Jump to content

υποστρωμα


zakkap

Recommended Posts

ξερετε αν υπαρχει υποστρωμα σε χρωμα μαυρο,αν ναι ποιο ειναι?επισης θα ηθελα να μαθω αν μπορω ταυτοχρονα να κανω το κυκλο του αζωτου με υγρα της σερα και να εχω στο ενυδρειο φυτα γρηγορης αναπτυξης?

ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites

οταν λες υποστρωμα τι εννοεις. το χαλικι-αμμο ή το λιπασμα που παει κατω απο αυτο? για χαλικι ή αμμο βρισκεις στο χρωμα που θελεις. πρεπει ομως να κοιταξεις πρωτα τι ψαρια θα βαλεις μεσα, ωστε να τους αρεσει και να κανει το ειδος της αμμου. πχ οι αφρικανες θελουν αραγωνιτη ενω ο αμαζονιος χαλαζιακη αμμο. δηλαδη δεν ειναι μονο το χρωμα που πρεπει να λαβεις υποψην σου.

ο κυκλος του αζωτου γινεται μονο με τροφη ή αμμωνια απο φαρμακειο ή με ενα ψαρακι. το τελευταιο δεν ενδικνειεται για καπους λογους. μπορεις να βοηθησεις και να επιταγχυνεις τη διαδικασια προσθετοντας ταυτοχρονα χημικα οπως αυτο που λες της σερα. παντως απο μονο του το χημικο δεν κανει τιποτα.

για να βαλεις φυτα γρηγορης αναπτυξης θα χρειαστεις καλο φωτισμο, CO2 και καλη λιπανση. γνωμη μου ξεκινα με απλα φυτα που δεν εχουν πολλες απαιτησεις.

Link to comment
Share on other sites

Αν ξεκινήσεις με μπόλικα φυτά μετά βάλε μερικά ψαράκια και βακτήρια, το ενυδρείο θα στρώσει σε κανένα μήνα αλλά μπορείς να προσθέτεις πολύ αργά ψαράκια αν οι μετρήσεις είναι οκ, αυτό λέγεται σιωπηλό στρώσιμο (silent cycling) και είναι ότι καλύτερο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...