Jump to content

Καλησπερα.


raptor90

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους. Με λενε θεοδωρο και ειμαι εντελως αρχαριος με το χομπυ....παρ ολα αυτα μαθαινω πολυ γρηγορα πολυ περισσοτερο απο οσο θα χρειαστη για να στρωση το καινουριο μου ενυδρειο...λεμε τωρα..Εχω μια μονο απορια προς το παρων. Εκανα καλα που αρχισα με tang 180lt? Γιατι απο αυτα που διαβαζω εδω μεσα νομιζω οτι η περισσοτεροι αρχιζουν με 50-60lt :D

Link to comment
Share on other sites

Φίλε raptor90 αρχικά καλώς ήρθες και χρόνια πολλά :D Τώρα για την ερώτηση σου, ένα μεγαλύτερο ενυδρείο είναι πιο εύκολο για έναν αρχάριο λόγο του ότι όλα τα άσχημα εκέι συμβαίνουν πιο αργά. Καθένας βέβαια διαθέτει τα χρήματα που θέλει ή έχει για να διαθέσει, αγοράζοντας ένα ενυδρείο. Υπάρχει και το θέμα του χώρου καθώς και η γκρινια της κοπέλας/μάνας/γυναίκας/πεθεράς.. Καλή συνέχεια :angry2:

Link to comment
Share on other sites

Απο τα τελευτεα (κουσουρια) ευτηχως δεν εχω προβληματα. Το σαλονι μου ειναι 45 τετ. Και οπως καταλαβαινεις υπαρχει αρκετη ανεση..κατι που ξεχασα να ρωτησω.Ειμαι λατρης του home cinema και αναρωτιεμαι αν αργοτερα τα ψαρια θα μπορεσουν να ανταπεξελθουν 2 ωρες ταινια. Ταπεινη μου αποψη ειναι προς το παρων να αφεισω το ενηδρειο μεσα μονο με τα φυτα για να δω πως θα παη.

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες και χρονια πολλα.

Οι περισσοτεροι αρχιζουν με μικρο ενυδρειο αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι και το καλυτερο.

Εσυ εκανες πιο συνετη κινηση με ενα ενυδρειο πανω απο 120 λιτρα.

Για το home cinema προτεινω την απλη λυση να σκεπαζεις με σκουρο πυκνο υφασμα το ενυδρειο και δεν θα εχεις προβλημα με το αναψε σβησε της οθονης. Αν ειναι ανοιχτα και τα φωτα του ενυδρειου οσο παιζει ταινια, δεν χρειαζεται καλυψη.

Το θεμα του ηχο ειναι ενα πιο πολυπλοκο προβλημα. Δεν πρεπει να ειναι πολυ δυνατα καθως μεταφερεται πολυ ο ηχος απο το τζαμι.

Διαβασε και εδω ακολουθα τη διαδρομη Γενικα>Η επιρροη των ενοχλητικων ηχων

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?autocom=articles

Καλο ειναι να το αφησεις 1 μηνα να τρεξει με το φυτα μονο ριχνωντας μιση ταμπλετα τροφη για γατοψαρα την ημερα στην αρχη και δυο μισες ταμπλετες αργοτερα και θα στρωσει ομαλα.

Μετα η εισαγωγη των ψαριων πρεπει να γινεται σταδιακα και αργα μεσα σε διαστημα 2-3 μηνων για ολοκληρωση της ιχθυοφορτωσης.

Έγινε επεξεργασία - delta66
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ για οσους απαντησαν και για οσους μου ευχηθηκαν. Εχω αρκετες αποριες αλλα δεν θελω να κουρασω για πολοστη φορα τους εμπειρους κατοχους αλλα και γνωστες του χομπυ,μιας και αν ψαξει κανεις στο foroum βρισκει αυτα που ζηταει...Αλλα καποια φορα θα τεμπελιασω και εγω και θα ζειτησω στα (γρηγορα) μια συμβουλη!

Link to comment
Share on other sites

Καλως ήρθες και χρόνια πολλά!!!!

Καλή αρχή!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...