Jump to content

Διλλημα..!


Recommended Posts

Γεια σας ... Παιδια , οπως βλεπετε ειμαι σε ενα τεραστιο διλλημα, δεν ξερω τι να φτιαξω ... το ενυδρειο γλυκου νερου , ή θαλασσινο νερο ;;;; Φιουυυ ..

Δεν ειμαι σιγουρος για τπτ ... εγω ισως να κανω την δικια μου ''βιολογια'' , δλδ , ελεγα αν κανω το γλυκο ( που μαλλον αυτο θα κανω ) να εβαζα αρκετα φυτα μεσα και μετα Guppies και ψαρακια νεον ... ( + οτι αλλο απο ψαρια μου πειτε εσεις ) ..

Απο φυτα δεν ξερω ακομα τι θα βαλω γιατι θελω να ειναι αρκετα ..

Επεισης δν ειμαι σιγουρος για την αγορα που θα κανω .. δηλαδη να παρω ενα 80αρι , ή ενα 60αρι ... και αν θα παρω 60αρι .. θα μπορω να το γυρισω μετα σε θαλασσινο ... το 80αρι το ιδιο;;;

Παιδια .. εχω σημαντικες αποριες και αν και εχω κανει μελετη , θελω και τις δικιες σας απαντησεις μπας και με βοηθησουν γιατι δεν βλεπω ''φως'' ..

Ευχαριστω , Χαραλαμπος 15 ετων . :):P:helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie:

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα 80άρι, όσο για τα ψάρια θα βάλεις ή neon ή guppies αφού τα neon θέλουν πολύ μαλακό νερό ενώ τα guppies όχι τόσο μαλακό, εσύ αποφασίζεις.

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω οτι πέρα απο παράγοντες που μπορούν να σε εμποδίσουν να προσεγγίσεις κάτι (οικονομικοί, λιγος χρονος ενασχόλησης, δύσκολα ενυδρεία που απαιτούν καποια εμπειρία) απο εκει και πέρα ειναι θέμα γούστου!

Αποψή μου , πήγαινε στο forum στις παρουσιάσεις ενυδρείων , ψάξε στο internet , youtube ,χάζεψε διάφορα ενυδρεία, να δεις τι σου γεμίζει το μάτι. Aφου αποφασίσεις τι περίπου θέλεις , ελα και ζήτα βοήθεια απο τα παιδιά να σε προσανατολίσουν. (Για παράδειγμα αν ασχοληθείς με αφρικάνες δεν θα χρειαστει να ασχοληθείς σχεδόν καθόλου με τα φυτά)

Αυτο που ρωτάς ειναι παααρα πολυ γενικό και δεν θα μπορέσουν να σε κατευθύνουν ! :)

Good luck.

Link to comment
Share on other sites

Κοιταχτε παιδια , με βαση αυτο εμενα μαρεσουν τα θαλασσινα .. αλλα εχω διαβασει και ακουσει τοσα , ωστε να εχω μπερδευτει ... Μαρεσουν οι κλοουν αλλα εχω ακουσει οτι θελει πολλα λευτα για συντηρηση το θαλασσινο .. για νανο ρεεφ δεν ξερω ακομα ειμαι μπερδεμενος ... Για αρχη ηθελα κατι σε .. ''ενα μικρο ενυδρειο με 1 κλοουν 2 βραχους , φυτα και σαλιγκαρια '' αλλα δεν ξερω .. εχω ριξει διαβασμα αλλα....

Οτι μπορειτε με βοηθατε με σχεση νανο ρεεφ και οτι θελετε ... :)

Ευχαριστω ..

Link to comment
Share on other sites

Για αρχη θα σου προτεινα ενα 80 λιτρων ενυδρειο με γκαπις και φυτα.Το θαλασσινο αφησε το

για αργοτερα οταν θα αποκτησεις μεγαλυτερη εμπειρια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...