Jump to content

Multifasciatus


agalenia

Recommended Posts

Παιδιά καλημέρα και χρόνια πολλά. Από τον Σεπτέμβρη ακόμα έψαχνα για τα συγκεκριμένα ψαράκια. Είχα πάει σε πάνω από 10 μαγαζιά και είχα επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με άλλα τόσα. Χθες τελικά βρέθηκαν. Να 'ναι καλά οι φίλοι μας Dias και Nikoloutsos που είχαν τα radar τους ανοιχτά και μόλις τα είδαν με ειδοποίησαν.

Όπως ήταν αναμενόμενο βέβαια, από χθες το βραδάκι που τα έβαλα μέσα εξαφανίστηκαν σε διάφορες κρυψώνες. Ελπίζω ότι απόψε θα μπορέσω να τα δω και να τους τραβήξω και καμιά φωτογραφία να την μοιραστώ μαζί σας...

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά να ρωτήσω κάτι. Στο ίδιο ενυδρείο υπάρχουν και 4 juli transcriptus. Αυτά είναι ήδη μέσα εδώ και 2 μήνες. Πόσος καιρός περνάει συνήθως μέχρι να σχηματιστεί κάποιο ζευγάρι; Γιατί μέχρι τώρα δε βλέπω φως. Το μόνο που παρατηρώ είναι ότι τα 3 συμπεριφέρονται σαν ομάδα ενώ το άλλο παίζει μόνο του και συνήθως κρύβεται είτε σε κάποια σπηλιά, είτε πίσω από το εσωτερικό φίλτρο. Δεν αποκλείεται βέβαια να είναι όλα του ίδιου φύλου. Αλλά ρωτάω για να δω τι θα κάνω.

Link to comment
Share on other sites

Τα transcriptus αρχίζουν να σχηματίζουν ζευγάρια σε ηλικία περίπου 11 με 12 μηνών. Οπότε, δέιξε υπομονή και η φύση θα κάνει τα δικά της.

:welcome:

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα. Άρα λοιπόν αναμονή. Πάντως αυτό που είναι λίγο πιο απομονωμένο και ίσως και λίγο πιο φοβισμένο, είναι και πιο μικρόσωμο. Έχω την ελπίδα ότι μπορεί να είναι θηλυκό.

Τα multis μπορώ να πω ότι ξεθαρρεύουν αρκετά γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από τα juli. Μάλιστα έχουν χωριστεί σε 2 ομάδες των 2 ατόμων και έχουν πιάσει διαφορετικά μέση στο ενυδρείο. Στα κελύφη των σαλιγκαριών δεν έχουν πλησιάσει ακόμα...

Έγινε επεξεργασία - agalenia
Link to comment
Share on other sites

Τα multis πιάσαν δουλειά. Την Παρασκευή γυρίσαμε από βόλτα και βλέπω το ενυδρείο θολό. Προσπαθούσα να καταλάβω τι έγινε αλλά τίποτα. Σκέφτηκα ότι ίσως παίχτηκε κανένας καυγάς χαμηλά και σηκώθηκε άμμος. Η θολούρα όμως δε μειωνόταν ακόμα και μετά από λίγες ώρες. Καθώς παρατηρούσα λοιπόν το ενυδρείο είδα ότι τα multis σκάβανε με μανία. Αλλά όχι κάτω από κάποιο κέλυφος από τα 15 περίπου που τους έχω βάλει. Έχουν πάει στο πίσω μέρος του ενυδρείου όπου δεν υπάρχουν κελύφη και σκάβουν μανιωδώς κάτω από μία πέτρα η οποία είναι μόνη της και όχι μέρος του σωρού. Έχουν φτάσει σχεδόν στο τζάμι.

Εγώ ήλπιζα να τα δω να κάνουν παιχνίδι στα σαλιγκάρια που τους έχω βάλει στην μπροστινή μεριά για να τα χαζεύω. Μου τη φέρανε τα σκασμένα.

Ίσως επειδή εκεί κόβουν βόλτα και τα juli. Να δοκιμάσω να αλλάξω λίγο τις θέσεις των σαλιγκαριών μήπως και αλλάξουν και αυτά γούστα;

Link to comment
Share on other sites

Θα βοηθούσε αν έβαζες καμία φωτογραφία του ενυδρείου για να βλέπαμε το στήσιμο που έχεις κάνει.

:welcome:

Εγω παντως θα εντυπψσιατώ αν δω τα Μουλτι να κανουν φωλια στις πετρες και τα juli στα κελυφη!!! ;)

Link to comment
Share on other sites

Φωτογραφίες θα ανεβάσω το απόγευμα από το σπίτι. Πάντως στα multis πρέπει να έχει σχηματιστεί κάποιο ζευγάρι γιατί βλέπω ότι το σκάψιμο το κάνουν κυρίως 2 από αυτά, το ένα εκ των οποίων είναι και αρκετά πιο μικρόσωμο. Μάλλον το θηλυκό.

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα δεν έχω αξιωθεί να ανεβάσω φωτογραφίες. Αλλά θα το κάνω σύντομα μιας και τα multis άρτχισαν πλέον να κυκλοφορούν και στο μπροστινό μέρος του ενυδρείου όπυ υπάρχουν τα κελύφη από σαλιγκάρια. Συγκεκριμένα το 1 από τα 4 κόβει βόλτες εκεί ενώ τα άλλα δυνχίζουν να σκάβουν στο πίσω μέρος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...