Jump to content

Αναπαραγωγή Corydoras Aeneus "albino"


viciouscircle

Recommended Posts

200άρι Αμαζονίου φιλοξενώ μαζί με σκαλάρια, sp3, black neon και κάμποσα είδη corydoras (trilineatus, panda και aeneus "albino"), μια μέρα βλέπω 2 θηλυκά albino πολύ ανήσυχα να ψάχνουν κάτι και να μην το βρίσκουν, σάρωναν όλο τον βυθό τα επιπλέοντα φυτά και τα τζάμια και υπέθεσα και από τις πρησμένες κοιλιές οτι είχαν αυγουλάκια.

Έπλυνα καλά μια κυβική καραντίνα με πλευρά 30 εκ περίπου 27 λίτρα καθαρά, έβαλα θερμαντήρα και φιλτράκι χωρίς υλικά μόνο για οξυγόνωση και μλούμ τα 2 θηλυκά μέσα, ευτυχώς είναι ήμερα ψαράκια και δεν τα ταλαιπώρησα κατά πιάσιμο.

Στη συνέχεια σκέφτομαι οτι δεν είναι απαραίτητα και γονιμοποιημένα τα αυγά οπότε βάζω και τα άλλα 2 μέσα που το ένα ήταν αρσενικό και το άλλο παίζεται, συνολικά 4 ψαράκια, όλα δηλαδή τα albino μου.

Η σκέψη που ίσως κάνετε είναι οτι είναι σαφές οτι θα πρέπει να βάλουμε και τα αρσενικά αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο, τα ψάρια αυτά έχουν ιδιέταιρο τρόπο γονιμοποίησης των αυγών, όχι έξω από το σώμα όπως τα περισσότερα ωοτόκα, αλλά μέσα στο σώμα. Συγκεκριμένα το θηλυκό πίνει το σπέρμα του αρσενικού και αυτό οδηγείται στα αυτά και τα γονιμοποιεί, σίγουρα η φύση έχει φαντασία και στο σεξ! :)

Αυτά έγιναν την Τετάρτη, η αμμωνία δεν ήταν ιδιέταιρο πρόβλημα καθώς το νερό έχει pH=6 και η αμμωνία σε αυτό το pH γίνεται τοξική για τα ψάρια σε πάρα πολύ μεγάλη συγκέντρωση, αυτό μου άφησε την ελευθερία να ταΐζω κανονικά και να αλλάζω καθημερινά το μισό νερό της καραντίνας με νερό από το κυρίως ενυδρείο ώστε οι τιμές νερού να είναι ίδιες.

Σήμερα Παρασκευή απόγευμα 2 μέρες μετά την απομόνωση με περιμένει αυτό το υπέροχο θέαμα!

Αύριο πρωί πάω να πάρω μπλε μεθυλαινίου, σε τι δόση να ρίξω? (εννοείται βγάζω τα ψάρια)

PC182835.jpgPC182836.jpgPC182838.jpgPC182839.jpgPC182834.jpgPC182844.jpgPC182842.jpg

Έγινε επεξεργασία - viciouscircle
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 51
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Όμορφα πράγματα :) Τώρα που πέφτουν οι θερμοκρασίες αυτό το φαινόμενο θα γίνεται πιο συχνό. Είχα κι εγώ καμιά 300αριά αυγά. Ή εκκολάφθηκαν και δεν το πήρα είδηση ή τα Ancistrus τα "ξέκαναν"

Δεν ξεκινάς να φτιάχνεις και infusoria??? :P

Link to comment
Share on other sites

Τέλειο θέαμα, τα δικά μου δεν έχουν γεννήσει ποτέ, άντε και καλούς απογόνους.

Βάλε φωτό τα μωρά μόλις βγουν, θα πρέπει να είναι απίθανα.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή έψαξα αρκετά, ας μοιραστώ μια πληροφορία για τους επίδοξους νονούς, Λ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 119 (ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΣ ΙΚΑ) φαρμακείο για μπλε μεθυλενίου, 1 ευρώ το μπουκαλάκι. :)

Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια Γιώργο να τα καμαρώσεις όπως ποθείς τα βλαστάρια σου! :)

Link to comment
Share on other sites

http://www.novalek.com/kordon/methylene_blue/index.htm

Εδώ μας λέει για την ακριβή δοσολογία, συγκεκριμένα για προστασία των αυγών κάνουμε την εξής χρήση:

1) Απομάκρυνση ενεργού άνθρακα από το φίλτρο εάν υπάρχει.

2) Για σκεύασμα με συγκέντρωση ουσίας 2.303% (αναγράφεται στο μπουκαλάκι) δοσολογούμε ένα κουταλάκι του γλυκού ή αλλιώς 5ml για κάθε 10 γαλόνια νερού της δεξαμενής με τα αυγά, αυτή η δοσολογία δίνει 3ppm συγκέντρωση, αν θέλουμε να την αυξήσουμε, για κάθε 1ppm προσθέτουμε 1/3 κουταλάκι του γλυκού= 1.64ml για κάθε 10 γαλόνια. Βιολογία δεν πρέπει να υπάρχει γιατί θα καταστραφεί και θα παραχθούν ανεπιθύμητοι ρύποι, αρκεί να αρχίσουμε με καθαρό νερό με επιθυμητές τιμές και να έχουμε άριστη οξυγόνωση.

3) Μόνο μια εφαρμογή είναι απαραίτητη. Το σκεύασμα θα παραμείνει στο νερό σε αυτή τη δοσολογία μέχρι και 3 μέρες αφού τα μικρά μπουν στο στάδιο ελεύθερης κολύμβησης για τα ωοτόκα, για τα ζωοτόκα κάνουμε χρήση μέχρι και 2 μέρες μετά τη γέννηση.

Μετατροπές:

Το σκεύασμα που βρήκα έχει ταμπέλα GENTIAN VIOLET 50ml και αναγράφει "χρήση εξωτερική", δεν αναγράφεται εταιρία, είναι όπως το ανώνυμο συσκευασμένο ιώδιο που βρίσκουμε στα φαρμακεία, αναγράφεται επίσης η συγκέντρωση 1% οπότε πρέπει να προσαρμόσω τη συνταγή.

Με τις μετατροπές έχω:

3ml σκευάσματος 1% για κάθε 10 λίτρα νερού για να πάω στα 3ppm και κάθε επιπλέον ml θα ανβέζει τη συγκέντρωση κατά 1ppm.

Στην περίπτωσή μου ρίχνω σε 25 λίτρα 7,5ml. :)

Ελπίζω να μην έχω κάνει κανένα τραγικό λάθος στους υπολογισμούς... :P

Link to comment
Share on other sites

Για καλό και για κακό δε ρίχνεις τα δύο τρίτα αυτού που μέτρησες? Ούτως ή άλλως πρόκειται για έξτρα προστασία και δεν είναι η πλέον απαραίτητη διαδικασία...

Γνώμη μου πάντα :)

Link to comment
Share on other sites

Εδώ αναφέρει 5ml για κάθε 10 λίτρα.

Δυστυχώς η φαρμακοποιός δεν μου έδωσε μπλε μεθυλαινίου αν και μου είπε οτι αυτό είναι, στην πραγματικότητα το gentian violet είναι διαφορετικό σκεύασμα αν και έχει ίδιες ιδιότητες, βέβαια δεν ξέρω αν η δοσολογία είναι παρόμοια, το νερό είχε γίνει πολύ σκούρο μωβ και αφού διάβασα και το σχόλιο του Νίκου μείωσα τη συγκέντρωση στο μισό.

Εδώ αναφέρει οτι η εφαρμογή είναι ίδια και για τα 2 σκευάσματα.

PC192863-1.jpg

PC192862.jpg

Ας πάμε όμως σε κάτι ακόμα πιο ευχάριστο:

Ποιος ξέρει από ποιά ψάρια είναι αυτά τα αυγά??? :)

PC192856.jpg

PC192864.jpg

PC192865.jpg

Link to comment
Share on other sites

Από Corydoras μοιάζουν... :P

Τα άλλα τα αυγά.... Σε βλέπω να βγάζεις νέο είδος Cory... Τα Purple Cory :)

Ρε δεν ήρθε το Πάσχα ακόμα... Κι εσύ κάθεσαι και βάφεις αυγά??? :helpsmilie:

Έγινε επεξεργασία - stormtrooper
Link to comment
Share on other sites

Ρε γατοψαράκια έχεις φάει κόλλημα χοντρό ε?! Από σκαλάρια είναι! :) Και ναι βάφω αυγά τα Χριστούγεννα γιατί έτσι μου αρέσει! :P

Έγινε επεξεργασία - viciouscircle
Link to comment
Share on other sites

Από Corysoras μοιάζουν... :P

Τα άλλα τα αυγά.... Σε βλέπω να βγάζεις νέο είδος Cory... Τα Purple Cory :)

Ρε δεν ήρθε το Πάσχα ακόμα... Κι εσύ κάθεσαι και βάφεις αυγά??? :helpsmilie:

:helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie:

υγ Τελικα δεν καταλαβα τα ψαρια ειναι ΟΚ μετα το μωβ νερο?

Τα αυγα?

Έγινε επεξεργασία - delta66
Link to comment
Share on other sites

Ρε γατοψαράκια έχεις φάει κόλλημα χοντρό ε?! Από σκαλάρια είναι! :) Και ναι βάφω αυγά τα Χριστούγεννα γιατί έτσι μου αρέσει! :helpsmilie:

Να σΕ ζήσουν τα σκαλαράκια τότε... Ορίστε και μερικές Ethnic ιδέες για τα σκαλαρο-αυγά σου :P

http://www.55plus-magazin.net/uploads/ostereier1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Mπράβο Γιώργο,ελπίζω να πάνε όλα καλά!Πολύ ενδιαφέρον το θέμα σου με πολύ χρήσιμες πληροφορίες,να μας ενημερώνεις :)

Link to comment
Share on other sites

Τελικά φαίνεται οτι το Gentian violet την έκανε τη δουλειά του, σήμερα το πρωι με περίμεναν τα πρώτα μωράκια, τα περισσότερα είναι από τα corys αλλά φαίνονται και κάποια μικρότερα που πρέπει να είναι από τα μικρότερα αυγά των σκαλαριών. :D

Σημειώνω ένα λάθος μου, κάποια μικρά ήταν νεκρά και το απέδωσα στην ροή της αντλίας που έκανε το ενυδρειάκι πλυντήριο, σίγουρα αυτά που επιβίωσαν (καμιά 20αριά μέχρι τώρα) την έχουν κάνει τη γυμναστική τους, αλλά μείωσα τη ροή με κάποιο ξύλο μπροστά στο στόμιο της αντλίας, επίσης έχω τοποθετήσει συνθετικό βαμβάκι στη σχάρα της για να μην έχουμε και άλλα ατυχήματα, πάω να πάρω φίλτρο αεραντλίας για την δεύτερη καραντίνα των μικρών. :angry2:

Οι οδηγίες για το μπλε του μεθυλαινίου αναφέρουν οτι το σκεύασμα πρέπει να παραμείνει στο νερό και 2 μέρες μετά την κατανάλωση του λεκιθικού σάκου, οπότε υποθέτω θα ταΐσω αυτές τις 2 μέρες με το σκεύασμα μέσα, ίσως να τα απομονώσω σε μικρότερο ενυδρείο για να κάνω ευκολότερα αλλαγές νερού.

Για δείτε σιλουέτες: :thumbup:

PC212886s.jpg

Link to comment
Share on other sites

Κουκλιά :D

Να σου ζήσουν Γιώργο και φυσικά περιμένουμε εξελίξεις.

ΥΓ: Έχω κάτι που θέλεις...Ή θα τα πάρεις ή θα τα κάνω σούπα :angry2:

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα το απόγευμα το θέαμα δεν ήταν και το καλύτερο αρχικά, νεκρά ψαράκια παντού, όλος ο βυθός στρωμένος! Θα υπερέβαλα στη δόση του Gentian violet σκέφτηκα και ήμουν έτοιμος να μειώσω κι άλλο τη συγκέντρωση μπας και σώσω τίποτα από τα ζωντανά αυγά.

Ξαφνικά μια ουρίτσα τρέμει ανάμεσα στα νεκρά... και πιο δίπλα άλλη μια και άλλη μια, είναι σίγουρα πάνω από δέκα, αρχικά πανικοβάλλομαι και ενθουσιάζομαι ταυτόχρονα, ίσως υπάρχει ελπίδα για κάποια!

Γεμίζω ένα 17λιτρο ενυδρειάκι που είχα άδειο με νερό από το 200άρι και ρίχνω και 3 σταγόνες Gential violet, για να ζουν σε τόση συγκέντρωση έστω και λίγα σκέφτομαι, σημαίνει πως έφταιγε η ποσότητα, λιγότερη ποσότητα μάλλον θα κάνει σωστή δουλειά σε τυχόν μολύνσεις.

Επίσης για οξυγόνωση χρησιμοποιώ φίλτρο σφουγγαριού με αεραντλία που που έτυχε να προμηθευτώ από το πρωί, το αποτέλεσμα στη ροή πολύ καλύτερο από την αντλία!

Προσπαθώ να πιάσω κάποια με απόχη με ψιλό μάτι αλλά ο κίνδυνος τραυματισμού και ο κόπος ήταν πολύς, σκέφτομαι την λύση του σταγονόμετρου αλλά διστάζω αφού μπορεί να τραυματιστούν στο μπες-βγες... τελικά αρχίζω... 1,2,3...5...10...15... τι γίνεται?

PC212906.jpg

Όσο μαζεύω, τόσο εμφανίζοντα κι άλλα, τι γίνεται ρε? ζωντανεύουν?

Αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή του χόμπυ! Τα αυγά έσκαγαν μπροστά τσα μάτια μου και έβρεχε ψαράκια!!!

Απίστευτο!

Προσθέτω 3 σταγόνες violet ακόμα στο 17λιτρο και μειώνω πάλι στο μισό τη συγκέντρωση στο 25λιτρο, πιστεύω κάπου αρχίζω να βρίσκω τις ισορροπίες.

Διάλειμμα για να μοιραστώ τη χαρά με τους υπόλοιπους τρελούς, αλλά τους μοναδικούς που θα με καταλάβουν και βουρ για να πιάσω τα υπόλοιπα για σήμερα!

Τα λέμε! Με βιντεάκια! :D

Έγινε επεξεργασία - viciouscircle
Link to comment
Share on other sites

Διάλειμμα για να μοιραστώ τη χαρά με τους υπόλοιπους τρελούς, αλλά τους μοναδικούς που θα με καταλάβουν και βουρ για να πιάσω τα υπόλοιπα για σήμερα!

Έχει πέσει τρελή παντόφλα!!! :angry2:

Μπράβο George... Περιμένουμε τα βιντεάκια :D

Link to comment
Share on other sites

Έχει πέσει τρελή παντόφλα!!! :thumbup:

Μπράβο George... Περιμένουμε τα βιντεάκια :thumbup:

Δεν εννοώ αυτό... ξέρεις τι εννοώ... ε ναι λοιπόν! Πέφτει παντόφλα! :D (όχι δεν πέφτει, είμαι πολύ τυχερός και να σκάσεις! :thumbup: )

Στο θέμα μας... :angry2:

Link to comment
Share on other sites

PC212911.jpg

PC212913.jpg

PC212916.jpg

PC212917.jpg

Άλλο ένα λάθος στο δυναμικό μου, η θερμοκρασία μου ξέφυγε για δυο ώρες στους 20, ελπίζω να μην κοστίσει πολύ, τα μικρά έγιναν βέβαια λιγότερο κινητικά και κάτι που μου έκανε εντύπωση μαζεύτηκαν κάμποσα μαζί, φαίνεται στις 2 πρώτες φωτο, αγκαλίτσες! :D

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...