Jump to content

Ich σε ενυδρείο Help!


Recommended Posts

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα:100

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):115 λιτρα ,σιποραξ , μπλε σφουγγαρι και υαλοβαμβακας

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):3 εβδομάδα

- Ψάρια (είδη και αριθμός):4 guppies , 6 red eye tetra , 2 pleco και προστεθηκαν προσφατα 7-10 μικρα guppakia συνολο αρχικων ψαριων 12 τωρα με τα καινουρια πηγαμε στα 20-23 ισως!

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): ταισμα μια φορα την ημερα

με ετοιμη τροφη απο pet shop , αντιχλωριο aqua tank sera , αλλαγες νερου καθε 7-10 μερες το 30% του συνολικου νερου 100 λιτρων του ενυδρειου

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:7,3

- KH:5

- GH:7

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):1 :excl:

- ΝΟ2 (νιτρώδη):0

- ΝΟ3 (νιτρικά):12

- Θερμοκρασία:

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: ψηφιακό θερμομετρο juwel

-Υγρά Τεστ:αμμωνιας

-Strips:5 σε 1 για ph,gh,kh,no2,no3

-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού:ολά τα προανεφερθεντα

- Ιστορικό Ψαριού:

- Συμπτώματα που παρουσιάζει ich

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)ανέβασμα σταδιακά της θερμοκρασίας στους 29 βαθμούς

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:

-Δοσολογία:

-Χρόνος Χρήσης:

-Αναλυτική περιγραφή:

Καλησπέρα σε όλους

εδώ και κάποιο καιρό συντηρώ ένα ενυδρείο αγορασμένο από τα καρεφουρ με έτοιμο εξοπλισμό φίλτρου λαμπάς είναι περίπου 115 λίτρα σύνολο αλλά με τα διακοσμητικά και τα φυτά υπολογίζω ότι έχει 100 λίτρα νερού περίπου.

Άρχισα να το στρώνω με υγρά βακτηρίδια της σέρα το νιτριβεκ το λεγόμενο μόνο που ακολούθησα τις οδηγίες του πετ σοπ καταστήματος αντί για τις οδηγίες των υγρών βακτηριδίων ...και ενώ έκτων υστέρων έμαθα ότι έπρεπε να βάζω 4 καπάκια την ημέρα εγώ έβαζα την πρώτη μέρα 2 καπάκια και μετά 1 ...

Την 5 μέρα πήρα 2 τετρα Red Eye και 5 μέρες μετά πρόσθεσα αλλά 10 ψαράκια 4 guppies , 2 pleco και 4 τετρα ακόμα....οι μετρησεις μου μέχρι εκείνη την στιγμή έδειχναν καλές ενώ μετά δυστυχώς αυξήθηκε απότομα το επίπεδο της αμμωνίας ακολούθησε αλλαγή του νερού στο 30% αλλά μετά ξανά είδα τα επίπεδα αμμωνίας κάπως αυξημένα...μια μέρα μετά είδα τα ψαράκια μου κυρίως τα τετρα με λευκά σημαδάκια σαν αλάτι πάνω τους και διάβασα και σιγουρεύτηκα ότι είναι ich

Θα θελα την συμβουλή σας γιατί αμέσως ξεκίνησα σταδιακά να αυξάνω την θερμοκρασία στο ενυδρείο μου για να φτάσω σήμερα εν τέλει στους 29,1 βαθμούς Κέλσιου απορρίπτοντας κάθε λογική φάρμακου.

Ξέχασα να αναφέρω ότι έχω αεραντλία μέσα στο ενυδρείο και δυο αληθινά φυτά μια ανουμπια και έναν υδρόφιλο φυτό δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομα του . Έχω αυξήσει την οξυγόνωση του ενυδρείου λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας απλά προβληματίζομαι για την χρήση ενυδρειακου αλατιού μιας και κάποια από τα ψαριά μου είναι ασύμβατα προς αυτό και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής δυνατότητα για να μεταφερθούν κάπου αλλού.

Τι με συμβουλεύετε να κάνω ως προς το αλάτι και το είδος των ψαριών που έχω και είναι εφικτό να αντιμετωπίσω την ασθένεια μόνο με την αύξηση θερμοκρασίας ? Με την αμμωνία επίσης έχω πρόβλημα και σκέφτομαι αύριο να κάνω ξανά αλλαγή νερού.

Ξέρω ότι έχω κάνει λάθη αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ουδείς τέλειος....από εδώ και πέρα τι κάνουμε είναι το θέμα πως να σώσω τα ψαράκια μου από την ασθένεια και πως να εξουδετερώσω την αμμωνία....

Σας ευχαριστώ για την όποια συμβουλή και ελπίζω να δεχτείτε τα παραπάνω λάθη με επιείκεια από μέρους των πιο έμπειρων ενυδρειοφιλων

:excl:

Link to comment
Share on other sites

Αλλαγή νερού μεγάλη πάνω απο το 50% (προσοχή στη θερμοκρασία να διατηρηθεί στο 29 ) , ζωντανά βακτήρια για 3 ημέρες , σταματάς το τάισμα για 5 ημέρες , διάβασμα στο φόρουμ ( δες και την υπογραφή μου ), και μας ενημερώνεις 2 φορές την ημέρα .

Στη πορεία να δούμε και το φίλτρο σου .

Link to comment
Share on other sites

Αυξάνεις την θερμοκρασία στους 30 βαθμούς, ΔΕΝ κάνεις αλλαγή 100% του νερού αλλά γύρο στο 50-70% με προετοιμασμένο νερό από θέμα θερμοκρασίας και αντιχλωρίου, διαβάζεις ΕΔΩ και ρωτάς ότι δεν καταλαβαίνεις.

Καθημερινή ενημέρωση για τις εξελίξεις και αν μπορείς φωτογραφίες!

*edit* Με πρόλαβε ο Σταμάτης...

Έγινε επεξεργασία - stormtrooper
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα σε ολους σας ευχαριστω καταρχας για την αμεση βοηθεια σας θα εφαρμοσω ολα αυτα που μου ειπατε και θα σας γραψω νεα κατα το απογευματακι τωρα σας ανεβαζω καποιες φωτογραφιες που τραβηξα εχτες βραδυ. Επισης θα θελα να ρωτησω τον σταματη που προτεινε να σταματησω την τροφη για 5 μερες θα το κανω απλα προβληματιζομαι με τα νεογνα τι θα γινει? θα αντεξουν τοσο καιρο χωρις τροφή?

post-16369-1258452493_thumb.jpg post-16369-1258452574_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Εδώ είναι κάποιες ακόμα φωτογραφίες από τα ψαριά μου σας τις παραθέτω post-16369-1258452738_thumb.jpg post-16369-1258452801_thumb.jpg post-16369-1258452824_thumb.jpg Μήπως γνωρίζει κανείς τι είδος ακριβώς είναι οι πλεκοι που έχω γιατί με σιγουριά δεν μπορώ να καταλάβω και από το μαγαζί δεν ήξεραν να μου πουν....?! Και κάτι ακόμα που θα ήθελα να ρωτήσω είναι τι γνωρίζετε για τα red eye tetra τα ψαράκια στην φωτογραφία που σας επισυνάπτω ...Βέβαια στις φωτογραφίες που παρέθεσα δεν φαίνεται πολύ έντονα το πρόβλημα του ικ ίσως γιατί φεύγει σιγά ...

Θα σας ενημερώσω ξανά το απόγευμα μετά την αλλαγή νερού σκοπεύω να αλλάξω τουλάχιστον το 60% του νερού μου όπως μου προτείνατε και τέρμα το φαγητό να δούμε και τις μετρήσεις τις αμμωνίας...

Ξέχασα να αναφέρω ότι χτες έφτασε η θερμοκρασία στους 29 βαθμούς σταθερά και από τότε ο αρσενικός γκαπυ που τον έχω και στην φωτό δεν φαίνεται καλά δεν κολυμπάει και κάθεται στο βυθό εκεί φοβάμαι μήπως τον πείραξε το νερό που είναι ζεστό...η μήπως πεθαίνει.... :excl:

Έγινε επεξεργασία - tiffgraf
Link to comment
Share on other sites

Αργής πολύ για την αλλαγή νερού και έχουμε κι άλλο πρόβλημα να αντιμετωπίσουμε .... Odimium .

Link to comment
Share on other sites

Ο πλεκος έχει Odimium ? πως ακριβως το καταλαβες ? εισαι βεβαιος οτι εχει αυτη την ασθενεια και πως εγω μπορω με βεβαιοτήτα να τις ξεχωριζω?

Link to comment
Share on other sites

Ο πλεκος έχει Odimium ? πως ακριβως το καταλαβες ? εισαι βεβαιος οτι εχει αυτη την ασθενεια και πως εγω μπορω με βεβαιοτήτα να τις ξεχωριζω?

Ειναι μαλλον θεμα εμπειριας. :excl:

Link to comment
Share on other sites

Δεν κάνεις αυτά που σου λέμε και καθυστερείς .

Εχει πολλά προβλήματα στο ενυδρείο και οι κινήσεις είναι στη κόψη του ξυραφιού .

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα σε ολους λοιπον εκανα αλλαγη νερου το 50% και βλεπω τον ετησιο ανιχνευτη της αμμωνιας seachem να ανοιγει σιγα σιγα απο το alert προς το safe εχω σταματησει το ταισμα και η θερμοκρασια μετα την αλλαγη ειναι στους 28 αλλα ανεβαινει σταδιακα βεβαια βλεπω στα τετρα να φευγουν τα σημαδια μονο ο πλεκος μοιαζει ναναι καπως σταθερος στην κατασταση του... τωρα σκεφτομαι να κανω αυριο καποιες μετρησεις και αν χρειαστει σε κανα 2-3 μερες να ξανακανω αλλαγη νερου παλι αγορασα και ενυδρειακο αλλατι Sera αλλα ακομα δεν το εχω βαλει...

Link to comment
Share on other sites

Αντιχλώριο , ζωντανά βακτήρια έβαλες ;

Να ετοιμάσεις απο σήμερα σε ενα δοχείο , οσο μπορείς περισσότερο νερο με αντιχλώριο για την αλλαγή που θα κάνουμε αύριο .

Link to comment
Share on other sites

Ναι εβαλα νιτριβεκ 20ml για 100 λιτρα νερου που εγραφαν και οι οδηγιες και το νερο που αλλαξα το ειχα ετοιμασει με αντιχλωριο.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα σε ολους ξανα λοιπον κανω αλλαγες νερου σημερα αλλαξα 50% η αμμωνια οταν αλλαζω το νερο μειωνεται και μετα απο καμια μερα ανεβαινει...σημερα δυστηχως εχασα μια γκαπινα..ειχε σημαδια ικ επανω της και την βρηκαμε πανω σε ενα φυτο με δαγκωμενη την ουρα.

Τα τετρα δειχνουν καλα μεχρι στιγμης ο πλεκος σταθερος αλλα μερικα γκαπυς πανε και τον τσιμπανε στο σωμα του δεν ξερω γιατι παντως δεν εχει αλλαξει κατι με αυτον και σκεφτομαι να συνεχισω τις αλλαγες νερου μεχρι να βελτιωθει εντελως η αμμωνια παραλληλα βαζω και υγρα βακτηρια νιτριβεκ.

Τι αλλο να κανω δεν ξερω ανεβασα και τον θερμοστατη για να μην πεφτει η θερμοκρασια αλλα να διατηρειται στους 29 βαθμους και τωρα παιζει μεταξυ 29,5 και 29,7 ελπιζω να μην εκανα κατι λαθος ....

Οσον αφορα το αλλατι δεν το εχω προσθεσει ακομα γιατι τα τετρα νομιζω δεν το αντεχουνε ..

Μπορω να αντιμετοπισω το ικ η το oodinium μονο με αλλαγες νερου και θερμοκρασια ωστε να γινουν ολα τα ψαρια μου εντελως καλα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...