Jump to content

Aρχάριος -βιολογικό φίλτρο


Recommended Posts

Καλημέρα και συγχαρητήρια για την δουλεία που εχετε κανει με το forum,με βοήθησε να καταλάβω πολλά θέματα.

μου έκαναν δώρο ενα ενυδρείο 26λ, με κωδικό ΑQ11-30,δεν αναγράφει εταιρία κατασκευής.διαστάσεις 31*32*37.μέσα ε'ιχε ενα φίλτρο με 2 μάυρα σφουγγάρια ,2 πράσινα,ενεργό ανθρακα και κατι ασπρα κεραμικά δακτυλίδια σε διχτυωτά φακελλάκια.τα τοποθέτησα όλα σύμφωνα με τις οδηγίες του ενυδρείου εκτός τον άνθρακα.επίσης έχει ενα κυκλοφορητή νερου με κωδικό SP-150(150λ/ωρα?).

στο ενυδρείο που είναι στημένο μία εβδομάδα έχουν μπεί πετραδάκια φυσικού χρώματος,ενα φυσικό φυτό Anubias barteri var. nana,2 διακοσμητικά απο pet-shop και ενα πλαστικό φυτό.επίσης δώρο και αυτλα 2 black molly kai 2 Poecilia sphenops molly ασπρα.επίσης κάποια νεογγένητα platy (4-5),κάποια μπήλαν στο φίτρο(οι γονείς απεβίωσαν κατα την μεταφορά).

χρησιμοποίησα βακτήρια σε υγρή μορφή από την αρχή αλλά πήρα και νερό από ενυδρείο ενός φίλου,οχι όμως από το φιλτρο το οπόιο ήταν εξωτερικό και δεν μπορούσε,μήπως στρωθεί πιο γρήγορα το ενυδρείο.μετρητές νερού και θερμοστάτη,έχω παραγγείλει αλλά δεν ήρθαν ακόμα.

το πρόβλημα μου είναι οτι δεν ξέρω εάν το φίλτρο κάνει δουλειά,γιατι δεν βλέπω να κυκλοφορεί σωστά το νερό ανάμεσα στα φίτλρα,δεν βλέπω ρεύμα,δηλαδή δεν κυκλοφορύν τα διάφορα κομμάτια μικρής τροφής.η αντλία είναι στο φουλ.μήπως πρέπει αν βγάλω τα σφουγγάρια και να αφίσω 1 από κάθε είδος?

η να πάρω ένα αλλο φίλτρο π.χ το sera fil 60 που πιστυω μπορεί να μπεί,και να καταργήσω αυτα που ήδη έχει?

συγνώμη εάν σας κούρασα.έχω βάλει και φωτος του ενυδρείου.,

http://img38.imageshack.us/img38/8995/dsc04716sz.jpg

http://img149.imageshack.us/img149/1382/dsc04724r.jpg

http://img695.imageshack.us/img695/1701/dsc04725k.jpg

http://img97.imageshack.us/img97/6295/dsc04726k.jpg

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως βλέπω την έξοδο του κυκλοφορητή να πετάει νερό και μάλιστα με ορμή. Αν όντως συμβαίνει αυτό, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Απλά δεν θα γίνεται κυκλοφορία επιφανειακά και θα γίνεται σε πιο χαμηλά στρώματα.

Παρατηρήσεις:

1) Τα λίτρα σου είναι πολύ λίγα για ψάριΑ. Εννοώ πως μόνο για ένα ψάρι κάνει και πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις η πρόταση είναι μονομάχος. Μπορείς βέβαια να βάλεις και γαρίδες.

2) Διάβασε ΕΔΩ. Φοβάμαι πως το ενυδρείο σου είναι άστρωτο και θα έχεις θέματα στην πορεία.

Ότι δεν καταλαβαίνεις και οτιδήποτε θες να ρωτήσεις, εδώ είμαστε :P

Καλώς ήρθες και καλή διαμονή στο φόρουμ μας αλλά και στο χόμπυ :)

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για την απάντηση ,ναι ο κυκλοφορητης πετάει κανονικά το νερό και το έχω να κάνει λίγες φουσκάλες αέρα το νερό.ο φόβοσ για την κυκολοφορία του νερού είναι μήπως τραβά νερό απο χαμηλα μέσα στα δωματιάκια και δεν γίνεται ο κύκλος μεσα από τα φίλτρα,γιατι δεν ξέρα εάν χαμηλά στα δωματιακια υπάρχει κενοόπου περνα το νερο,ή όχι οπότε αναγκαστικα το νερο κανει φουλ κύκλο και δεν έχω πρόβλημα.επειδή το ενυδρείο είναι άστρωτο ακόμα.αλλάζω 50% κάθε 3 ημέρες

Link to comment
Share on other sites

Επίσης τάιζε ελάχιστα και προσωπικά θα σου πρότεινα ανά 2 μέρες. Το νερό να το προετοιμάζεις σε κουβά (που θα χρησιμοποιείς μόνο για το ενυδρείο σου-χωρίς απορρυπαντικά), βάζοντας αντιχλώριο και μία αερόπετρα με αεραντλία για μία μέρα. Αν η θερμοκρασία αυτού του νερού είναι μείον 3 βαθμούς από τη θερμοκρασία του νερού του ενυδρείου σου, θα πρέπει να βάζεις και έναν θερμοστάτη μέσα στον κουβά.

Δεν το ξέρω το φίλτρο σου και την ποιότητα κατασκευής του. Αλλά βάση του σχεδίου του και της κοινής λογικής, το νερό ακολουθεί αυτή την "σκουλικοειδή" διαδρομή για να περνάει από όλα τα υλικά. Το κεραμικό υλικό μάλλον είναι για μηχανικό καθαρισμό και όχι για βιολογικό. Θα σου πρότεινα στη θέση του κεραμικού να βάλεις σφουγγάρι και σε όλες τις άλλες θήκες να βάλεις βιολογικό υλικό όπως Sera Siporax ή Eheim Substrat ή Rena Stars ή το όποιο βιολογικό κάποιας γνωστής εταιρείας βρεις.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για τις συμβουλές,ναι μάλλον θα βάλω Eheim Substrat που διάβασα είναι πολύ καλό,αλλα κάποιο κατάστημα για φτηνή αγορά.Στην καβάλα έχει 20 € το κουτακι το μικρό.αυτήν την στιγμή έχω μέσα 2 μαυρα σφουγγάρια και 2 μπλε καθώς και το κεραμικό.ποια να βγάλω ποια να αφήσω?

Έγινε επεξεργασία - giannisgr41
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για τις συμβουλές,ναι μάλλον θα βάλω Eheim Substrat που διάβασα είναι πολύ καλό,αλλα κάποιο κατάστημα για φτηνή αγορά.Στην καβάλα έχει 20 € το κουτακι το μικρό.αυτήν την στιγμή έχω μέσα 2 μαυρα σφουγγάρια και 2 μπλε καθώς και το κεραμικό.ποια να βγάλω ποια να αφήσω?

Κράτα τα μπλε σφουγγάρια. Τα μαύρα μάλλον είναι σφουγγάρια άνθρακα :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...