Jump to content

Στρωσιμο με ζουμια?


Recommended Posts

Διαβαζοντας πιο παλια θεματα που εχουν συζητηθει καταθετω τη δικη μου αποψη - εμπειρια επι του θεματος! Οσες φορες εχω παει να στρωσω με sera nitrivec ενυδρειο στο παρελθον (ακολουθωντας πιστα τις οδηγειες) η κατεληγε σε θανατους ψαριων η σε συγκεντρωση αμμωνιας στο νερο με συνεπεια ασθενειες και προβληματα!

Συχνα βλεπω τα πετσοπ για να μας τα "παρουν" μας φορτωνουν "θαυματουργα" προιοντα που δεν κανουν οτι υποσχονται και καταληγουν στο να υποφερουν ζωντανα μας και εμεις συνηθως ουτε το ξερουμε!

Θα ηθελα πραγματικα να ρωτησω ... Γιατι μασαμε σε ολα αυτα? Ανεξοδα βαζουμε μπολι απο ενα σωστο ενυδρειο και ολα λυνονται πολυ γρηγορα!

Ολα τα παραπανω ειναι προσωπικες αποψεις και διαπιστωσεις. Μην ακουσω περι reviews με επιστημονικες αποδειξεις για το προϊον. Στο θεμα αυτο: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...982&hl=sera συζητειται ακριβως το ιδιο θεμα (θα κατεθετα τη προσωπικη μου εμπειρια εκει -οπου ζητειται ο αντιλογος- αλλα ειναι κλειδωμενο).

Αν αρχισουμε παλι τα γνωστα .... θα πρεπει να απορριψω ολα τα συμπερασματα του παραπανω διαλογου επειδη δεν εχετε εργαστηριο και δεν θεωρουνται αξιοπιστα ολα οσα εχετε μετρησει και δει με τα ματια σας!

Προς ολους οσους ξεκινανε το ενυδρειο τους τωρα ... μπορειτε ΔΩΡΕΑΝ να χρησημοποιησετε μπολι απο ενα στρωμενο ενυδρειο χωρις να πειραματιζεστε με κατι αλλο που ειναι αβεβαιο! Αρκει να εισαστε σιγουροι οτι δεν εχει ασθενειες το ενυδρειο αυτο που θα παρετε το μπολι ... αλλιως θα μεταφερθουν και στο δικο σας ενυδρειο! Αρα να προτιμησετε ευσυνειδητο χομπιστα να σας δωσει!

Αν καποιος στιψει τα σφουγγαρια απο ενα στρωμμενο φιλτρο στο δικο σας σφουγγαρι του δικου σας φιλτρου (η το βαλετε σε μια σακουλιτσα και το κανετε εσεις σπιτι) εχετε μπολιασει το φιλτρο σας με ζωντανα βακτηρια και σε λιγο η αμμωνια και τα ΝΟ2 θα αρχισουν να μειωνονται! Μεχρι να μηδενιστουν ... χωρις κοπο και χρημα! Εχω δωσει μπολι στη μιση Αθηνα απο το δισκοενυδρειο μου που ειναι ανευ ασθενειων! ΟΛΟΙ ειχαν προσθεσει ζουμια και αναλογα σκευασματα (θα πουν πολλοι καναν λαθος τις οδηγειες χρησης ... και ομως οι πιο πολλοι ειχαν ακολουθησει πιστα τις οδηγειες). Σε 1-2 ημερες η αμμωνια και ΝΟ2 ηταν 0 και τα ζουμια τα πεταξαν οι πιο πολλοι καταλαβαινοντας οτι αδικα δωσαν χρηματα! Εγω τους παροτρυνα να τα χρησιμοποιησουν (εστω οταν καθαριζαν τα φιλτρα τους) αλλα απο οτι ειδα οι περισσοτεροι ειχαν θυμο και ενοιωθαν εξαπατημενοι - χρησιμοποιημενοι ...

Θελοντας να προλαβω αναλογα συναισθηματα .... γραφω την εμπειρια μου επι του θεματος! :welcome:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...