες μια φωτο για να τον δουμε

Για θεραπεια θα σου ελεγα να του βαλεις melafix ΠΡΟΣΟΧΗ μην του βαλεις ΣΕΡΑ bactopur ειναι πολυ ευαισθητοι οι μονομαχοι στο συγκεκριμενο φαρμακο και θα τον ταλαιπορισεις.

Link to comment
Share on other sites

Εχω θερμοστάτη, στους 26 βαθμους, νερό αλλάζω κάθε δύο μέρες 6 λτ. Του έχω ρίξει δύο κουταλιές αλάτι. Τα σημάδια δεν είναι σαν βαμβάκι είναι σαν να έχει κολλήσει πάνω στο πτερύγιο βλένα, ελαφρά γκρι. Ειναι σημειακό, όχι παντου.

post-713-1146642293_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αλλαγες σε αυτη τη φαση ειναι καλο που του κανεις.

Λοιπον κανε μια μεγαλυτερη αλλαγη της ταξης του 30-40%, και απο δω και στο εξης καλο θα ειναι να του κανεις καθε βδομαδα και ας ειναι μονος του αλλαγες της ταξης του 30-40% και οχι μονο 6λτ, και θα του βαλεις melafix καθε μερα μεχρι να φυγει και μετα τη βδομαδα θα του κανεις αλλαγη νερου, αν και εγω οσες φορες εχω χρησιμοποιησει φαρμακο εχω κανει αλλαγη νερου μετα απο 3 μερες και εχω συνεχισει τη θεραπεια, αλλα εσυ μπορεις να το κανεις ετσι οπως σου ειπα ποιο πανω δλδ μετα απ τη βδομαδα. Τι τροφη του δινεις;

Κατα τη διαρκεια της θεραπειας καλο θα ειναι να του μουλιαζεις τη τροφη με βιταμινες καθε 2 μερα για να μην σου πω πως καλο θα ειναι και καθε μερα και μετα να τον ταϊζεις. Ετσι θα ενισχύσεις το ανοσοποιητικό του συστημα που απ οτι φαινεται εχεις εξασθενησει. Γιατι μην νομιζεις πως φταιει μονο η κακη ποιοτητα νερου αλλα οταν το ψαρι ειναι εξασθενισμενο, πολλες φορες συμβαινει και μετα απο καποια αλλη αρρωστια μετα ειναι ευκολο να κολλησει, ειναι σαν και μας που οταν εχουμε εξασθενισμενο ανοσοποιητικο κολλαμε τα παντα με το παραμικρο.

Ελπίζω να μη σε κουρασα και να σε βοηθησα.

Ευχομαι να παν ολα καλα.

Οτι αλλο θες ρωτα.

Έγινε επεξεργασία - GIN
Link to comment
Share on other sites

Φιλτρο του εχεις;

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας!

Ανακεφαλαιώνω σύντομα! Λοιπόν, το ενυδρείο είναι πυκνοφυτεμένο στρωμένο,λειτουργεί τρεις μήνες χωρίς ψάρι, οι μετρήσεις πολύ καλές. Είναι 50 λτ. ωφέλιμο με φίλτρο που έχει αρκετά δυνατή ροή. Στην αρχή έκανε flare στο φίλτρο αλλά σύντομα το συνήθισε και δεν δίνει σημασία.

Τον μονομάχο τον πήρα άρρωστο απο το πετ σοπ, τα πτερύγια του ήταν κολλημένα, το ραχιαίο και τα μπροστινά στην αρχή δεν άνοιγαν.

Σύντομα (2η μέρα) τα πτερύγια άρχισαν να κουρελιάζουν και να εμφανίζουν ασπρο-γκρι κηλιδες που εξείχαν από το σώμα, όταν τα έβλεπες πλάγια. Το σκίσιμο προχωρούσε ταχύτατα. Η μεμβράνη υποχωρούσε και έμεναν μόνο κάποιες νευρώσεις που έχει.

Ξεκίνησα την εξής θεραπεία.

Θερμοκρασία 30 βαθμούς και 4 κουταλάκια στα 10λτ. αλάτι. Ξεκίνησα και καλλιέργεια αρτέμια, που του δίνω παράλληλα με την τροφή του. (αποξηραμένο σκουλήκι σε βιταμίνες). Το ψάρι τρώει και γενικά είναι ενεργητικό.

Νομίζω πως έχει σταματήσει η αρρώστια. Οι κηλίδες εξαφανίστηκαν.Και τα πτερύγια δεν κουρελιάζουν άλλο.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ένα σκούρο περίγραμμα που εμφανίζεται στα φαγωμένα σημεία της ουράς.

Δεν έχω προσθέσει φάρμακο.

Link to comment
Share on other sites

Α, ναι ξέχασα να πω ότι νερό του αλλάζω 7λτ. κάθε δύο μέρες, αφήνω 2 μέρες έξω έναν κουβά γεμάτο και ζεσταίνω το νερό πριν του το βάλω

Link to comment
Share on other sites

Μια φωτογραφία θα ήταν βοήθεια για να σου πούμε για το μαύρισμα στα πτερύγια .

Θα μπορούσες τα 7 λίτρα να τα αλλάζεις κάθε εβδομάδα .

Η θερμοκρασία μπορεί σιγά σιγά να γίνει 28 μετά από 10 ημέρες .

Μια ένσταση έχω για το ζέσταμα του νερού θα πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά με μέτρηση και ανακάτεμα μην ξεπεράσουμε τα όρια .

Στις αλλαγές νερού φαντάζομε βάζουμε τα σχετικά .

Link to comment
Share on other sites

Νai, προσθέτω το αλατάκι που αναλογεί, τα πτερύγια έχουν αρχίσει ήδη να γιατρεύονται!

Τη θερμοκρασία την τσεκάρω με θερμόμετρο, τον προσέχω πολύ τον κόκκινο βλάκα, έπρεπε να είχα φωτογραφική μηχανή, να δείτε για τί μούρη απίστευτη μιλάμε! :)

Link to comment
Share on other sites

Ολα τα bettakia ειναι μουτρακια :). Και ο δικος μου μια φορα που ηταν χαλαρος και τον ενοχλησε η ροη του φιλτρου το ιδιο εκανε για κανα λεπτο αλλα μετα το ξεχασε.

Το νερο δεν χρειαζεται να το αφηνεις 2 μερες εξω μπορεις εκεινη την ωρα να του φτιαχνεις το νερο με το αντιχλωριο και τη θερμοκρασια και να κανεις τις αλλαγες σου. Ετσι ειναι και ποιο καθαρο το νερο που θα του βαλεις γιατι οταν το αφηνουμε μερες στασιμο πιανει βακτηρια, αν το δεις κανει στην επιφανεις σαν κρουστα.

Παντως θα σου ελεγα να κανεις ποιο μεγαλες αλλαγες νερου και οχι 7λτ και οταν με το καλο γινει καλα να του κανεις αλλαγες νερου καθε βδομαδα 30% και οχι μονο 7λτ. Του εχεις βαλει καποιο σαλιγκαρι για να καθαριζει το βυθο; Θα πρεπει να κανεις πολυ καλο καθαρισμα του βυθου να μην αφηνεις τιποτα γιατι η τροφη σαπιζει και επιβαρυνει το νερο του. Απο τροφη καλα κανεις και του δινεις αρτεμιες και βιταμινες.

Κρατα μας ενημερους με την εξεληξη του μικρου

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...