Jump to content

Διάχυση Co2


miltosbitoulis2

Recommended Posts

Καλησπέρα φίλοι μου. Θα ήθελα να μου πείτε κάποιες ιδέες για διάχυση. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα ένα διαχυτήρα της ferplast τον blupower 250, αλλά πλέον δε θέλω να χάνω τόσο χώρο από το ενυδρείο μου... Αφενός λοιπόν θέλω να σας ρωτήσω στην περίπτωση που κάνω τη διάχυση μέσω του εξωτερικού φίλτρου αν υπάρχει κίνδυνος για τη βιολογία και για τον κυκλοφορητή και αφετέρου θα ήθελα να μου δώσετε κάποιες πληροφορίες για μία συσκευούλα που έχω δει σε διάφορα ενυδρεία και που υποθέτω ότι χρησιμεύει ως διαχυτήρας... Μιλάω για το μαραφέτι που φαίνεται στο δεξί τζάμι αυτού του ενυδρείου:

http://showcase.aquatic-gardeners.org/2009...ol=1&id=204

Πως δουλεύει, το βρίσκω εύκολα, πως το ζητάω και πόσο θα μου στοιχίσει περίπου...?

Αν έχετε κάποια άλλη πρόταση για καλή διάχυση χωρίς "κατανάλωση" χώρου, θα ήθελα πολύ να την ακούσω...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...!!! :welcome:

Έγινε επεξεργασία - miltosbitoulis2
Link to comment
Share on other sites

Κατ αρχας μπουκαλα co2 εχεις? Ειναι σημαντικοτατη η πιεση που θελει αυτο το difuser που φαινεται στη φωτογραφια. Επισης αυτο το diffuser ειναι αναλογα τα λιτρα. Δεν ειναι για ολα τα ενυδρεια ενα μονο diffuser. Ειναι μικρο και λειτουργικο με καλη διαχυση.Ειχα σκσλα της Hagen αλλα η φυσαλιδα ηταν πολυ μεγαλη,με αυτο το διαχυτηρα η φυσαλιδα ειναι σαν το κεφαλι καρφιτσας. Απο ebay εχω παρει εγω κοντα στα 9 ευρω. Απο εδω το ειχα παρει εγωΕδω

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πήρα από το aquatic magic μέσω του ebay Αγγλίας, το: http://cgi.ebay.co.uk/Nano-CO2-Diffuser-Aq...=item3a4c717c64 και μου ήρθε μαζί με κάτι άλλο σε 12 περίπου ημέρες και χωρίς έξοδα αποστολής.

Link to comment
Share on other sites

Χωρις μπουκαλα δεν νομιζω να κανεις δουλεια γιατι η εξαγωγη του ειναι ψιλοτρυπη εκτος και μπορεις να πιεσεις το DIY, που το βλεπω λιγο δυσκολο για πατεντα. Μια λυση ειναι η σκαλα που δδν πιανει και πολυ χωρο.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ φίλε. Τη βρίσκω στην Ελλάδα ή μόνο από ίντερνετ...? Επίσης όσον αφορά τη διάχυση μέσω του εξωτερικού φίλτρου, τι έχεις να πεις...? Γιατί έχω ακούσει ότι κάνει κακό στη βιολογία αλλά και στον κυκλοφορητή με τον καιρό... Κάποιος που το έχει δοκιμάσει...?

Link to comment
Share on other sites

Τη σκαλα απο Ελλαδα. Τωρα για την διαχυση μεσω του φιλτρου δεν εχω ασχοληθει, εχω διαβασει οτι γινεται καλη διαχυση αφου σπαει η φουσκαλα σε πολυ μικρες μεχρι να φτασει στην εξοδο του το νερο. Για ζημια του κυκλοφορητη 1η φορα το ακουω και δεν βρισκω λογο να επηρεαζει τη λειτουργεια του και να φθειρεται απο αυτο.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ φίλε για τη βοήθεια! :P Λοιπόν, μάλλον τελικά θα καταφύγω είτε στη σκάλα, είτε στη διάχυση μέσω φίλτρου ή θα παραμείνω στο διαχυτήρα που χρησιμοποιούσα θυσιάζοντας λίγα λίτρα. (http://www.kubazoo.com/en/freshwater-aquarium-18/co2-systems-and-accessories-22/ferplast-co2-energy-mixer-1068.html)

Ευχαριστώ και πάλι...!!! :lmao:

Έγινε επεξεργασία - miltosbitoulis2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...