Jump to content

ποτε να αλλαξω το νερο μου?


fracture24

Recommended Posts

πριν απο 3 εβδομαδες εστησα το καινουριο μου ενυδρειο...αυτη τη στιγμη εχει μεσα 3 μολλυ και 2 γκαπυ και ειναι χωρητικοτητας 200λτ...αυριο σκεφτομαι να προσθεσω και αλλα ψαρια αλλα ενας φιλος μου ειπε να αλλαξω το 30% του νερου μου πρωτα....δεν ειναι λιγο νωρις για καινουριο ενυδρειο?....και αν προσθεσω και αλλα ψαρια ποτε να κανω την αλλαγη?

Link to comment
Share on other sites

Να τα πάρουμε με σειρά;

1. Πως ξέρεις ότι στρώθηκε το ενυδρείο. Έχεις μετρήσει αμωνία, νιτρικά και νιτρώδη; Αν ναι και έχεις μηδενικές τιμές σε αμωνία και νιτρώδη τότε έχει στρωθεί.

2. Εαν έχει στρωθεί ψαράκια βάζουμε σταδιακά. Έναν μικρό πληθυσμό στην αρχή και αυξάνουμε σταδιακά κάθε μια βδομάδα τον πληθυσμό ώστε να μπορεί παράλληλα να προσαρμόζεται η βιολογία του φίλτρου σου.

3. Σε στρωμένο ενυδρείο με τα λίτρα σου αλλαγή κάνε το 30% μια φορά τη βδομάδα.

4. Αν είναι νωρίς ή όχι να κάνεις αλλαγή εξαρτάτε από το αν είναι στρωμένο. Κανονικά, μόλις ολοκληρωθεί το στρώσιμο κάνουμε μια γενναία αλλαγή της τάξης του 50% γιατί τα νιτρικά είναι πολύ υψηλά. Καλά είναι να έχουμε μέχρι 10-15ppm. Tότε βάζουμε ψαράκια.

Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα. Αν ψάξεις λίγο στη μηχανή αναζήτησης του forum θα βρεις αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το στρώσιμο και τις αλλαγές νερού.

Link to comment
Share on other sites

+1 αρχικά παρε τεστ NO3 και μέτρα και μετά ψαράκια... Πρεπει να είσαι σίγουρος πως το ενυδρίο έχει το απαιτούμενο βιολογικό φίλτρο πριν παρεις στο λαιμό σου πολλά ψαράκια!!!!

Link to comment
Share on other sites

1)εκανες μετρησεις? αμωνια,νιτρωδη,νιτρικα?τοτε θα ξερεις οτι το ενυδρειο σου εχει στρωθει. 3 εβδομαδες ειναι μικρο διατημα για να γινει ο κυκλος του αζωτου.τι φιλτρα εχεις? κανε τις μετρησεις σου και εφοσον εχουν μηδενιστει αμμωνια νιτρωδη τοτε εισαι σε καλο δρομο.τα ψαρακια μπαινουν σιγα-σιγα.και τοτε αλλαζεις το 40-50%.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...