Jump to content

πανω που τα πηγαινα τοσο καλα...


Recommended Posts

Μετα απο ενα διαλειμα περιπου τριων μηνων επιστρεφω παλι αναζητωντας εμπειρες συμβουλες και ψχολογικη υποστηριξη

200λ ενυδρειο, ζωντανα φυτα, 28C θερμοκρασια, εσωτερικο φιλτρο με σφουγγαρι,

αρχικα 1 αγγελοψαρο, 3 μολι μπαλουν, 8 πλατι, 2 ξιφοφοροι, 2 μικροι πλεκο, πολλα σαλιγγαρια

Φετος δινω πανελληνιες οποτε η προσοχη δεν ειναι 100% στραμενη στο ενυδρειο.Παρολα αυτα κανω η 30λ αλλαγη νερου εβδομαδιαιως η 50-60 τις 2 βδομαδες. Οι συν8ηκες του νερου παντα ηταν φυσιολογικες αν και εχω να κανω τεστ αρκετο νερο...τωρα που εμφανισε προβλημα βεβαια και εκανα οι συνθηκεςεακομα νορμαλ.

Τι συνεβει λοιπον. πριν δυο βδομαδες παρατηρησα το ενα μολυ με το προσωπο στο εδαφος να μην κινειται.Τρομα3α αμεσως αναψα φωτα και αυτο επανηλθε και κολυμπησε στην κορυφη για μαμ.Δεν εδωσα σημασια. Την δευτερη μερα παλιτο ιδιο σε μια γωνια του ενυδρειου...αφου βεβαιωθηκα οτι ζουσε ταισα εψα3α στο νετ και ειδα το swim bladder.Την τριτη μερα ειχε πε8ανει.

Την επομενη βδομαδα προβλημα με το ενα ξιφοφορο...εχανε την ισορροπια του και κολυμπουσε με δυσκολια στην κορυφη.Σκεφτηκα το baktopour αλλα δν ηθελα να χαλασω χημεια του ενυδρειου παλι, πανω που ειχε στρωσει. το σ/κ πητα ενυδρειο καραντινα οπου και εβαλα το ψαρακι με κανονικη δοση baktopour.την επομενη πε8ανε.

Προχθες το βραδυ παρατηρησα το ιδιο σε ενα αλλο μολλι. Εβαλα νερο στην καραντινα και αρχισα να το θερμαινω.

το επομενο πρωι το νερο ηταν ακομη κρυο οποτε το αφησα για μετα το σχολειο.Οταν γυρισα ειχε πε8ανει...

Σημερα πηρα τηλ το fish only στην μεσσογειων. Ο τυπας εκει μ πε για dropsy εγω του πα οτι υποπσιαζομουν swim bladder. μ προτεινε προληπτικα baktopour se olo to enydreio. Μπηκα νετ να δω για dropsy.ειδα αυτο που λεει για τα λεπια που ειναι ανασηκωμενα και οτι μπορεις να το παρατηρησεις απο πανω.Ε λοιπον το παρατηρησα στον 3ιφοφορο μ και συνειδητοποιησα οτι αυτη η ασημενια λαμψη που το περιεβαλε ηταν τα ανασηκωμενα του πτερυγια...φοβαμαι οτι μπορει να εχουν και μερικα πλατι. το μολι και το αγγελοψαρο φαινονται καθαρα αν και το αγγελοψαρο φαινεται καμια φορα να κολυμπα σε περιεργη κλιση.

ειναι κριμα ρε γαμωτο. πανω που ειχε στρωσει το ενυδρειο μ τυχαινει μια πολυ δυσκολη ασθενεια

Υπολογιζω οτι μεχρι τωρα η σταδιοδρομια μ στο χομπι εχει σκοτωσει 8 ψαρακια...γενοκτονια ολοκληρη...

Τι να κανω?

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν μη μιλάς για γενοκτονίες, καθότι εγώ έχω "φάει" όλο το ηλιακό σύστημα :D

Θα σου ζητήσω να συμπληρώσεις την φόρμα αναλυτικά:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=25739

Προετοίμασε νερό στο 50-60% των λίτρων σου με αντιχλώριο, προμηθεύσουν ΕΚΤΟΖΟΝ και Baktopur direct, ετοίμασε αεραντλίες και αύριο μας ενημερώνεις για την κατάσταση ΕΦΟΣΟΝ κάνεις την αλλαγή νερού και ρίξεις ΕΚΤΟΖΟΝ (1 κουταλιά της σούπας ανά 50 λίτρα).

Μην κάνεις καμία απελπισμένη κίνηση και μην ρίξεις το Baktopur τώρα!

Link to comment
Share on other sites

σορυ για την κενη φορμα αλλα δεν μπορω να την κανω delete.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ :

ψαρια αρχιζουν να πεθαινουν στο ακυρο, ενω οι συνθηκες του νερου ειναι αρκετα καλες, εμφανιζου αδυναμια πλευσης και ισοροπιας και μετα απο λιγο πεθαινουν

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα:200

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):ειναι εσωτερικο για 400 νομιζω, χρησιμοποιω "σφουγγαρι"

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):7 μηνες, τους πρωτους 2 ειχα 3 κλοουν λοουτς και 2 πλεκο, αφου γυρισα το καλοκαιρι απο διακοπες πηρα κατι αλλα ψαρακια τα οποια ηταν προφανως αρρωστα. τα πηγα πισω αλλα οι κλοοθν πεθαναν απο ικ. παει η βιολογια πρωτη φορα.(μπακτοπουρ) μετα πηρα τα ζωοτοκα(13) και το αγγελοψαρο, τα οποια τα εχω ολα μαζι ενα τριμηνο(?)

- Ψάρια (είδη και αριθμός):8 πλατι, 1 μολι, 1 3ιφιφορο, 1 αγγελοψαρο, 2 πλεκο, απειρα σαλιγγαρια

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):ταισμα μια φορα την ημερα, οσο μποροθν να φανε σε λιγα λεπτα. αλλαγες ή μια φορα την βδομαδε 30λ(3 κουβαδες) ή 2 φορες 50-60(5-6 κουβαδες)

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:7,6

- KH:

- GH:

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): νιτρωδη και αμμωνια δν 3ερω ακριβως...μετραω με υγρα τεστ αλλα πετα3α καταλαθος το χαρτι με τα χρωματα.... :D . παρολα αυτα ειμαι σιγουρος οτι ειναι το πολυ ανοιχτο κιτρινο(ουτε ιχνος πρασινου και 3ερω οτι δν εχω ιδιαιτερα ποσοστα αμμωνιας...) σορυ

- ΝΟ2 (νιτρώδη):

πρα- ΝΟ3 (νιτρικά):

- Θερμοκρασία:28

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ: Χ

-Strips: Χ

-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού:μολι, πλατι?, ξιφοφορος

- Ιστορικό Ψαριού:ο

- Συμπτώματα που παρουσιάζει: ο ξιφοφορος ειχε παντα πιστευω μια ασημολευκη λαμψη (που δν την ειχε ο ενας απο τους δυο). Σημερα μετα απο ερευνα διαπιστωσα οτι φταιει που του πετανε τα λεπια του αφου τον παρατηρησα απο πανω....τα μολι που πεθαναν αρχικα δν μπορουαν να ισοροπησουν πολυ καλα και επειτα καθολου....ηταν βυθισμενα στον πατο με την μυτη να ακουμπαγαν το χαλικι. το ενα το βρηκα πεθαμενο να επιπλεει(καπως "αναμαλιασμενο"), το αλλο βουλιαγμενο.πεθαναν μεσα σε 2-3 μερες απο την στιγμη που παρατηρησα τα συμπτωματα. ο ξιφοφορος ο ενας τα καταφερε μια βδομαδα. αρχικα δεν μποροθσε να κυβερνησει το σωμα του, μετα εχασε ππολυ βαρος και κυρτωσε η σπονδυλικη του στηλη. Τελος πεθανε με σπασμους μετα απο μερικες ωρες στην καραντινα με βακτοπουρ.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( απομωνωση και βακτοπουρ

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: βακτοπουρ ντιρεκτ

-Δοσολογία: μιση ταμπλετα στο 25 λιτρο μ

-Χρόνος Χρήσης:1 μερα το πολυ...απεβιωσαν και το ενα μολι που προλαβα να απομωνωσω και ο 3ιφοφορος

-Αναλυτική περιγραφή: ......αυτη ηταν

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

δυστυχως δεν υπαρχουν

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Link to comment
Share on other sites

Προετοίμασε νερό από σήμερα και για αύριο όπως σου είπα. Το ΕΚΤΟΖΟΝ είναι προϊόν της Hobby και το βρίσκεις στα περισσότερα ενυδρειακά καταστήματα! Είναι σαν αλάτι ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΑΤΙ. Το τονίζω για να μη σου πουλήσουν αλάτι χωρίς λόγο!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε crazylef,

Θέλω σήμερα να κάνεις την αλλαγή που είπαμε (50-60%) προετοιμασμένο με αντιχλώριο και σε θερμοκρασία το πολύ κατά -3 βαθμούς από την θερμοκρασία που έχεις μέσα στο ενυδρείο. Αντί για baktopur που σου είπα, πάρε καλύτερα Omnipur ως φάρμακο που πιάνει μεγαλύτερο εύρος ασθενειών.

Επίσης, σταματάς το τάισμα τουλάχιστον για τις επόμενες 3 μέρες μέχρι να δούμε πως θα πάνε τα ψάρια σου.

Τέλος θα ΕΠΙΜΕΙΝΩ στην φωτογραφία. Πρέπει να το παλέψεις να μας δώσεις φωτογραφίες γιατί μόνο έτσι μπορούμε να είμαστε πιο σίγουροι για το τι τελικά πρέπει να κάνουμε!

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για τις συμβουλες. μολις εκανα την αλλαγη νερου που μου προτεινες και αυριο θα παω να παρω το φαρμακο. Παρατηρησα τα πλατι, φοβαμαι οτι ισως να εχουν και αυτα καποιο προβλημα. Δεν ειμαι σιγουρος αν προε3εχουν λεπια αν και νομιζω πως ναι, αλλα το ενα εχει αρχισει να ξυνεται.

Αυριο θα ανεβασω φωτο και θα αρχισω θεραπεια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...