Jump to content

Τι μπορεί να είναι αυτά????


Recommended Posts

Έχω εντοπίσει στο sump μου πάρα πολλά μικρά λευκά σωματίδια σαν αυγά ψείρας ένα πράγμα, ή σαν κόκκοι αραγωνίτη (τόσο μικροσκοπικά) που είναι κολλημένα παντού και θέλουν καλό ξύσιμο για να φύγουν. Ακόμη και το skimmer μου είχε γεμίσει μ' αυτά και έφαγα μια ώρα να ξύνω για νο το καθαρίσω. Είχανε κολλήσει μέχρι και στο εσωτερικό του skimmer που δε ξέρω στη τελική αν δημιουργούν και πρόβλημα στις φυσσαλίδες. Μέχρι και ο θερμοστάτης γέμισε μ' αυτά. Η αλήθεια είναι ότι το έχω παρατηρήσει εδώ και κανένα μήνα άρα αποκλείεται να τα έχει φέρει ο Αϊ Βασίλης.

Μήπως γνωρίζει κανείς με τι έχω να κάνω????????????

Link to comment
Share on other sites

Πολυ πιθανον να ειναι Spirorbis.

Δες εδω.

Link to comment
Share on other sites

161kpwk.jpg

Αν είναι κάτι σαν το παραπάνω μπορεί τότε είναι Spirorbis όπως λέει και ο Άκη.Συνήθως δημιουργούνται σε σκιερά μέρη.Είναι και ένα σημάδι ότι το ενυδρείο σου πάει καλά.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά μοιάζουν μ' αυτά που περιγράφει κι ο φίλος αλλά στην πρώτη φωτό. Στην άλλη φαίνονται πιο μεγάλα από τα δικά μου. Τώρα φυσικά δε τα κοίταξα με κάποιο φακό και δε ξέρω αν έχουν αυτό το σχήμα. Η αλήθεια είναι ότι βγαίνουν πιο πολλά εκεί που δεν έχει πολύ φως. Τώρα για σκουλικάκια δε ξέρω, πιο πολύ με μικρές πετρούλες μου μοιάζουν και δεν είδα κανένα να κινείται. Στους βράχους και γενικά μέσα στο ενυδρείο δεν έχω εντοπίσει πουθενά.

Μήπως μιλάμε για ζωντανό οργανισμό που μοιάζει με πεταλίδες?? Αν ναι τότε αυτά που έχω είναι τέτοια αλλά 100 φορές πιο μικρά.

Έγινε επεξεργασία - fitos100
Link to comment
Share on other sites

Απο την περιγραφη που δινεις,αυτα εχεις.

Μην κανεις τον κοπο να τα αφαιρεσεις.Χρησιμα ειναι μιας και φιλτραρουν το νερο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...